Sindikat policijskih službenika OSUDIO policijsko PROVJERAVANJE u školama-tko je išao na prosvjed Sindikat policijskih službenika OSUDIO policijsko PROVJERAVANJE u školama-tko je išao na prosvjed
TweetEmailPrint Ovakvo ponašanje policije  se ne može pravdati „RUTINSKOM PROVJEROM RADI SIGURNOSNE PROVJERE“ već se može smatrati demonstracijom sile represivnog aparata i neprihvatljivim ponašanjem... Sindikat policijskih službenika OSUDIO policijsko PROVJERAVANJE u školama-tko je išao na prosvjed


Ovakvo ponašanje policije  se ne može pravdati „RUTINSKOM PROVJEROM RADI SIGURNOSNE PROVJERE“ već se može smatrati demonstracijom sile represivnog aparata i neprihvatljivim ponašanjem s obzirom na to da je doba komunizma i milicije, kada se građane popisivalo zbog odlaska u crkvu, odavno prošlo. Ne možemo vjerovati da se to događa u današnje vrijeme kada je Hrvatska punopravna članica EU i stoga od Vas očekujemo da se ispričate javnosti i utvrdite tko je nalogodavac ovakvog postupanja policije i skladno tome ga razriješite dužnosti ”, stoji u otvorenom pismu  ministru Božinoviću i glavnom ravnatelju Milini

Sindikat policijskih službenika poslao je danas (u utorak 26. studenog) otvoreno pismo ministru Davoru Božinoviću i glavnom ravnatelju policije, Nikoli Milini u kojem prosvjeduju zbog policijske provjere sudionika prosvjeda u školama na području Krapinsko-zagorske županije.

”Poštovani ministre, gospodine Božinović, poštovani glavni ravnatelju policije, gospodine Milina, mediji su današnjeg dana prenijeli informaciju da je policija u školama Krapinsko-zagorske županije provjeravala tko je otišao na prosvjed „HRVATSKA MOŽE BOLJE“ dana 25. 11. 2019. godine u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Navodi se da su tom prilikom policijski službenici tražili podatke sindikalne povjerenice, njen status, tko je organizator prosvjeda, a kasnije se medijima to postupanje pravdalo rutinskom provjerom radi sigurnosne procjene.

Oštro osuđujemo ovakvo ponašanje policije koje se nikako ne može pravdati „RUTINSKOM PROVJEROM RADI SIGURNOSNE PROVJERE“ već se može smatrati demonstracijom sile represivnog aparata i neprihvatljivim ponašanjem s obzirom na to da je doba komunizma i milicije, kada se građane popisivalo zbog odlaska u crkvu, odavno prošlo.

Ne možemo vjerovati da se to događa u današnje vrijeme kada je Hrvatska punopravna članica Europske unije i stoga od Vas očekujemo da se ispričate javnosti i utvrdite tko je nalogodavac ovakvog postupanja policije i skladno tome ga razriješite dužnosti rukovodećeg policijskog službenika.

Želimo i dalje vjerovati da je ovakvo ponašanje izdvojeni slučaj i da neće proći kao i slučaj novinarke Đurđice Klancir za koji se glavni ravnatelj policije silno trudio opravdati policijsko postupanje pogrešnim informiranjem javnosti, ali i ministra te  premijera umjesto da je utvrdio nalogodavca i razriješio ga rukovodeće funkcije u policiji”, stoji u otvorenom pismu koje je proslijeđeno i medijima, kao i Vladi Republike Hrvatske, odnosno premijeru Plenkoviću, Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskom saboru, Uredu pučke pravobraniteljice, Europskoj komisiji, Veleposlanstvu Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj, te policijskim službenicima, a koje je potpisao Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.