POMAŽE BLOKIRANIMA, braniteljima, invalidima i ostalim RANJIVIM skupinama POMAŽE BLOKIRANIMA, braniteljima, invalidima i ostalim RANJIVIM skupinama
SHVATIO KOME MAČ OPASNO VISI NAD GLAVOM

POMAŽE BLOKIRANIMA, braniteljima, invalidima i ostalim RANJIVIM skupinama

Zagreb 4. kolovoza 2016. D.K.

Populistički ili ne, nedvojbeno je da je zagrebački gradonačelnik među prvima shvatio kojim skupinama u Hrvatkoj vrlo opasno visi mač nad glavom te da... POMAŽE BLOKIRANIMA, braniteljima, invalidima i ostalim RANJIVIM skupinama

Populistički ili ne, nedvojbeno je da je zagrebački gradonačelnik među prvima shvatio kojim skupinama u Hrvatkoj vrlo opasno visi mač nad glavom te da je ustrajavanjem na pomoći najranjivijima sebi dodatno osigurao status dužnosnika koji ponajviše skrbi o siromašnima i potrebitima

bandić savjetovališteBandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, nedavno je otvorila Savjetovalište za pomoć ranjivih skupina građana, odnosno za građane s blokiranim računima, branitelje i njihove obitelji, osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju te druge skupine socijalno ugroženih i potrebitih ljudi..

Dodamo li toj informaciji vijest da je gradonačelnik Milan Bandić predložio da Grad Zagreb iz proračuna pomogne blokiranim građanima, da financira dopunsko osiguranje umirovljenicima, ali i onima koji primaju minimalnu plaću, da je omogućio besplatan priključak na vodu za sve ilegalno priključene ili nepriključene, da će Grad Zagreb opet platiti udžbenike za sve učenike zagrebačkih osnovnih škola, da i dalje plaća i više nego pristojne iznose roditeljima za novorođene bebu, da Grad Zagreb financira besplatno ljetovanje za djecu iz siromašnijih obitelji.., nedvojbeno je da je socijalna politika i pomaganje potrebitima postao još snažniji noseći stup programa Milana Bandića i njegove stranke.

”Stranka rada i solidarnosti osobito je osjetljiva na probleme u ostvarivanju prava ranjivih skupina građana. Upravo zato, u Zagrebu, u Praškoj 5, Stranka je otvorila Savjetovalište za pomoć toj skupini građana. Savjetovalište će raditi od 16:30 do 19:30 sati.:
Ponedjeljkom će u navedeno vrijeme savjete i pomoć moći dobiti blokirani građani, utorkom branitelji i njihove obitelji, srijedom – osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju, dok je četvrtak rezerviran za savjete o mirovinskom osiguranju.
Savjete će davati članovi Stranke rada i solidarnosti i simpatizeri, stručnjaci za navedena područja. Vrata otvorena su za sve građane kojima je potreban savjet ili uputa na koji način krenuti u rješavanje ovih vrsta problema. Svoj dolazak mogu najaviti radnim danom od 9:00 do 19:00 sati, a subotom od 10:00 do 13:00 sati na telefon (01) 6460 693, odnosno e-mailom na adresu savjetovaliste@365ris.hr”, navedeno je na web stranici MB 365 – Stranke rada i solidarnosti.

”Pomoći ćemo onima koji su u utakmici rada i kapitala zaboravljeni i osiromašeni, usamljeni, napušteni i koji si ne mogu pomoći. Naša je zadaća pomoći tim ljudima i pružiti im ruku“, istaknuo je predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, prilikom predstvljanja Savjetovališta za pomoć ranjivoj skupini građana.
”Ovo Savjetovalište je potrebno radi problema i sustavnog neslaženja ljudi u birokraciji i administraciji. Mi ćemo zapravo biti jedan putokaz, odnosno smjernica ljudima“, istaknula je, pak, Etna Mustapić, voditeljica Savjetovališta, dok je Dragica Nikolić naglasila kako će stručnjaci i volonteri Savjetovališta pomoći sugrađanima da u okviru postojećeg zakonodavnog okvira ostvare svoja eventualno propuštena prava (kratkoročni cilj), odnosno da se unaprijedi zakonski okvir (dugoročno)…

Populistički ili ne, nedvojbeno je da je zagrebački gradonačelnik među prvima shvatio kojim skupinama u Hrvatkoj najopasnije visi mač nad glavom te da je navedenim potezima sebi dodatno osigurao status dužnosnika i političara koji ponajviše skrbi o siromašnima i drugim ranjivim skupinama u Hrvatskoj.

Komentari