Prijedlog da KOLAKUŠIĆ bude MINISTAR PRAVOSUĐA naišao na sveopću podršku Prijedlog da KOLAKUŠIĆ bude MINISTAR PRAVOSUĐA naišao na sveopću podršku
TweetEmailPrint Nekoliko tisuća ‘lajkova’, na stotine dijeljenja teksta, stotine komentara podrške, ukratko palac gore za Kolakušića gotovo bez i jednog glasa protiv, nešto je... Prijedlog da KOLAKUŠIĆ bude MINISTAR PRAVOSUĐA naišao na sveopću podršku


Nekoliko tisuća ‘lajkova’, na stotine dijeljenja teksta, stotine komentara podrške, ukratko palac gore za Kolakušića gotovo bez i jednog glasa protiv, nešto je što se rijetko viđa u hrvatskom javnom životu i politici

kolakušićInicijative udruge Blokirani da časni sudac Mislav Kolakušić postane novi ministar pravosuđa, koju smo i mi promovirali na portalu Promise.hr, doživjela je u zadnjih par dana plebiscitarnu podršku hrvatske javnosti!

Nekoliko tisuća ‘lajkova’, na stotine dijeljenja teksta, stotine komentara podrške, ukratko palac gore za Kolakušića gotovo bez i jednog glasa protiv, nešto je što se rijetko viđa u hrvatskom medijskom prostoru.

Inicijativi se pridružio i jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika te vrsni kolumnist Zvonimir Hodak, koji je u komentaru ispod teksta ‘PODRŽIMO INICIJATIVU: Predlažu suca koji proziva vlast zbog pljačke, za ministra pravde‘ napisao da i on podržava Kalakušića za ministra pravosuđa. Slične poruke ostavili su i brojni drugi čitatelji.

Budući da tako jednodušnu podršku javnosti nije imao, koliko se sjećamo, niti jedan drugi stručnjak ili političar u novijoj hrvatskoj povijesti, ponovno ćemo ovdje javno pozvati Most i Domoljubnu koaliciju, kao i mandatara Oreškovića, da razmisle o ovom prijedlogu.

Zastupnika Mosta Miri Bulju, koji se najglasnije u javnosti zalaže za borbu protiv kriminala i korupcije te za reformu pravosuđa, preko facebooka smo upitali za mišljenje o inicijativi, no gospodin Bulj još ništa nije odgovorio.

Isto pitanje te link na tekst poslat ćemo i dr. Ivanu Lovrinoviću te Boži Petrovu, ne bi li Most ipak raspravio o prijedlogu da jedini hrvatski sudac koji se javno usprotivio pljački, odnosno zakonima koji su smišljeni za daljnju pljačku naroda, postane ministar pravosuđa.

U nekoliko navrata pohvalili smo zastupnike Mosta (Lovrinović, Bulj) zbog stalne komunikacije s građanima te osluškivanja glasa naroda, zbog čega se nadamo da će bar odgovoriti na ovaj prijedlog.