NOVI PRIMJER: Dugove praštaju podobnim, nadoknađuju OVRHAMA sirotinje! NOVI PRIMJER: Dugove praštaju podobnim, nadoknađuju OVRHAMA sirotinje!
JOŠ JEDAN DOKAZ BOLESNO NEPRAVEDNE DRŽAVE

NOVI PRIMJER: Dugove praštaju podobnim, nadoknađuju OVRHAMA sirotinje!

Hrvatska 22. ožujka 2016. Fran Podoreški

TweetEmailPrint Ono što je građanima učinila korumpirana kasta na čelu države, povezana s mafijom koja iz pozadine vlada, itekako je usporedivo s razaranjima za... NOVI PRIMJER: Dugove praštaju podobnim, nadoknađuju OVRHAMA sirotinje!


Ono što je građanima učinila korumpirana kasta na čelu države, povezana s mafijom koja iz pozadine vlada, itekako je usporedivo s razaranjima za vrijeme Domovinskog rata. Možemo, čak štoviše, zaključiti da su Hrvatskoj veću štete u 25 godina samostalnosti nanijeli korumpirana kasta na vlasti i udbomafija pri vlasti, nego JNA i svi četnici zajedno

udri sirotinju”Cijelo vrijeme uvjeravali su nas kako su nam susjedi najveći neprijatelji.., a ono najgora kasta se nalazi na čelu države. Oni su napravili i rat i kaos i sve ovo u cilju pljačke, ali pod velom domoljublja… I dan danas im to prolazi, jer je narod naivan”, jedan je od komentara koji je osvanuo ispod našeg teksta ”EVO DOKAZA: ‘Linićeve’ predstečajne osmišljene da bi MAFIJA nastavila pljačku RH!

Citirani komentar navodimo jer je, po svemu sudeći, itekako blizu istine: dobro je naciljao metu i sažeo srž najvećih hrvatskih problema – od samostalnosti do danas.

Jer ono što je građanima Hrvatske učinila korumpirana kasta na čelu države povezana s mafijom koja iz pozadine vlada zemljom, itekako je usporedivo s razaranjima za vrijeme Domovinskog rata.

Možemo, čak štoviše, zaključiti da su Hrvatskoj daleko veću štete u 25 godina samostalnosti nanijeli korumpirana kasta na vlasti i udbomafija pri vlasti, nego JNA i svi četnici zajedno.

Rat je odavno završio, Hrvatska je vojno pobjedila te ostvarila samostalnost i teritorijalnu cjelovitost, no kasta koja vlada Hrvatskom i dalje nas – kroz korupciju i kriminal, koruptivno zakonodavstvo i katastrofalno pravosuđe nemilosrdno ubija, raseljava, gazi i uništava…

Jer dok su podobnima, poput Europa Press Holdinga i drugih tvrtki bliskih udbomafiji, kroz predstečajne nagodbe opraštali milijune kuna duga – samo zato što je tako odlučio bivši ministar financija Slavko Linić te naredbodavci u sjeni (zbog čega su izdanja EPH Slavka Linića bez ikakvog povoda i pokrića mjesecima proglašavali najpopularnijim političarem u RH, iako Linić nikada nije bio ni blizu titule najpopularnijeg), dotle su običnim građanima izmišljali i pridodavali nepostojeći dug, kamate na dug, kamate na kamate…, kroz duboko nepravedne ovrhe koje je omogućio Ovršni zakon, a kojeg je donijela spomenuta kasta na vlasti (uz sufliranje odvjetničko- bankarskog lobija koji je zakon izlobirao i skrojio tako da se upravo oni kroz ovršnu pljačku bogate).

Sve je, čini se, osmišljeno kako bi obični smrtnici nadoknadili iznose koji su se opraštali velikim dužnicima i kako bi se na muci običnog čovjeka obogatili mafiji bliski odvjetnici, bankari, lihvari, telefonski operateri, javni bilježnici… te kako bi od naroda oteti novac i dalje mogao nestajati u velikoj crnoj rupi – rupi koja je pojela na desetine milijardi opljačkanih eura, od 1991. do danas.

Ne zaboravimo da ovrhe FINE – bez suda i presude te blokade računa na stotine tisuća hrvatskih građana, nitko nikada nije kontrolirao, niti je provjeravao jesu li ovrhe opravdane te kamo doista odlazi novac kojeg otimaju s računa nekadašnjeg hrvatskog srednjeg sloja, a danas očerupane sirotinje.

Pretjerujemo?

Evo primjer, tko zna koji po redu, koji potvrđuje sve gore navedeno:

”Upravo iz primjera bake koju Centar za socijalni rad ovršuje, za cifru koja daleko nadmašuje njezina desetogodisnja primanja, javnost ima direktni uvid u sustav Ovršnog zakona putem kojeg državna administracija (sustav) iskazuje svoje temeljne (ne) vrijednosti prema pojednicu.

– Pojedinac, u ovom slučaju baka, u međusobnom odnosu država – pojedinac koji je već oštećen jer nema dovoljno za život i nema dovoljno znanja, nema ni priliku shvatiti kako ona, jednostranom odlukom države – iz socijalno ugrožene osobe – kojoj država mora pomagati – postaje kriminalac osuđen na doživotnu kaznu”, stoji u najavi teksta na facebook stranici udruge Blokirani.

Ispod je link teksta kojeg je Jutarnji list ukratko prenio s web stranice RTL-a.

”Centar za socijalnu skrb frapirao je baku Ljubicu Trninić poslavši joj račun od – 53.000 kuna! U čemu je kvaka? Baka je godinama primala socijalnu pomoć, ali sustav socijalne skrbi u Virovitici sad se sjetio da baka Ljubica već deset godina na tu pomoć nema pravo jer je sa sinom i kćeri potpisala ugovor o uzdržavanju, piše RTL . Na kraju su joj pripisali 13 posto kamata i sudske troškove i na kraju su došli do cifre od 53.000 kuna. Cijeli slučaj je na sudu, a gospođa Trninić priznala je da nema šanse da plati taj iznos.

– Zamislite vi, kad se ja ovakva bolesna probudim, ja samo mislim na njih, odakle ću dati. Pa uzet će mi ovo sirotinje – žali se Ljubica Trninić za RTL .

– Odakle?! Pa ja nemam tisuću kuna da me okreneš. Pa ja imam obiteljsku mirovinu – kaže baka Ljubica.

Njezina mirovina iznosi 1800 kuna, a u kući nema ni struje ni vode. Sin Damir je radno nesposoban, i jedini izvor prihoda mu je – socijalna pomoć. U nekoliko navrata su se žalili – bez uspjeha.

S druge strane, u telefonskom razgovoru ravnateljica virovitičke ispostave Centra za socijalnu skrb novinarima RTL-a je rekla da su propisi jasni?!!”, stoji u kratkom prijenosu gnusne priče RTL-a, na web stranici Jutarnjeg lista.