SILVER TRAŽI SOCIJALIZATORE PASA: ‘Ove njuškice jedva čekaju upoznati svoje nove ljude’ SILVER TRAŽI SOCIJALIZATORE PASA: ‘Ove njuškice jedva čekaju upoznati svoje nove ljude’
TweetEmailPrint Na FB stranici Centra za rehabilitaciju Silver objavili su da su otvorene prijave za buduće herojsocijalizatore, odnosno za programe socijalizacije pasa. ”Naše male... SILVER TRAŽI SOCIJALIZATORE PASA: ‘Ove njuškice jedva čekaju upoznati svoje nove ljude’


Na FB stranici Centra za rehabilitaciju Silver objavili su da su otvorene prijave za buduće herojsocijalizatore, odnosno za programe socijalizacije pasa. ”Naše male bombice iz C i D legla, jedva čekaju upoznati svoje nove ljude”, naveli su ‘Silverovci’, pozivajući građane koji su voljni postati socijalizatori da se prijave. Labradori koje oni uzmu na socijalizaciju dok su štenci, kasnije će pomagati osobama s invaliditetom ili djeci s teškoćama u razvoju

Više od pola milijuna hrvatskih građana su osobe s invaliditetom, ili djeca s teškoćama u razvoju, no unatoč tolikoj brojnosti, najpotrebitiji su i dalje ‘gurnuti u zapećak’ te su često socijalno isključeni. Jedan od najvećih problema s kojima se susreću mnogi pripadnici te ‘velike manjine’ je nepostojanje uvjeta za samostalan život.

Upravo zato su tako brojni zahtjevi prema zagrebačkom Centru za rehabilitaciju Silver – jedinoj ustanovi socijalne skrbi u Hrvatskoj koja školuje i priprema pse za ulogu pomagača osoba s invaliditetom i djece s teškoćama te koja u rehabilitaciju tih osoba uključuje rad s psima pomagačima i terapijskim psima.

”Potražnja za psima pomagačima je enormna. Do prije par godina na dodjelu psa čekalo se od tri do četiri godine, a sada se čeka oko godinu dana”, istaknula je lani u razgovoru za Promise.hr Sandra Ševerdžija, koordinatorica za socijalizaciju pasa Centra za rehabilitaciju Silver te je naglasila da mnogi s psom dobiju i dugo žuđenu samostalnost.

I premda danas imaju znatno više volontera nego ranije, u Centru Silver i dalje trebaju socijalizatore.

Na Facebook stranici Centra za rehabilitaciju Silver objavili su ovih dana da su otvorene prijave za buduće herojsocijalizatore, odnosno za programe socijalizacije pasa u Centru za rehabilitaciju Silver.

”Naše male bombice iz C i D legla, jedva čekaju upoznati svoje nove ljude”, naveli su ‘Silverovci’, pozivajući tako građane koji su voljni postati socijalizatori da se prijave. Slatki mali labradori koje uzmu na socijalizaciju dok su štenci, kasnije će pomagati osobama s invaliditetom ili djeci s teškoćama u razvoju.

FOTO: Nakon ‘psećeg fakulteta’, ovi su psi najveći IZVOR SREĆE djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom

FOTO: Centar za rehabilitaciju Silver