Bernarda PJEVA DRUGAČIJE, gotovo VANZEMALJSKI: Slijepa hrvatska djevojka priča dana u Njemačkoj! Bernarda PJEVA DRUGAČIJE, gotovo VANZEMALJSKI: Slijepa hrvatska djevojka priča dana u Njemačkoj!
Mlada Hrvatica je doživjela rijetko viđene ovacije cijele dvorane, ali i cijelog žirija. Prisutni su imali privilegiju doživjeti anđeoski nestvarno, senzacionalno pjevanje u njezinoj... Bernarda PJEVA DRUGAČIJE, gotovo VANZEMALJSKI: Slijepa hrvatska djevojka priča dana u Njemačkoj!

Mlada Hrvatica je doživjela rijetko viđene ovacije cijele dvorane, ali i cijelog žirija. Prisutni su imali privilegiju doživjeti anđeoski nestvarno, senzacionalno pjevanje u njezinoj izvedbi. Bernarda Brunovic je slijepa od djetinjstva. Imala je 33 operacije očiju. U nedjelju plakala je od sreće i ganuća. I ne samo ona

U prvoj ovogodišnjoj vrlo popularnoj emisiji The Voice of Germany, i publiku i žiri je fenomenalnim pjevanjem osvojila Hrvatica Bernarda Brunovic (25) iz švicarskog Dietikona (kanton Zürich), djevojka koja je drugačija od ostalih natjecatelja po tome što je – slijepa.
Bernarda je svojim nastupom u nedjelju navečer jednostavno oduševila publiku i mentore. Svi članovi žirija borili su se da je pridobiju u svoj tim, nakon što su čuli njenu izvedbu pjesme Marvina Gayea ‘I heard it through the grapevine’.

Jer Bernarda je bivala sve bolje, što je njezina izvedba duže trajala. Na kraju je doživjela ovacije cijele dvorane, ali i stručnog žirija. Prisutni su imali privilegiju da dožive anđeoski prekrasno pjevanje u izvedbi mlade Hrvatice. Bila je, jednostavno rečeno, daleko nabolja od svih sudionika.
Na kraju se odlučila za mentora Michaela Patrick Kellya (40) iz poznate glazbene skupine Kelly Family.
Bernarda Brunovic je slijepa od djetinjstva. Imala je 33 operacije očiju. Niti jedna nije uspjela, a tijekom jedne čak je i izgubila oko pa sad nosi protezu. A žarko je htjela vidjeti. No, s 15 godina rekla je dosta operacijama.

Ali zato je nju u nedjelju gledala cijela Njemačka. I odmah su se u javnosti pojavili komentari da Bernarda pjeva drugačije, gotovo vanzemaljski. Nije mogla sakriti suze i oduševljenje nakon nastupa, nakon što je doživjela ovacije, piše portal CroExpress.

I Večernji list je donio reportažu o hrvatskoj djevojci koja je postala priča dana u Njemačkoj.

”Bernarda Brunović, 25-godišnja Hrvatica koja živi u Švicarskoj, vijest je dana u njemačkim medijima zbog briljantnog nastupa na njemačkom Voiceu. Ono što je, osim glasa, posebno impresioniralo jest Bernardina životna priča. Djevojka je slijepa od rođenja, zbog čega se njezina obitelj i preselila u Švicarsku.

”Kad mi je bilo 15 godina rekla sam da mi je dosta bolnica, lijekova i narkoza” – rekla je Bernarda.

Djevojka se posvetila glazbi i krenula pjevati pod umjetničkim imenom Bernarda Bruno. Napisala je više od  250 pjesama, nastupala i na švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije. Njena pjesma “Confidence” osvojila je drugo mjesto. Hrvatska publika je pamti po nastupu na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. Ne samo da je nastupila nego je pobijedila dva puta, i to s pjesmama “Olujna noć” i “Gdje da nađem mir”, koje su napisali Duško Rapotec-Ute i Robert Pilepić.

Nakon što je u nedjelju maestralno otpjevala klasik Marvina Gayea “I Heard It Through The Grapevine”, svi članovi žirija vrlo brzo okrenuli su stolce. Skromna Bernarda članove žirija prvo je pitala je li se uopće netko okrenuo.
– Postoji nekoliko trenutaka u cijelom showu koji su za nas posebni. Jedan od njih je ovaj trenutak. Vjeruj mi, ne događa se često da sva četiri člana žirija pritisnu zeleno svjetlo i bore se za kandidata – rekao je Mark Forster, jedan od četiri člana žirija. Žiri je bio toliko oduševljen Bernardom da je Michael Patrick Paddy Kelly, inače poznati pjevač grupe Kelly Family i član žirija, zapjevao s Bernardom “Don’t Dream It’s Over” od Crowded House.  Njega je i izabrala za mentora.

– Bilo je nekoliko trenutaka u mojem životu kad mi je glazba pomogla. Čula bih pjesmu u teškom trenutku, a onda bih u pjesmi našla snagu da ustanem i borim se. Dok god živim, uvijek postoji nada – san da ću jednog dana vidjeti – rekla je Bernarda na kraju svog nastupa”, donosi Večernji list.

http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=17129

 

 

 

Komentari