Sam kosio kod Holdinga da ukaže na nepokošeni grad: ‘Imat ćemo najezdu komaraca kao Baranja’ Sam kosio kod Holdinga da ukaže na nepokošeni grad: ‘Imat ćemo najezdu komaraca kao Baranja’
TweetEmailPrint Zastupnik Gradske skupštine Igor Peternel kosio je, objašnjava, kako bi skrenuo pozornost javnosti da je gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem, dopustila da Zagreb zaraste... Sam kosio kod Holdinga da ukaže na nepokošeni grad: ‘Imat ćemo najezdu komaraca kao Baranja’


Zastupnik Gradske skupštine Igor Peternel kosio je, objašnjava, kako bi skrenuo pozornost javnosti da je gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem, dopustila da Zagreb zaraste u travu i grmlje. “Narušava se estetski izgled i stvara higijensko-zdravstveni problem”, istaknuo je Peternel, dodavši da je “nepokošena trava” možda bila dio njihova izbornog programa

Travu ‘do pupka’ u Zagrebu ne primjećuje, valjda, jedino gradonačelnik Tomašević. Kako bi ukazao na nepokošeni grad, gradski zastupnik Domovinskog pokreta sam je jučer kosio travu ispred Zagrebačkog holdinga.

Igor Peternel je kosilicom kosio ispred Holdinga kako bi skrenuo pozornost javnosti da je gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, dopustila da grad zaraste u travu i grmlje.

Gradska vlast, nakon dvije godine mandata, niže skandal za skandalom, a ono za što su izabrani ne rade, rekao je ironično se ogradivši primjedbom da je možda “nepokošena trava” bila dio njihova izbornog programa.

Zanimljivo je, kaže, da je ispred Gradskog poglavarstva sve pokošeno, a ispred Holdinga “ništa’.

‘S kišom i visokom travom stižu nam komarci’

S obzirom na vremensku prognozu koja idućih dana najavljuje kišu, Peternel je upozorio da se kroz tjedan-dva može očekivati najezda komaraca u Zagrebu kao u Baranji.

Građani su, istaknuo je, vladajućima olako dali svoj glas, misleći da će raditi za dobrobit zajednice, no polako osvještavaju koliko je grad zapušten i kako se smeće ne odvozi.

”Ulazimo u druge dvije godine mandata, na način da nema vizije i da se ne zna što će biti s otpadom”, rekao je Peternel.

Istaknuo je i da je plan o suradnji s Novskom u gospodarenju otpadom definitivno propao, te da je direktor Centra za gospodarenje otpadom podnio ostavku, što je, kaže, “skroz prošlo ispod radara”.

Upozorio je i da će se “kroz dan-dva” dodijeliti nagrada Grada Zagreba ravnateljici bolnice Sveti Duh Ana-Mariji Šimundić.

Prosvjedovat će protiv nagrade za Šimundić

Za Šimundić je rekao da na toj poziciji ne bi smjela biti više ni minute, s obzirom na sve skandale kojima je okružena i zbog načina na koji vodi bolnicu.

No, nagrađuje ju se i ostavlja na funkciji jer joj se, kaže Peternel,  vraća politički i ideološki dug samo zato što je uspjela “odraditi ono što su predstavnici gradske vlasti i gradonačelnik od nje tražili – osigurati izvođenje abortusa u toj bolnici”.

“Mi ćemo doći na tu nagradu i prosvjedovat ćemo protiv nje jer drugi dobitnici nisu zaslužili da se ta nagrada pokvari njezinom dodjelom ravnateljici KB Sveti Duh, gospođi profesorici Šimundić”, istaknuo je Peternel, a prenosi Poslovni.hr.

Još u prošli četvrtak, 25. svibnja, novinar Promise.hr je, podsjetimo, poslao novinarski upit gradonačelniku Tomaševiću i gradskim stručnim službama u vezi s nepokošenom travom i smećem razbacanim po ulicama, no iz Grada Zagreba ništa nam još nisu odgovorili.

O svemu smo izvijestili u tekstu ‘Ajmo biti najzapušteniji grad u Europi! Zašto bi kosili travu i čistili smeće?’, kao da poručuje Tomašević, u kojem snimljene fotografije najbolje govore u kojoj je mjeri glavni grad Hrvatske danas zapušten, prljav i neuredan.

FOTO: FB stranica Domovinskog pokreta

‘Ajmo biti najzapušteniji grad u Europi! Zašto bi kosili travu i čistili smeće?’, kao da poručuje Tomašević