Uskoro počinje festival Dobra energija u Zagrebu Uskoro počinje festival Dobra energija u Zagrebu
Prilika za upoznavanje s građanskom energijom

Uskoro počinje festival Dobra energija u Zagrebu

Dom i gradnjaZagreb 22. travnja 2022. S.P.K

TweetEmailPrint Gdje su građani i lokalne zajednice u sve većoj potrebi za dekarbonizacijom proizvodnje električne energije, demokratizacijom energetskog sektora i sve većim poticajima korištenju... Uskoro počinje festival Dobra energija u Zagrebu


Gdje su građani i lokalne zajednice u sve većoj potrebi za dekarbonizacijom proizvodnje električne energije, demokratizacijom energetskog sektora i sve većim poticajima korištenju solarne energije na razini Europske unije i nacionalnoj razini?

Odgovore na ova pitanja potražite kroz niz stručnih, edukativnih i zabavnih sadržaja u tri dana Dobre energije u Zagrebu. Program Dobre energije otvoren je za građane, inicijative građanske energije, stručnjake i praktičare u području obnovljive energije, predstavnike javnih ustanova i institucija te sve ljubitelje dobre energije.

Festival Dobra energija je prilika za prvo upoznavanje s građanskom energijom. Održavat će se od 5. do 7. svibnja u Zagrebu. Festival je prilika i za sudjelovanje u promišljanju rješenja za njen razvoj u Hrvatskoj, kao i za promišljanje rješenja za povećanje broja solarnih elektrana na našim krovovima, koje su dio plana za povećanje energetske neovisnosti Europske unije do 2030. godine. Upravo je poseban fokus festivala Dobra energija na prilikama za građansku energiju u svjetlu sve većih poticaja korištenju solarne energije na europskoj i nacionalnoj razini.

Glavni organizator festivala Dobra energija je Zelena energetska zadruga (ZEZ), vodeća organizacija u području građanske energije u Hrvatskoj i voditelj servisa za podršku građanima u ulaganju u solarnu energiju za kućanstva ‘Na sunčanoj strani’. Razvojem inovativnih projekata, istraživačkim i zagovaračkim djelovanjem te provedbom edukativnih aktivnosti, ZEZ potiče građane i lokalne zajednice na korištenje potencijala građanske i solarne energije u Hrvatskoj.

Program ovogodišnjeg festivala možete pronaći na: dobraenergija.zez.coop/program/