Bandić, HDZ i Esih danas potpisuju sporazum, MIKULIĆ, A NE PRGOMET na čelu Gradske skupštine Bandić, HDZ i Esih danas potpisuju sporazum, MIKULIĆ, A NE PRGOMET na čelu Gradske skupštine
TweetEmailPrint U HDZ-u su potvrdili da su za promjenu imena Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle... Bandić, HDZ i Esih danas potpisuju sporazum, MIKULIĆ, A NE PRGOMET na čelu Gradske skupštine


U HDZ-u su potvrdili da su za promjenu imena Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba

Gradski odbor HDZ-a Zagreba odlučio je da će Andriju Mikulića predložiti za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine, koja će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja, doznaje Hina. Tako su prekinuta višetjedna nagađanja i glasine da će izborni gubitnik Drago Prgomet, a ne Andrija Mikulić, predsjedati Gradskom skupštinom.

Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine obnašao je i u prošlom skupštinskom sazivu.

Ovu odluku gradskog HDZ-a Mikulić nije htio komentirati.

No, hoće li Andrija Mikulić doista biti predsjednik Gradske skupštine odlučit će gradski zastupnici na konstituirajućoj sjednici koju je ministar uprave Lovro Kuščević sazvao za ponedjeljak, 10. srpnja, u 10 sati.

Neslužbeno se doznaje da bi danas, 7. srpnja, trebao biti potpisan sporazum između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, predstavnika HDZ-a i Liste grupe birača nositeljice Brune Esih.

No, pojedini mediji navoda da se do potpisivanja sporazuma moraju još proći određeni detalji koji će biti točka na “i” sigurnoj većini u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Bruna Esih novinarima je nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita.

U HDZ-u su i nakon sjednice Gradskog odbora potvrdili svoje stajalište o tome, naglasivši da su za promjenu imena Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je upravo predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba.

Komentari