Potomci hrvatskih iseljenika mogu u RH naučiti hrvatski: objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija Potomci hrvatskih iseljenika mogu u RH naučiti hrvatski: objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija
TweetEmailPrint Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet... Potomci hrvatskih iseljenika mogu u RH naučiti hrvatski: objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija


Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2023./2024., a jedan od glavnih ciljeva tog poziva je i poticanje povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka. Za dodjelu se predviđa 500 stipendija što je do sada najveći broj za jednu akademsku godinu.

”S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje za akademsku godinu 2023./2024. Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijava na Javni poziv se podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na poveznici  OVDJE. Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2023.

Organizator Tečaja je Filozofski fakultet u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet u Puli i Sveučilište u Dubrovniku. Stipendija podrazumijeva redovito pohađanje nastave u Republici Hrvatskoj u mjestu održavanja Tečaja.

Kandidati u prijavnom obrascu, između ostalog, trebaju obvezno navesti odabir semestra učenja jezika (zimski, ljetni ili oba), kao i mjesto pohađanja Tečaja (prvi i drugi odabir).

Sve ostale pojedinosti navedene su u Javnom pozivu i priloženim uputama. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati upit na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr najkasnije do isteka gore navedenog roka ili u istom razdoblju nazvati na brojeve telefona: +385 (0)1/6444-673, +385 (0)1/6444- 683, svaki radni dan od 09:30 – 15:30 sati”, stoji u svježoj  objavi na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH; arhiva Promise.hr