Bojan Križaj na otvaranju izložbu skija ELANA u Tehničkom muzeju Bojan Križaj na otvaranju izložbu skija ELANA u Tehničkom muzeju
podsjećanje na uspjehe na snijegu

Bojan Križaj na otvaranju izložbu skija ELANA u Tehničkom muzeju

Zagreb 10. listopada 2018. Promise.hr

Priča o Elanu započela je s grupom zanesenjaka koji su čeznuli za novim izazovima, dodao je Vladimir Vilman, istaknuvši da je na Elanovim skijama... Bojan Križaj na otvaranju izložbu skija ELANA u Tehničkom muzeju

Priča o Elanu započela je s grupom zanesenjaka koji su čeznuli za novim izazovima, dodao je Vladimir Vilman, istaknuvši da je na Elanovim skijama osvojeno najviše medalja i vrhunskih sportskih rezultata, da su na njima skijali i Janica i Ivica Kostelić

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla gostujuću izložbu Tehničkog muzeja Slovenije S Elanom do zvijezda – Elan i njegovi prethodnici, autora Vladimira Vilmana te zahvalio  svima koji su doprinijeli da se izložba realizira, a pogotovo gostima iz Slovenije, predvođenim poznatim skijaškim asom Bojanom Križajem.

Izložba je rezultat dugogodišnje suradnje dvaju tehničkih muzeja. Daje prikaz povijesti, tehnološkog razvoja i inovacija te proizvoda jedne od najuspješnijih slovenskih tvrtki koja je započela s radom 1945. kao radionica i razvila se u tvornicu za proizvodnju skija i širokog spektra proizvoda vezanih uz sport i tjelovježbu.

Prisutne su na otvorenju pozdravili: voditeljica Službe za muzejsku djelatnost u Ministarstvu kulture Rašeljka Bilić, veleposlanica Slovenije u RH Nj. E. Smiljana Knez, u ime tvrtke Elan Bojan Križaj, direktorica Tehničkog muzeja Slovenije Natalija Polanec, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Fanulić, te autor izložbe Vladimir Vilman.

”Svaki čovjek je u svojoj biti dijete koje se voli igrati i natjecati, a Elan je tvrtka koja to u potpunosti razumije i dugi niz godina stvara pretpostavke za to”, rekao je autor izložbe te dodao da su razlozi koji su ga potaknuli za ostvarenje ove izložbe tehnološki, sportski i emotivni.

Priča o Elanu započela je s grupom zanesenjaka koji su čeznuli za novim izazovima, dodao je Vladimir Vilman, istaknuvši da je na Elanovim skijama osvojeno najviše medalja i vrhunskih sportskih rezultata, da su na njima skijali i Janica i Ivica Kostelić, te da je Elan jedna od najprepoznatljivijih tvrtki.

Izložba će biti postavljena do 31. siječnja 2019.

Komentari