”Dalići postaju najmoćniji bračni par u RH, plaće im dosežu 200 tisuća kuna?! Omogućio – Plenković” ”Dalići postaju najmoćniji bračni par u RH, plaće im dosežu 200 tisuća kuna?! Omogućio – Plenković”
TweetEmailPrint ”Što mi j… muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j…, pusti mi muža na miru. Izvoli maknuti njegovu izjavu iz... ”Dalići postaju najmoćniji bračni par u RH, plaće im dosežu 200 tisuća kuna?! Omogućio – Plenković”


”Što mi j… muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j…, pusti mi muža na miru. Izvoli maknuti njegovu izjavu iz zapisnika kojeg ste napravili“. Tako se tadašnjem čelniku Hanfe u uredu ministra gospodarstva obratila tadašnja ministrica financija Martina Dalić, kada je doznala da je Hanfa temeljito istražila ponašanje MOL-a u Ini…’, piše novi Nacional. I premda se radi, de facto, o smijanju u lice elementarnom poštenju i većini građana Hrvatske, ovaj skandal – zahvaljujući nepostojanju pravne države, odnosno zbog žalosno neučinkovitog i o politici zavisnog pravosuđa te poslušničkim glavnim medijima – već pomalo pada u zaborav!

Šokantnim imenovanjem protagonistice afere Borg, Martine Dalić, na čelo Podravke, premijer je u Hrvatskoj afirmirao novu razinu političkog uhljebljivanja, navodi Nacional na naslovnici novog broja, u tekstu pod naslovom ‘Kako je Plenković Martinu i Niku Dalić promovirao u najmoćniji bračni par u Hrvatskoj čije plaće dosežu 200 tisuća kuna mjesečno’.

”Ona je šefica prehrambenog diva Podravke čiji se većinski vlasnici nadaju da se neće previše miješati u svoj posao, a on je podjednako nedodirljiv i nevidljiv član Uprave Ine kojega zaobilaze kada treba svjedočiti u korist Vlade protiv MOL-ove samovolje u Hrvatskoj.

”Što mi j… muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j…, pusti mi muža na miru. Izvoli maknuti njegovu izjavu iz zapisnika kojeg ste napravili“. Tako se tadašnjem čelniku Hanfe u uredu ministra gospodarstva obratila tadašnja ministrica financija Martina Dalić, kada je doznala da je Hanfa temeljito istražila ponašanje MOL-a u Ini…

Napisao je to tadašnji šef Hanfe opisujući svojedobno kako je Martina Dalić agresivno na njega nasrnula da ukloni njenog supruga iz neugodne situacije…”, piše Nacional u tekstu u kojem, kako najavljuju, ‘otkrivaju sve detalje funkcioniranja interesne hobotnice od prošlog tjedna najmoćnijeg i najprivilegiranijeg bračnog para u Hrvatskoj’.

”To su Martina i Niko Dalić. Omogućio i uhljebio – Andrej Plenković”, stoji u Facebook najavi novog broja Nacionala.

Novinarima tog tjednika je izvor iz vlade, koji se oštro protivi Plenkovićevoj odluci o instaliranju Martine Dalić na poziciju šefice uprave Podravke, kako navode, opisao kako je izgledalo imenovanje Dalić.

“Kao i mnogo puta dosad, Plenković se u donošenju odluke o imenovanju Martine Dalić, pa i produženju mandata njezinog supruga u Upravi Ine, ni s kim iz svoje blizine nije savjetovao. Kad dijeli funkcije, onda odlučuje sam. Ali kada upadne u probleme, onda očekuje da odgovornost podijeli široki krug njegovih suradnika, no nikako ne i on sam. Pritom je posve nevažno je li uzlet Martine Dalić posljedica Plenkovićeva straha od onoga što ona zna o njihovim zajedničkim aktivnostima ili onoga kako Plenković razmišlja kada su u pitanju ključni menadžeri koji po njegovim profesionalnim i moralnim uzusima zaslužuju upravljati strateškim hrvatskim tvrtkama”, rekao je Nacionalov izvor.

Da je o imenovanju Martine Dalić na čelo Podravke odlučio Plenković osobno, potvrdila su za Nacional, kako navodi taj tjednik, dva neovisna izvora, a jedan od njih tu je vijest Nacionalu javio još dok se u javnosti nije ni znalo da je Marin Pucar teško bolestan i da umire. Plenković je, prema tom izvoru, bio od početka upoznat s teškim zdravstvenim stanjem Pucara i odabrao je njegovu naslovnicu dok je on još bio živ.

Valja napomenuti da cijeli tekst urednici tog tjednika još nisu objavili u svom web izdanju. No, budući da se radi o  uistinu velikom i gnusnom skandalu – kojem glavni mediji u Hrvatskoj više ne poklanjaju prostora (što itekako zabrinjava), ovdje u javnom interesu prenosimo sažetak  te teme.

Podsjetimo da je kolumnist Marko Repecki, u Telegram.hr-u, nedavno dobro zaključio kako ‘ništa ne govori bolje o tome u kakvoj situaciji se Hrvatska našla, koliko smo duboko potonuli, od činjenice da je za novu čelnu osobu Podravke izabrana Martina Dalić, a da joj je glavni protukandidat bio Luka Burilović, šef ‘uhljebničke’ Hrvatske gospodarske komore’?!

‘Iako do sada nije vodila velike kompanije poput Podravke, Plenkoviću je Martina Dalić menadžerske sposobnosti vjerojatno dokazala organizacijom grupe Borg, skupine ljudi koja je za Vladu u potpunoj tajnosti pisala Lex Agrokor, bez ugovora ili bilo kakve službene odluke, da bi kasnije završili kao konzultanti u Agrokoru čime su naplatili svoje usluge’, pisao je Telegram.hr prije tjedan dana, uoči skandalozne odluke o imenovanju Martine Dalić za predsjednicu Uprave Podravke.

I premda se radi o skandalu od kojega se običnom čovjeku ‘diže želudac’ od muke, odnosno o, de facto, besramnom smijanju u lice zdravom razumu i većini građana Hrvatske, ova afera – zahvaljujući nepostojanju pravne države, odnosno zbog žalosno neučinkovitog i o politici zavisnog pravosuđa te poslušničkim glavnim medijima – već pomalo pada u zaborav!

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s FB stranice tjednika Nacional

NIŠTA NE GOVORI BOLJE O STANJU U HRVATSKOJ OD OVOGA

Komentari