Sestre idu van, JER STE IH VI OTJERALI! Hrvatska je krvlju plaćena, a VI JU SUSTAVNO UNIŠTAVATE! Sestre idu van, JER STE IH VI OTJERALI! Hrvatska je krvlju plaćena, a VI JU SUSTAVNO UNIŠTAVATE!
PREMIJERA I MINISTRE poučilE što je TO hrvatska realnost:

Sestre idu van, JER STE IH VI OTJERALI! Hrvatska je krvlju plaćena, a VI JU SUSTAVNO UNIŠTAVATE!

ZagrebIzdvojeno 3. listopada 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Da nema nas, sestara i tehničara, ovaj sustav bi već odavno bio u kolapsu! Jer samo ga mi održavamo svojom empatijom. Zato sada,... Sestre idu van, JER STE IH VI OTJERALI! Hrvatska je krvlju plaćena, a VI JU SUSTAVNO UNIŠTAVATE!


”Da nema nas, sestara i tehničara, ovaj sustav bi već odavno bio u kolapsu! Jer samo ga mi održavamo svojom empatijom. Zato sada, mi koji smo ovdje, radimo za dvije osobe. Do kada? Na mnogim odjelima popodne i noću radi jedna sestra i skrbi za sve bolesnike. Na 24 trudnice u Petrovoj radi jedna sestra. To je najmanje 48 života za koje ona brine. Ugroženo je zdravlje i život bolesnika, ali o tome ne smijemo govoriti ni na svojim klinikama, a pogotovo ne javno”, poručila je vrlo emotivno Sanda Alić, jedna od inicijatorica velikog prosvjeda na Markovu trgu

Medicinske sestre i tehničari prosvjedovali su danas u Zagrebu tražeći povećanje osnovice plaće za 25 posto.

Prosvjed medicinskih sestara i tehničara u organizaciji Inicijative za boljitak hrvatskog sestrinstva započeo je u 10 sati na Trgu bana Jelačića, gdje im se pridružio i dio građana. S glavnog se zagrebačkog trga nekoliko tisuća prosvjednika zaputilo prema Markovu trgu.

Na Markovu se trgu jedna od inicijatorica prosvjeda, Sanda Alić, obratila okupljenima upozorivši na loše stanje u sustavu i radnim uvjetima medicinskih sestara.

“Ministar je neki dan rekao da novaca nema i da je to hrvatska realnost. E pa sad, ministre, sad ćete čuti što je zaista hrvatska realnost. Da nema nas, sestara i tehničara, ovaj sustav bi već odavno bio u kolapsu! Jer samo ga mi održavamo svojom empatijom. Hrvatska je krvlju plaćena da bi je vi, gospodo, sada sustavno uništavali. Sestre odlaze raditi izvan zemlje jer ste ih vi otjerali! Zato sada, mi koji smo ovdje, radimo za dvije osobe. Do kada? Na mnogim odjelima popodne i noću radi jedna sestra i skrbi za sve bolesnike. Na 24 trudnice u Petrovoj radi jedna sestra. To je najmanje 48 života za koje ona brine. Ugroženo je zdravlje i život bolesnika takvim načinom rada, ali o tome na smijemo govoriti ni na svojim klinikama, a pogotovo ne ovdje javno! Dana jedna sestra, sutra neće biti ni te jedne. To je ministre hrvatska realnost.

Kažu novaca nema, neki dan je Vlada odobrila Croatia Airlinesu 250 milijuna kuna za stabilizaciju poslovanje. Gospodine Plenkoviću, što je prioritet ove države: propale kompanije, ili zdravlje nacije? Jedna Rumunjska je podignula plaće svojim sestrama u zadnje dvije godine za 50 posto, jer je prepoznala važnost sestara u sustavu zdravstva.

A naši vladajući zatvaraju oči pred ovim problemom. Razmislite, gospodo, što ćete ugledati kada ih otvorite!”, u vrlo emotivnom govoru poručila je premijeru Plankoviću, ministru Kujundžiću te cijeloj Vladi, Sanda Alić, jedna od inicijatorica prosvjeda.

Sanda Alić je potom istaknula kako su ih ovih dana pokušali ušutkati, no ustvrdila je da je medicinskih sestara i tehničara u sustavu zdravstva najviše – 30 tisuća – te da neće dopustiti da o njihovoj sudbini odlučuje nekolicina.

Govor je bio praćen burnim pljeskom i uzvicima odobravanja više tisuća okupljenih medicinskih sestara i tehničara te ostalih građana.

FOTO: Screenshot videosnimki