Medijski linčovali svećenika jer je za lockdowna držao misu, a ne žele objaviti da Uprava HNK skriva zarazu?!   Medijski linčovali svećenika jer je za lockdowna držao misu, a ne žele objaviti da Uprava HNK skriva zarazu?!  
ZAŠTO SU ZARAZA U HNK I PRIJETNJE DJELATNICIMA DANIMA ZABRANJENA VIJEST?

Medijski linčovali svećenika jer je za lockdowna držao misu, a ne žele objaviti da Uprava HNK skriva zarazu?!  

Zagreb 19. studenoga 2020. D.K.

TweetEmailPrint ”U operi Carmen, čija je premijera bila 23. listopada na vrhuncu zaraze, simulirali smo orgije, povraćanje, puzanje po podu, i to nas 40-ak... Medijski linčovali svećenika jer je za lockdowna držao misu, a ne žele objaviti da Uprava HNK skriva zarazu?!  


”U operi Carmen, čija je premijera bila 23. listopada na vrhuncu zaraze, simulirali smo orgije, povraćanje, puzanje po podu, i to nas 40-ak na sceni!”, upozoravaju djelatnici HNK-a, no gotovo nitko njihov apel već danima ne žele objaviti. Zanimljivo je da vijest o skandalu unutar HNK odbijaju objaviti isti oni mediji koji stalno izvještavaju o virusu, koji traže uvođenje strožih mjera, koji pitaju za kazne te koji su danima medijski linčovali splitskog svećenika Josipa Delaša jer je, za vrijeme lockdowna, na Uskrs održao misu…. Tada nitko u crkvi nije bio zaražen, kao što su sada zaraženi umjetnici i drugi djelatnici HNK-a (jedan u teškom stanju, prima kisik), no tada su danima izvještavali o ‘skandalu’, a sada naprasno šute?!

”Odgađa se večerašnja izvedba opere Carmen. Gledatelji koji su kupili ulaznice za večerašnju izvedbu, ulaznice mogu zamijeniti na blagajni za 30. studenoga kada je planirana zamjenska predstava opere Carmen. Hvala na razumijevanju”, objavljeno je danas, vrlo šturo, na službenim stranicama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Nikakvo dodatno objašnjenje iznenadnog otkazivanja opere nije ponuđeno. No od naših izvora doznali smo da je izvedba popularne Carmen odgođena zbog pojave simptoma koji upućuju na koronavirus među onima koji su trebali nastupati, odnosno zbog višednevnog širenja virusa unutar HNK-a te o zataškavanju te informacije, a o čemu glavni hrvatski medij i dalje šute(?!), premda znaju da je informacija o širenju zaraze točna, kao što je točna i vijest da je jedan član zbora Opere već danima hospitaliziran u KBC Dubrava, da ima teže simptome te da mu je danas povećana doza kisika (u trenutku dok ovo pišemo RTL je napokon objavio vijest te nevješto opravdavanje ministrice kulture Obuljen Koržinek).

Skrivali i vijest o kaznenoj prijavi protiv intendantice?!

Prešućuju gotovo svi glavni mediji i informaciju da je Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, zbog ugrožavanja zdravlja i skrivanja informacije o zarazi, podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv intendantice zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, Dubravke Vrgoč.

Još uvijek ne žele objaviti ni dramatično pismo kojega su medijima prije više dana poslali umjetnici Opere HNK, a u kojem prozivaju Upravu i intendanticu jer ih nisu na vrijeme obavijestila o zaraženom kolegi te u kojem pišu o prijetnjama te o šikaniranju koje doživljavaju:

”Mi djelatnici Opere HNK u Zagrebu smatramo da je Uprava HNK prekršila zakon o zaraznim bolestima te izbjegla zaštiti svoje djelatnike svjesno nas izlažući riziku tako što je Uprava ODBILA obavijestiti ansamble o zaraženom statisti od kojeg se zaraza počela širiti…

”Nas 40-ta puzali po sceni i simulirali orgije na vrhuncu zaraze”

U operi Carmen, čija je premijera bila 23. listopada na vrhuncu zaraze, simulirali smo orgije, povraćanje, puzanje po podu, i to nas 40-ak na sceni!!!! Gospođa Vrgoč na svoju ruku potom mijenja uredbe i pravilnike od projekta do projekta. Tako smo u jednom danu dobili čak dva različita pravilnika. Higijena je pritom užasna. U velikoj pokusnoj dvorani u kojoj održavamo probe, jedni nakon drugih, bez dezinfekcije, s nagomilanom prašinom i smećem po kutevima, bez stanke od pola sata, fluktuira i drama, i zbor, solisti, opera…”, stoji između ostaloga u pismu umjetnika Opere, čiji sadržaj glavni hrvatski mediji i dalje ne žele prenijeti hrvatskoj javnosti?!

Valja primijetiti da vijest o skandalu unutar HNK odbijaju objaviti isti oni mediji koji stalno izvještavaju o virusu, koji traže uvođenje strožih mjera, koji pitaju za kazne te koji su danima medijski linčovali splitskog svećenika Josipa Delaša jer je, za vrijeme lockdowna, na Uskrs održao misu….

Tada nitko u crkvi nije bio zaražen, kao što su sada zaraženi umjetnici i drugi djelatnici HNK-a, no tada su danima izvještavali o ‘skandalu’, a sada naprasno šute?!

Odbijaju, dakle, objaviti informaciju o puno većem skandalu od održavanja mise na Uskrs – činjenicu da je Uprava HNK od zaposlenika, ali i od posjetitelja HNK te šire javnosti, skrivala i skriva informaciju da je statist bio zaražen, da su potom zaraženi i mnogi drugi unutar te kazališne kuće te da su se zaposlenici pobunili jer moraju i dalje pjevati i nastupati, iako bi se mogli zaraziti.

”Pjevači Opere pjevaju glasno, jedan do drugoga, bez razmaka i tako na sve strane šire aeorosol, što itekako pogoduje širenju zaraze. Jasno je se boje da će se zaraziti, a njima su pluća sve. Za razliku od milanske Scale, ili njemačkih kazališnih kuća, gdje su pjevači odvojeni, gdje nose kvalitetne maske, u zagrebačkom HNK-a gotovo nikakve zaštitne mjere nisu bile uvedene”, ispričao je naš izvor, dobro upućen u zbivanja u HNK-u.

FOTO: Službene stranice Hrvatskog narodnog kazališta, screenshot videosnimke

ZARAZA se proširila HNK-om, Uprava to skrivala od zaposlenih! Umjetnik NA KISIKU, djelatnici ogorčeni

Komentari