Sinčić: Državni odvjetnik je partner čovjeku koji je pisao LEX AGROKOR, Jelenićevu tvrtku prijavili smo Jeleniću! Sinčić: Državni odvjetnik je partner čovjeku koji je pisao LEX AGROKOR, Jelenićevu tvrtku prijavili smo Jeleniću!
TweetEmailPrint ”Korumpirana saborska većina je dovela Jelenića na poziciju glavnog državnog odvjetnika da ne napravi ništa po pitanju Borga! Pitaj Boga po kojim drugim... Sinčić: Državni odvjetnik je partner čovjeku koji je pisao LEX AGROKOR, Jelenićevu tvrtku prijavili smo Jeleniću!


”Korumpirana saborska većina je dovela Jelenića na poziciju glavnog državnog odvjetnika da ne napravi ništa po pitanju Borga! Pitaj Boga po kojim drugim kaznenim predmetima nije ništa trebao raditi. Kada sam vidio imovinsku karticu Dražena Jelenića šokirao sam se činjenicom da su Jelenić, glavni državni odvjetnik i Koronić iz Borg skupine – koji je u Vladi radio zakone i paralelnu strukturu moći, poslovni ortaci! To je skandalozno za ovu zemlju”, kazao je Sinčić i pokazao dokumente koji potvrđuju, kako je rekao, da je dojučerašnji glavni državni odvjetnik suvlasnik tvrtke koja je, de facto, pisala Lex Agrokor!

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, u emisiji Otvoreno na Hrvatskoj televiziji je sinoć rekao nešto doista senzacionalno (od 37:51):

”Čitajući imovinsku karticu gospodina Jelenića (dojučerašnjeg glavnog državnog odvjetnika) nisam mogao ne vidjeti jednu nevjerojatnu činjenicu. No, najprije kronologija – ožujak 2018. pristupa udruzi (masonima), nakon toga u travnju je imenovan za glavnog državnog odvjetnika, peti mjesec izlaze prva pisma iz afere Borg.

U isto vrijeme Dražen Jelenić je vlasnik 6,74% društva Intercapital. Što se dešava, mi iz Živog zida prijavljujemo gospodu Tonćija Korunića, Matka Maravića iz Intercapitala za Borg za zloupotrebu povlaštenih informacija.

Plenković u isto vrijeme dovodi suvlasnika te firme da kao obračuna sa istim tim Borgom! Što smo mi iz Živog zida napravili, ne znajući? Prijavili smo Jelenićevu vlastitu firmu za kriminal samom Jeleniću! I naravno što se dogodilo? Odbačena je kaznena prijava…

Sve je jasno, korumpirana saborska većina je dovela Jelenića na poziciju glavnog državnog odvjetnika da ne napravi ništa po pitanju Borga! Pitaj Boga po kojim drugim kaznenim predmetima nije ništa trebao raditi. Tu se vidi sva ta urušenost sustava, taj temeljni sukob interesa. Ovu imovinsku karticu pripadnici SDP-a i HDZ-a mogu gledati godinama i ništa po tom pitanju nisu napravili. Ja sam tu karticu dobio danas i šokirao sam se kada sam povezao da su zapravo gospodin Jelavić, glavni državni odvjetnik i gospodin Koronić iz Borg skupine – koji je u Vladi radio zakone i paralelnu skupinu moći, poslovni ortaci! To je skandalozno za ovu zemlju’, kazao je Sinčić.

Nakon izrečenoga, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Josip Salapić je pokušao omalovažiti tu doista skandaloznu informaciju omalovažavajući pri tom Živi zid, a ne govoreći o samoj informaciji.

Glavni urednik Nacionala, Berislav Jelinić, je pak reagirao u zadnjim sekundama emisije riječima:  ”Ako je točno što je gospodin Sinčić rekao to je teški, eklatantni sukob interesa Dražena Jelenića!”

Ovdje se može poslušati cijela emisija Otvoreno.

TKO VLADA U RH? ”Moguće da su znali da je MASON pa ga baš zato postavili da bi ga DRŽALI U ŠACI!”

UCJENJIV! Letica: Jelenić se zakleo: ”Neću nikada odati tajne slobodnog zidarstva… da mi se iščupa srce i jezik”

FOTO: Preslika videosnimke emisije Otvoreno HRT-a