DORH-ovo priznanje Krmpotiću: dokaz da ih HVATA PANIKA pa pokušavaju spasiti glavu DORH-ovo priznanje Krmpotiću: dokaz da ih HVATA PANIKA pa pokušavaju spasiti glavu
TweetEmailPrint Što su glasnije najave promjena u MUP-u, tajnim službama i pravosuđu, to je veća panika u izvršnoj vlasti, kod oligarhije u pozadini, i... DORH-ovo priznanje Krmpotiću: dokaz da ih HVATA PANIKA pa pokušavaju spasiti glavu


Što su glasnije najave promjena u MUP-u, tajnim službama i pravosuđu, to je veća panika u izvršnoj vlasti, kod oligarhije u pozadini, i kod pojedinaca unutar sustava koji su pristali biti upregnuti u borbi za političke ili partikularne interese, ili za zaštitu kriminala i korupcije. Zato pucaju po šavovima

perkovićKrenulo je! Činjenica da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u četvrtak službeno potvrdilo Ivanu Krmpotiću, svjedoku protiv Perkovića i Mustača, da je s pravom tražio policijsku zaštitu uoči svojeg svjedočenja na sudu u Minhenu jer mu je život uistinu bio ugrožen, dobra je vijest za Hrvatsku.

Taj dopis DORH-a Ivanu Krmpotiću pokazuje, kao prvo, da se stvari u Hrvatskoj napokon mijenjaju te da državno odvjetništvo, u strahu od promjena te najavljenog utvrđivanja odgovornosti zbog nedjelovanja, počinje raditi svoj posao! Pojašnjava, osim toga, i razloge velike nervoze ministra policije Ranka Ostojića te pravu pozadinu njegovih vrlo agresivnih, ali neuvjerljivih medijskih nastupa.

Jer nije Ostojić, po svemu sudeći, zlouporabio položaj i ovlasti samo u slučaju Ivana Krmpotića (odbijanjem davanja zaštite ugroženom svjedoku stao je praktički na stranu onih koji su mu prijetili te na stranu onih protiv kojih je Krmpotić trebao svjedočiti – Perkovića i Mustača!).

Postoje bezbroj indicija i činjenica koje govore da je Ostojić (odnosno Milanovićeva Vlada)  policiju i pravosuđe koristio u političke svrhe i u mnogim drugim slučajevima (crtanje svastike na Poljudu te neotkrivanje počinitelja, trpanje zdravog Marka Franciškovića u Vrapče, malverzacije sa stanicama za tehnički pregled, nezakonito praćenje Petrova…)

Jasno je sada i zašto se vlada na odlasku te cijela kolona prorežimskih medija (od HRT-a, RTL-a, NOVE TV, do tiskanih medija) tako žestoko, a bez ikakvog stvarnog razloga, obrušila na Most.

Jer Most traži MUP, DORH i tajne službe, a cijela vladajuća oligarhija zna da upravo tu i leži ključ njihove vlasti: policiju, pravosuđe te tajne službe oni su svom snagom koristili da se održe na vlasti i ako te institucije preuzme netko tko će malverzacije istražiti, mnogi bi mogli završiti pod istragom, a neki i u zatvoru!

Zato su Ostojić i Milanović nervozni, zato se državni odvjetnici napokon bude pa odrađuju ono što ni u kom slučaju ne bi odradili da su SDP i partneri ostali na vlasti (potvrdili Krmpotiću da su prijave bile utemeljene te da je postojala istinska opasnost da ga netko likvidira  jer se spremao svjedočiti protiv udbaša u Njemačkoj. Čekamo da isto učine i u slučajevima zastrašivanja ostalih svjedoka).

Dobro je, stoga, što su pojedinci iz Mosta napokon počeli javno govoriti ono što svi znamo: da je (ne)djelovanje pravosuđa i represivnog aparata najveći hrvatski problem te da upravo tu: u pravosuđu, tajnim službama i MUP-u, treba početi s provjetravanjem.

Dobro je što i iz HDZ-a (barem od pojedinaca poput generala Željka Glasnovića) stižu slične poruke i javne najave lustracije te borbe protiv korupcije.

Jer što su glasnije i jasnije najave promjena u MUP-u, tajnim službama i pravosuđu, to je veća panika u izvršnoj vlasti, kod oligarhije u pozadini, i kod pojedinaca unutar sustava koji su pristali biti upregnuti u borbu za političke ili partikularne interese, ili za zaštitu kriminala i korupcije.

I kako dani budu odmicali i kako se bude bližio trenutak formiranja nove vlade, svjedočit ćemo, po svemu sudeći, sve češčim ‘buđenjima’ državnih odvjetnika ili pojedinaca iz drugih dijelova sustava (porezna uprava, policija, tajne službe, carina…), koji će odjednom početi raditi svoj posao, ili će početi otkucavati svoje kolege zbog njihovih grijeha, ne bi li sami spasili glavu.

Svjedočit ćemo, s druge strane, i još žešćim pokušajima sprečavanja formiranja nove vlasti, medijskim i svakim drugim podmetanjima pojedincima iz Mosta, kao i pokušajima izazivanja razdora između HDZ-a i Mosta, Tihomira Oreškovića i Bože Petrova, Petrova i Karamarka, razdora unutar samoga Mosta, ili unutar Domoljubne koalicije

Svim sredstvima će strukture koje se osjećaju ugroženima pokušati spriječiti preuzimanje vlasti od strane Domoljubne koalicije i Mosta. Veliku ulogu u tome ponovno će igrati mediji. Ovih dana svjedočili smo mnogim besramno pristranim medijskim prilozima od kojih se neutralnom čovjeku okreće želudac. Primjer krajnjeg neprofesionalizma i neobjektivnog novinarstva bio je i prilog na Hrvatskoj televiziji u kojem je ‘analitičar’ dr. Ivan Rimac s Pravnog fakulteta osuđivao Petrova i Grmoju iz Mosta jer su progovorili o zlouporabama tajnih službi i PN Uskoka.IVAN RIMAC

Nakon tog priloga, u kojem se Rimac ‘pravio blesav’ govoreći kako su, Petrov i Grmoja paranoidni jer bez razloga optužuju prvo Milanovića za pokušaj vrbovanja ‘Mostovaca’, a potom  represivni aparat za nezakonito praćenje Petova, Rimca bi trebalo staviti na popis onih ‘analitičara’ koji nikada više ne bi smjeli komentirati politička zbivanja u zemlji.

Jer ako profesor Rimac doista misli da Petrov i Grmoja trabunjaju bez razloga i ako je doista uvjeren da se PN Uskok i tajne službe ne zloupotrebljavaju u političke svhre, onda je ili krajnje naivan, ili zabrinjavajuće neinformiran, ili pak svjesno služi strukturama koje stoje iza tih zlouporaba. Što god bilo, Rimcu ne služi na čast.

Jer svaki istraživački novinar, a onda i svaki relavantni politički analitičar zna i mora znati da se tajne službe, pravosuđe i represivni aparat u Hrvatskoj svakodnevno zloupotrebljvaju. Da to nije istina, mogu tvrditi samo velike neznalice i veliki naivci. Ili, što je još gore, oni koji služe tim strukturama, pa namjerno i smišljeno lažu te pokušavaju obmanuti javnost.

I profesor Rimac, kao i novinarka koja je prije par dana posve nepripremnjena i nespremna za polemiku, razgovarala s njim u studiu, morali bi se pokriti po ušima i tražiti novi posao!

Takvo obmanjivanje javnosti, srećom, više neće prolaziti, jer iz dana u dan pravo stanje stvari postaje sve jasnije i široj javnosti, a ne samo zviždačima, aktivistima i istraživačkim novinarima – koji odavno znaju kako stvari u Hrvatskoj uistinu stoje.

Dokaze za tu tvrdnju (da i šira javnost sve više razumije u čemu je riječ i tko doista vlada Hrvatskom) možemo sve češće pronaći u komentarima ispod tekstova o ovakvim temama na facebooku (čitateljica je dolje citirani komentar napisala ispod objave našeg teksta: ‘KRMPOTIĆ: Podižem prijavu protiv Ostojića, odbio me štititi a znao je da sam u opasnosti!):

”A sada su priznali (DORH – Krmpotiću), kada je smjena vlasti? Oni su htjeli Krmpotiće mrtve! Gospodo, svi koji su htjeli govoriti u Munchenu bili su neprijatelji DORH-a, tj države. Jesu li to i ostali? Bajićeva velika organizacija je štitila do zadnjeg dana Perkovića, a svaki neprijatelj Perkovića automatski je bio neprijatelj države, jer su je prisvojili udbaši. Slali su u veleposlanstvo lažne svjedoke da demoniziraju prave svjedoke. Znam previše, no ne smijem niti govoriti. Sumnjam da su neki trebali stradati u prometnim nesrećama…”, napisala je čitateljica (potpisana svojim imenom i prezimenom) ono što i mnogi drugi govore i pišu u vezi sa suđenjem u Minhenu i ulogom hrvatskog pravosuđa u opstrukciji tog suđenja (činjenica je da su svjedokinje sudu u Minhenu prijavljivale da su im prijetili čak i državni odvjetnici u Rijeci!).

Zbog svega navedenog, valja očekivati da će pravi rasplet u ovim i sličnim skandalima tek uslijediti.

KLJUČNI SVJEDOK ‘POKOPAO’ Perkovića i Josipovića; kćeri mu za osvetu odmah dobile otkaze!

Opasno svjedočenje o Udbi SRUŠILO nam PORTAL, kći svjedoka otkriva nove detalje!

Hrvatski sudovi SKRIVALI DOKAZE protiv Udbe: potvrda da Udba i danas vlada Hrvatskom!