Zeleni odred kupio drva za ogrjev teško bolesnoj ženi, čiji spor zbog nezakonitog otkaza traje već 11 godina Zeleni odred kupio drva za ogrjev teško bolesnoj ženi, čiji spor zbog nezakonitog otkaza traje već 11 godina
TweetEmailPrint Sonja Štakić je, podsjetimo, dobila otkaz 2009. godine dok je bila na bolovanju(!), zbog čega već 11 godina vodi radni spor, uslijed čega... Zeleni odred kupio drva za ogrjev teško bolesnoj ženi, čiji spor zbog nezakonitog otkaza traje već 11 godina


Sonja Štakić je, podsjetimo, dobila otkaz 2009. godine dok je bila na bolovanju(!), zbog čega već 11 godina vodi radni spor, uslijed čega se teško razboljela: dva puta je operirala zloćudni tumor, a živi sama od svega 1200 kuna mirovine. Dobro bi joj došla svaka vrsta pomoći. ”Bar će mi biti toplo”, zahvaljuje ona Zelenom odredu, pa dodaje da bi joj puno značilo ako bi joj netko mogao pomoći oko popravka krova, jer joj je vjetar odnio dio crijepa. Broj žiro računa Sonje Štakić u Erste banci je: HR232402OO63210015182

Sonji Štakić iz Udbine, o čijoj smo teškoj životnoj priči pisali prije nekoliko dana u tekstu ”Dva mi tumora izrasla jer od 2009. na sudu čekam pravdu! Nemam ni za drva, oni računaju da ću umrijeti”, odlučili su pomoći aktivisti, odnosno aktivistice Zelenog odreda braniteljske udruge Vidra iz Zagreba, poznati po razotkrivanju organizirane pljačke, prekomjerne sječe i pustošenja šuma u Hrvatskoj. Sonja nas je izvijestila da su se brzo, nakon objave teksta, javili i uplatiti tri metra drva za ogrjev.

Dan kasnije, gospođa Štakić javila je da su drva već stigla na njenu adresu, a poželjela je donatorima i javno zahvaliti.

”U Zelenom odredu su zbilja posebni, na svom polju čuda su uradili. Bar će mi biti toplo”, javila nam je gospođa Štakić te kazala da bi joj jako puno značilo ako bi joj netko mogao pomoći oko popravka krova, jer joj je vjetar odnio dio crijepa.

Sonja Štakić je, podsjetimo, dobila otkaz 2009. godine dok je bila na bolovanju(!), zbog čega već 11 godina vodi radni spor, uslijed čega se teško razboljela: dva puta je operirala tumor, a živi sama od svega 1200 kuna mirovine. Dobro bi joj došla svaka vrsta pomoći.

”Tražila sam općinu da mi pomogne, no načelnik je obećao dati mi 500 kuna, ali pod uvjetom da to sve potrošim za hranu u jednoj trgovinu u Udbini. Rekla sam mu da ja, zbog bolesti, ne mogu živjeti od paštete i kruha i da mi novac treba za posebnu prehranu, lijekove i drva. No, za to mi ne daju. Ne znam kako ću preživjeti ovu zimu”, ispričala je ranije Sonja Štakić, koja nam je dala broj svog žiro računa u Erste banci, za slučaj da joj uplatom makar i simbolične sume netko može pomoći da si kupi nužno potrebne lijekove ili hranu koju joj liječnici preporučaju.

Broj žiro računa Sonje Štakić u Erste banci je: HR232402OO63210015182.

Za slučaj da bi netko toj ženi mogao pomoći i na drugi način (popravkom krova, doniranjem hladnjaka ili štednjaka, Sonji Štakić može se obratiti preko njezine Facebook stranice, u poruci u inbox.

FOTO: Snimila Sonja Štakić