GLUMI SKROMNOST s TORBOM od 11.000 KUNA! U HNS-u tvrde: Ta je torba već rashodovana GLUMI SKROMNOST s TORBOM od 11.000 KUNA! U HNS-u tvrde: Ta je torba već rashodovana
A HTJELA BI GLASOVE 'LIJEVIH' I SOCIJALNO OSJETLJIVIH:    

GLUMI SKROMNOST s TORBOM od 11.000 KUNA! U HNS-u tvrde: Ta je torba već rashodovana

Zagreb 28. svibnja 2017. D.K.

TweetEmailPrint  Ciljajući na ‘lijeve’ birače, Anka Mrak Taritaš u kampanji se nastoji prikazati skromnom i svima pristupačnom političarkom. No, nakon otkrića da zajedno sa suprugom... GLUMI SKROMNOST s TORBOM od 11.000 KUNA! U HNS-u tvrde: Ta je torba već rashodovana


 Ciljajući na ‘lijeve’ birače, Anka Mrak Taritaš u kampanji se nastoji prikazati skromnom i svima pristupačnom političarkom. No, nakon otkrića da zajedno sa suprugom i sinom posjeduje čak pet skupocjenih stanova u centru Zagreba, poslovni prostor, tri garaže, šumu te rakošnu vilu na Krku, još je jedan detalj srušio njezino nastojanje da se prikaže kao skromna političarka. Odala ju torba vrijedna nekoliko mjesečnih plaća običnih smrtnika…

Anka Mrak-Taritaš, HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, javnosti se pokušala približiti vrlo aktivnom kampanjom na društvenim mrežama i kritiziranjem Milana Bandića. Budući da ju je podržala Socijaldemokratska partija, posebno se pažljivo obraćala njihovim biračima. Bandića je prozivala za rastrošnost, a sama se nastojala prikazati skromnom i svima pristupačnom političarkom.

No, nakon otkrića da zajedno sa suprugom i sinom posjeduje čak pet skupocjenih stanova u centru Zagreba, poslovni prostor, tri garaže, šumu te rakošnu vilu na Krku, još je jedan detalj srušio, čini se, njezino nastojanje da se predstavi kao skromna građanka i političarka.

Odala ju torba!, otkriva portal direktno.hr

”Anka poput svake žene voli lijepe torbe. Međutim, obične žene mogu si priuštiti pretežno torbu do 300 kuna. Rijetko kada brendiranu. Ne može si to prosječna građanka zamisiti niti kao poklon. Da bi se dočepala originalne torbe koja na tržištu košta više od 10000 kn moraš na neki način biti dio elite ili, ako nisi, moraš imati posla s ljudima sumnjiva morala.

Bivša ministrica je, logično, bila dio Kukuriku elite. U više je navrata za vrijeme mandata snimljena s kojekakvim torbama, jeftinijim i skupljim. Uz jeftiniju Desigualovu koja košta petstotinjak kuna, ‘Mrak gradonačelnica’ u svojoj kolekciji imala je i jednog ‘kapitalca’, Burberry torbu koja je u Zagrebu koštala 11 tisuća kuna. Što i nije baš u skladu sa socijaldemokratskim načelima birača kojima se tijekom kampanje obraća, navodi portal direktno.hr

Nije Anka jedina koja voli luksuz, jer i HDZ-ova Margareta Mađerić snimljena je s dizajnerskom torbicom Louis Vuitton, čija cijena iznosi oko pet tisuća kuna. Zbog skupocjenih torbi (Celine Smiley i Louis Vuitton) na meti ljevičarskih  medija našla se  i Josipa Rimac, ali i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je snimljena s Fendi Peekaboo torbom, čija se vrijednost kretala između 15 i 35 tisuća kuna.  Nakon što su je mediji razapeli, pravdala se da nije riječ o originalu, dodaje isti portal.

No, za razliku od medijskih nasrtaja na HDZ-ove dužnosnice, o skupocjenom modnom dodatku Anke Mrak-Taritaš nitko ne piše, niti je pisao.

Budući da Anka Mrak-Taritaš računa na glasove birača socijaldemokratskih načela koji u pravilu rastrošnost i luksuz ne smatraju poželjnom vrlinom, pitali smo HNS na kakav je način skupocjena torba dospjela kod bivše ministrice, je li ju možda dobila na poklon i je li uopće original’, ističe direktno.hr

”Torba koju navodite kao najskuplju kupljena je 2008. godine, dok Anka Mrak-Taritaš još nije bila niti u stranci, niti u Vladi. Ta je torba odavno rashodovana, gospođa Mrak-Taritaš poklonila ju je Centru za socijalnu skrb u Bjelovaru. Fotografije na kojima se pojavljuje s tom torbom datiraju iz 2012. godine, s početka ministarskog mandata”, poručuju iz odnosa s javnošću HNS-a i drže da u skupoj torbi nema ništa sporno.

Dodamo li da je u imovinskoj kartici navela da zajedno sa suprugom ima tri stana, tri garaže, poslovni prostor, šumu, vrijedne umjetnine te da posjeduje Mercedes C klase, teško je ne primijetiti da je ”Mrak gradonačelnica” autentična zagrebačka ”šminkerica”, navodi direktno.hr, zaboravivši spomenuti da Anka Mrak Taritaš u svojoj imovinskoj kartici nije navela dva skupocjena stana u centru Zagreba, koji su, barem formalno, u vlasništvu njezinog mladog sina Ivana Taritaša (27).

Prema Vlasničkom listu Zemljišnoknjižnog odjela u Zagrebu Ivan Tatitaš (27) vlasnik je luksuznog penthousa od 154,54 m2 u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, u samom centru Zagreba. Vrijednost stana, prema aktualnim cijenama, iznosi oko 300.000 eura, naveo je portal Pouzdano.hr.

Uz to, Ivan Taritaš ima i stan u Ulici Kneza Posavskog 26, gdje je prijavljen! Radi se o novom  stanu kojeg je gradilo poduzeće Tehnika. Cijena kvadrata u tom dijelu grada (radi se o centru Zagreba) iznosi oko 2.000 eura. Najjeftiniji stan kojeg je Tehnika prodavala u tom naselju koštao je preko 100.000 eura.

Zanimljivo je da niti jedan od tih stanova Anka Mrak Taritaš nije prijavila u svojoj Imovinskoj kartici. U njoj se nalaze samo nekretnine u vlasništvu nje i supruga. I to tri stana od 75.50 m2, 81,37 m2, i 52,14 m2  i tri garaže, te poslovni prostor i šuma. Navodno je 2015.  obogatila svoj stambeni fond kupnjom kuće, odnosno, vile u Malinskoj, za 700 tisuća eura.

Otkud obitelji Taritaš tolike skupocjene nekretnine?

Anka Mrak Taritaš do danas nije odgovorila na to pitanje, pitanje koje itekako zanima širu javnost, pogotovo nakon brojnih tekstova koji su opisali koliko je državnog novca ‘zamračeno’ tijekom obnove Gunje i ostalih mjesta Županjske Posavine.

OTKRIVAMO: U HNS-u LAŽU su da je MRAK-TARITAŠ svoju torbu od 11.000 kuna DAROVALA SIROMAŠNIMA?!

Sin Anke Mrak Taritaš sa 27 godina je VLASNIK RASKOŠNIH NEKRETNINA vrijednih milijune!