BIOGRAD priprema veliki DOČEK NA OTVORENOM uz Gopca i Psihomodo Pop te grupu Buđenje BIOGRAD priprema veliki DOČEK NA OTVORENOM uz Gopca i Psihomodo Pop te grupu Buđenje
”Pozivamo sve goste i domaće da nam se pridruže na organiziranom ispraćaju stare i dočeku Nove godine, sa željom da nova 2019. bude još... BIOGRAD priprema veliki DOČEK NA OTVORENOM uz Gopca i Psihomodo Pop te grupu Buđenje

”Pozivamo sve goste i domaće da nam se pridruže na organiziranom ispraćaju stare i dočeku Nove godine, sa željom da nova 2019. bude još uspješnija od fantastične 2018., u kojoj je Biograd zabilježio preko milijun i dvjesto tisuća noćenja”, u ime organizatora ističe Marijan Stopfer, dogradonačelnik Biograda na Moru

Treću godinu zaredom, Grad Biograd i biogradska Turistička zajednica organiziraju veliki doček Nove godine na otvorenom, uz poznate glazbene zvijezde u centralnom gradskom parku.

Nakon što su prošle godine Zabranjeno pušenje, a pretprošle Željko Bebek, privukli više tisuća posjetitelja, ove godine Biograđane i goste će zabavljati Davor Gobac i Psihomodo Pop te grupa Buđenje. Glazbeni program počinje u 22.30 sati svirkom Buđenja, a  nakon ponoći mikrofon i pozornicu preuzima jedan od najpoznatijih hrvatskih zabavljača – Davor Gobac te grupa Psihomodo pop. Organizator je osigurao i bogatu ponudu jela i pića, kako je i red u najveselijoj noći.

”Većina biogradskih hotela je otvorena, a već sada su aranžmani za Novu godinu gotovo popunjeni. Pozivamo sve goste i domaće da nam se pridruže na organiziranom ispraćaju stare i dočeku Nove godine, sa željom da nova 2019. bude još uspješnija od fantastične 2018., u kojoj je Biograd zabilježio preko milijun i dvjesto tisuća noćenja”, u ime organizatora ističe Marijan Stopfer, dogradonačelnik Biograda.

Dodaje da su lani uoči i nakon dočeka svi hoteli bili puni. No, to više i nije vijest, jer je Biograd već dugo poznat kao jedan od najvećih nautičkih centara na Jadranu, te kao sve jače turističko i nautičko središte koje godišnje organizira više od 50 velikih regata. Najpoznatija ovogodišnja regata bila je ona od 1000 milja, odnosno šestodnevna plovidba jedrenjaka od Biograda do grčkog Lefkasa te natrag do Biograda, a slične atraktivne regate održat će se i tijekom 2019. godine.

”Već 12. siječnja imamo regatu gradova prijatelja Biograda, kada nam tradicionalno dolaze gosti iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Rumunjske… na regatu Svete Stošije. Sveta Stošija je zaštitnik grada Biograda, pa ćemo tim povodom 11. siječnja održati svečanu sjednicu, a 12. se održava tradicionalna regata”, dodaje dogradonačelnik Stopfer.

Odmah nakon Svete Stošije kreću, kaže, pripreme za tradicionalno jaki ‘slovenski vikend‘, odnosno za program kojega pripremaju povodom 1. svibnja, a koji počinje potkraj travnja i traje pet dana.

”Ove godine smo u to doba imali preko 25.000 noćenja, a nagodinu nam je cilj napuniti sve turističke kapacitete te pramašiti tu brojku. Uoči prvog svibnja svake godine u Biograd dolazi mnogo Slovenaca, ali i drugih gostiju, a za njih pripremamo bogat aktivni te zabavni program, odnosno organizirano trčanje, jedrenje, vožnje bicikla…, kao i koncerte više bendova te nastupe klapa”, zaključuje dogradonačelnik Stopfer.

 

 

Komentari