‘Zagreb zarastao zbog loše organizacije; nisu nabavili materijal za kosilice, radnici to više nisu mogli trpjeti!’ ‘Zagreb zarastao zbog loše organizacije; nisu nabavili materijal za kosilice, radnici to više nisu mogli trpjeti!’
TweetEmailPrint ”Nisam voljela Bandića, ali ovakvo se nešto nije događalo, ovo je postalo grozno i prevršilo sve mjere”, komentirala je kroničnu zapuštenost Zagreba za... ‘Zagreb zarastao zbog loše organizacije; nisu nabavili materijal za kosilice, radnici to više nisu mogli trpjeti!’


”Nisam voljela Bandića, ali ovakvo se nešto nije događalo, ovo je postalo grozno i prevršilo sve mjere”, komentirala je kroničnu zapuštenost Zagreba za RTL danas Danijela Jug. Pjevačica Meri Cetinić na svom FB profilu objavila je fotografiju trave više od metra i pol – koja je ‘progutala’ stolice ispred zgrade Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu (slika gore). Ta njezina objava prikupila je na stotine komentara ogorčenih građana

U svibnju i lipnju Zagreb je bio sramotno zapušten, obrastao u travu visoku gotovo metar, zatrpan smećem… U kolovozu ista slika: trava je prerasla i doslovce zarobila mnoge klupe u parkovima, komarci su posvuda, razasuto smeće zaudara u mnogim ulicama i kvartovima.

I dok iz Gradske uprave papagajski ponavljaju da za nikad neuredniji grad nisu odgovorni oni, već tropska klima, kiša i vrućine zbog kojih ‘trava raste kao luda’, pravu istinu je, prema svemu sudeći, otkrio Darko Kleinberger, predsjednik Sindikata ZgParkinga te član pregovaračkog tima koji je nedavno izborio novi kolektivni ugovor za radnike Zagrebačkog holdinga.

Kleinberger je, kao djelatnik ZG Holdinga, čini se dobro upućen u probleme s kojima se suočavaju radnici Zrinjevca i Čistoće pa je za RTL danas sinoć otkrio da je problem u lošoj organizaciji posla.

“Nisu odradili servis alata kojeg su trebali, ne nabavljaju materijale za kosilice i flaks (za trimere). Vi ne možete raditi ako nemate ispravne strojeve”, tvrdi sindikalist.

Nedostaje im i radnika za održavanje zelenih površina. Traže ih stotinu.

“Brojni su otišli zbog te loše organizacije, ne mogu to više slušati na terenu. Ljudi koji su dobro radili organizaciju posla više nisu u firmi, a ovi novi se ne snalaze”, napomenuo je Kleinberger.

Vidi to i Gabrijela Lukač: “Trava je do klupica, ne može se sjediti. Ima buba, psi drekece ostavljaju u travi, nitko ne uzima vrećice, ima puno smeća, nitko to ne dođe pokupiti, tek su prije pokupili ovo što je bilo od nevremena.”, istaknula je za RTL danas Gabrijela Lukač, dok je Danijela Jug usporedila sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika: “Nisam voljela Bandića, ali ovakvo se nešto nije događalo, ovo je postalo grozno i prevršilo sve mjere.”

Neki građani upozoravaju da već dugo nemaju ni smeđih, ni žutih vrećica (nisu ih dobili od Grada) zbog čega nemaju kamo odvajati bio otpad i plastiku, pa vrijedna sirovina nerijetko završi u miješanom otpadu.

Zbog višemjesečne zapuštenosti grada i previsoke trave, neki su građani Gajnica uzeli stvari u svoje ruke, sjeli na kosilicu i sami pokosili travu.

Među njima je i Božo Krnjak: “Sve je pokošeno, uredili smo naš okoliš da nam se djeca imaju gdje igrati i da sve može biti onako kako treba. Za to su nam trebala tri sata. Trava je bila i 40 centimetara visoka. Mi smo si ekipa, vatrogasci, okupimo se jer su to naša djeca, naša omladina i mi se skupimo da nam ovo mjesto bude koliko toliko uredno…”

Jer na Grad se ne mogu osloniti. I nije im ovo prvi put da kose.

Ivan Krnjak otkriva koliko često dolaze iz grada srediti travnjake: “Znaju doći, ali to je vrlo rijetko. Ali trava brzo raste…”, kazao je za RTL danas.

Sve glasnijem prosvjedovanju građana protiv  još uvijek smušene i nedovoljno organizirane gradske vlasti pridružila se, objavom fotografije i s tek nekoliko riječi, i popularna pjevačica Meri Cetinić. Na svom Facebook profilu objavila je fotografiju trave – više od metra i pol – koja je ‘progutala’ stolice ispred zgrade Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu (fotografija lijevo i gore)

Ta njezina objava brzo je prikupila na stotine komentara ogorčenih građana, a mnogi su je i podijelili na društvenim mrežama.

FOTO: Preslika s FB profila Meri Cetinić; arhiva Promise.hr; screenshot videosnimke RTL danas

‘Ajmo biti najzapušteniji grad u Europi! Zašto bi kosili travu i čistili smeće?’, kao da poručuje Tomašević

U Gradu kažu: vidite li smeće, nazovite 072-500-400. Zovem, nitko se ne javlja…, a čekanje naplaćuju

Zagrebačka groblja zarasla u korov i sramotno zapuštena! Zašto građani plaćaju grobnu naknadu?