Balet HNK: Jako nas je pogodila smrt dragog kolege iz Opere; podržavamo ZVIŽDAČE i nepristranu ISTRAGU Balet HNK: Jako nas je pogodila smrt dragog kolege iz Opere; podržavamo ZVIŽDAČE i nepristranu ISTRAGU
TweetEmailPrint Bez obzira na moguće posljedice za one koji ne žele šutjeti (upozoreni su da ne istupaju u javnosti), sve više zaposlenika Hrvatskog narodnog... Balet HNK: Jako nas je pogodila smrt dragog kolege iz Opere; podržavamo ZVIŽDAČE i nepristranu ISTRAGU


Bez obzira na moguće posljedice za one koji ne žele šutjeti (upozoreni su da ne istupaju u javnosti), sve više zaposlenika Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu javno traži da nezavisna istraga utvrdi punu istinu o tužnom i mučnom slučaju – o kojom su do danas izvještavali tek rijetki mediji

Premda bi neki htjeli da se skandal oko prikrivanja širenja zaraze koronavirusom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (uslijed čega je preminuo operni pjevač Ante Topić) zataška i zaboravi, zaposlenici te kazališne kuće su, kako se čini, odlučni u namjeri da se izbore za pravdu. Bez obzira na moguće posljedice, oni i dalje javno traže da nezavisna istraga utvrdi punu istinu o tužnom i mučnom slučaju – o kojom su do danas izvještavali tek rijetki mediji.

U našu redakciju (Promise.hr jedan je od rijetkih portala koji je od početka pratio ovu veliku aferu) stiglo je priopćenje iz Baleta HNK-a, kojega ovdje u cijelosti objavljujemo:

”Poštovani, mi, Balet HNK Zagreb ovim putem dajemo podršku zviždačima i cijelom opernom ansamblu HNK.
Od prvog oboljelog u RH svi mi svakodnevno, već gotovo godinu dana, usvajamo poruku „održavajte socijalnu distancu“. Od početka našeg baletnog školovanja, a kasnije kada nastavljamo svoju profesionalnu karijeru, fizička i socijalna distanca su nam nepoznanica. U doba ove opasne pandemije, način na koji radimo i kako smo naviknuti raditi naš posao, one su i nemoguće za provesti. Iako je doslovno od životne važnosti uvažavati stručne autoritete, postoji i osobna etika. Poštovanje i uvažavanje svog, ali i tuđeg života ide i od osobne razine. Profil našeg posla je zajedništvo. Ali ne samo zajedništvo unutar našeg baletnog ansambla kao naše primarne umjetničke obitelji, već i zajedništvo sa svim zaposlenima unutar naše institucije u kojoj radimo. U zajedništvu se veselimo svakom pojedinom uspjehu, ali smo u zajedništvu i pogođeni nesrećama svakog pojedinca.

Neizmjerno nas je pogodila smrt našeg dragog kolege iz Opere, Ante Topića. Jer iako ga više nema i dalje ćemo ga živo vidjeti, voljeti i osjećati u svojim srcima dijeleći uspomene o tako divnoj osobi. Naša profesija nas je naučila od djetinjstva da iza svake pohvale i pljeska stoji mukotrpan rad koji se bazira na konstruktivnoj kritici i normalno nam je da nam se preispituje svaki korak i poza. U ime obične, svakodnevne humanosti pružamo potporu svima koji preispituju odgovornost bilo kakve nezakonitosti i nepravilnosti koje dovode do nesretnih događaja.

U ovom nesretnom slučaju pružamo potporu našoj opernoj umjetničkoj obitelji, ne samo kao utjehu zbog gubitka dragocjenog člana, već da se nepristranom istragom stručnih osoba provjere odgovornosti odgovornih”, stoji u priopćenju kojega je potpisala Dunja Novković, sindikalna povjerenica Baleta HNK”.

FOTO: Screenshot videosnimke YouTube-a

ZARAZA se proširila HNK-om, Uprava to skrivala od zaposlenih! Umjetnik NA KISIKU, djelatnici ogorčeni

Medijski linčovali svećenika jer je za lockdowna držao misu, a ne žele objaviti da Uprava HNK skriva zarazu?!  

”U strahu smo, a moramo glumiti; goniči robova nas stišću, BOJIMO SE OTKAZA, psihički je neizdrživo”