Zeleni odred ispred Ureda EU tužiteljice Laure Kovesi tumači: ”Tko i kako ‘legalno’ uništava šume u Hrvatskoj” Zeleni odred ispred Ureda EU tužiteljice Laure Kovesi tumači: ”Tko i kako ‘legalno’ uništava šume u Hrvatskoj”
TweetEmailPrint ”Tko i kako štiti šume u Republici Hrvatskoj? Tko ih “legalno” uništava? Tko i kako će spriječiti kriminal i korupciju u Hrvatskim šumama?... Zeleni odred ispred Ureda EU tužiteljice Laure Kovesi tumači: ”Tko i kako ‘legalno’ uništava šume u Hrvatskoj”


”Tko i kako štiti šume u Republici Hrvatskoj? Tko ih “legalno” uništava? Tko i kako će spriječiti kriminal i korupciju u Hrvatskim šumama? Na sva ova pitanja odgovor će dati Vesna Grgić – predsjednica braniteljske udruge Vidra te voditeljica Zelenog odreda u subotu, u 11 sati”, stoji u najavi press konferencije koja će se, nimalo slučajno, održati ispred ureda Delegiranog javnog tužitelja od strane Laure Kovesi – glavne tužiteljice EU, na Europskom trgu u Zagrebu

‘Svjetski dan šuma – dan za plakanje’, naslov je svježe najave na FB stranici Zeleni odred – forum, kojom su administratori najavili  zanimljivu konferenciju za novinare na kojoj će govoriti, između ostaloga, i na temu: ‘Tko i kako će spriječiti kriminal i korupciju u Hrvatskim šumama?’.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

”U nedjelju 21. 03. je Svjetski dan šuma. U Republici Hrvatskoj šume zauzimaju 47% teritorija, 95% šumskih sastojina ima prirodni sastav što je rijetko i iznimno vrijedno i na svjetskoj razini. Prema Nacionalnoj klasifikaciji staništa zahvaljujući specifičnom geografskom položaju Republike Hrvatske koji je na granici eurosibirsko‐sjevernoameričke i mediteranske regije u Hrvatskoj imamo 105 tipova šumskih zajednica. Jedan od vidova čuvanja šuma i šumskih zajednica u Hrvatskoj je njihova zaštita temeljem Zakona o zaštiti prirode, sukladno toj zaštiti danas u Hrvatskoj imamo 35 posebnih rezervata šumske vegetacije.
Sve su ovo podaci vrijedni pažnje koji stoje samo na papiru.
Tko i kako štiti šume u Republici Hrvatskoj? Tko i kako “legalno” uništava šumske površine? Tko i kako će spriječiti kriminal i korupciju u Hrvatskim šumama?
Što ima novo u Zelenom odredu? Na sva ova pitanja odgovor će dati Vesna Grgić – predsjednica braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija te voditeljica Zelenog odreda u subotu, 20.03.2021.godine na pressici s početkom u 11 sati.
Mjesto održavanja je simbolično! Ispred ureda Delegiranog javnog tužitelja od strane Laure Codruta Kovesi – glavne tužiteljice EU (Europski trg u Zagrebu)”, stoji u najavi konferencije za novinare Zelenog odreda – foruma braniteljske udruge Vidra, koja će se održati povodom Svjetskog dana šuma.

Filipović: Ja nadzirem Hrvatske šume! Grgić: Evo kako se provodi zločinački poduhvat PUSTOŠENJA ŠUMA! 

FOTO: FB stranica Zeleni odred – forum