ZET tumači proceduru: ‘Evo što Zagrepčani stariji od 65 trebaju učiniti da bi se vozili besplatno’ ZET tumači proceduru: ‘Evo što Zagrepčani stariji od 65 trebaju učiniti da bi se vozili besplatno’
TweetEmailPrint ”Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim... ZET tumači proceduru: ‘Evo što Zagrepčani stariji od 65 trebaju učiniti da bi se vozili besplatno’


”Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona”, ističu u ZET-u

Zbog iznimno velikog interesa građana, ZET je na svojim je službenim stranicama još jednom protumačio tko će se sve, i pod kojim uvjetima, moći voziti besplatno u javnom gradskom prijevozu od sutra, 1. lipnja 2024. godine.

Prenosimo njihovu objavu:

”Od 1. lipnja, pravo na besplatnu godišnju kartu ZET-a imat će osobe starije od 65 godina, a koje imaju prebivalište u Gradu Zagrebu.

Pravo na besplatan prijevoz moći će se utvrditi i ostvariti od 1. lipnja, na prodajnim mjestima  ZET-a i to na terminalima Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu.

Od 1. lipnja do 30. rujna, uvedeno je razdoblje prilagodbe, u kojem će korištenje prijevozne usluge biti omogućeno uz predočenje važeće osobne iskaznice u vozilima na kojoj je vidljivo da korisnici imaju prebivalište u Gradu Zagrebu te da su stariji od 65 godina.

Potrebna fotografija i preslika osobne

Korisnici koji već imaju Pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu, već se na navedena prodajna mjesta ZET-a, od 1. lipnja, trebaju javiti sa svojom Pretplatnom kartom te važećom osobnom iskaznicom koju je potrebno predočiti na uvid, a kako bi preuzeli svoj besplatni godišnji kupon.

Ista procedura vrijedi i za korisnike koji imaju virtualnu Pretplatnu kartu unutar aplikacije Moj ZET.

Korisnici koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aplikaciju Moj ZET, za izradu i preuzimanje besplatnog kupona na prodajnom mjestu ZET-a potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte (koji će biti dostupan na prodajnim mjestima i na www.zet.hr). Uz odgovarajući Zahtjev, potrebno je priložiti jednu fotografiju, presliku prednje strane osobne iskaznice te predočiti osobnu iskaznicu.

Ne moraju mijenjati postojeći kupon

Korisnik snosi trošak izrade kartice, a cijena iznosi 3,98 eura, dok se formiranje Pretplatne karte u aplikaciji Moj ZET ne naplaćuje.

Osobe koje imaju pravo na besplatni prijevoz jer su starije od 65 godina, no već su za ovu godinu preuzele kupon po bilo kojoj osnovi Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, ne moraju mijenjati svoj postojeći kupon do isteka valjanosti, odnosno do 31. prosinca 2024. godine.

Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona.

Dodatne informacije možete doznati OVDJE, a za sve upite možete nam se obratiti na javnost.zet@zet.hr ili posjetiti naša prodajna mjesta”, stoji u objavi na službenim stranicama Zagrebačkog električnog tramvaja.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika sa zet.hr

Od subote besplatni javni prijevoz za sve Zagrepčane starije od 65 godina!