DALJE OD BIRALIŠTA! Sada je jasno: GONG PLAĆEN da radi ZA LIJEVU OPCIJU! DALJE OD BIRALIŠTA! Sada je jasno: GONG PLAĆEN da radi ZA LIJEVU OPCIJU!
‘Zahvaljujući hakerima, dobili smo još jednu potvrdu – GONG je uzeo milijune od Sorosa da bi podržavao Josipovića i Milanovića… Nije to “neovisna” niti... DALJE OD BIRALIŠTA! Sada je jasno: GONG PLAĆEN da radi ZA LIJEVU OPCIJU!

‘Zahvaljujući hakerima, dobili smo još jednu potvrdu – GONG je uzeo milijune od Sorosa da bi podržavao Josipovića i Milanovića… Nije to “neovisna” niti “nevladina” udruga – ovisni su o Sorosevim dolarima i navikli od lijeve vlade uzimati kune! Njihov posao nije “nadgledati izbore za građane”, njihov je posao navijati za lijevu jugo-opciju i pri tome dobro zaraditi, komentirao je, s razlogom, Bujanec’

zelić gong”Prenapuhani birački popisi služe za izborne prevare. Ponovno će na pojedinim biračkim mjestima biti moguće da, kada ne bude gužve, netko ubaci listiće fiktivnih birača u kutiju i na taj način lažira izbore“, upozorio je – prije pet godina, odnosno prije pretprošlih parlamentarnih izbora – dakle za vrijeme vladavine HDZ-a, Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a.

Četiri godine kasnije, kada je na vlasti bio Zoran Milanović, potpisnik ovih redaka ponovno je, obrađujući istu temu, Zelića upitao za prenapuhane biračke popise – jer se stanje u u međuvremenu nije bitno promijenilo…

No isti onaj Zelić iz GONG-a, koji je četiri godine ranije žestoko grmio o lažnim biračkim spiskovima koji služe za izborne prevare, odjednom je zapjevao posve drugačiju pjesmu. Nije više spominjao napuhane popise ni izborne prevare, već je pojašnjavao da je, odjednom, sve tobože puno bolje i transparentnije, iako se gotovo ništa bitno nije promijenilo?!

U javnosti vlada veliko nerazumijevanje teme popisa birača pa ih se često uspoređuje s popisom stanovništva što su kruške i jabuke jer, primjerice, osoba koja nema prebivalište u Hrvatskoj, a živi u Mostaru ili Beogradu i hrvatski je državljanin, sigurno je u registru birača, ali nije bila evidentiran u popisu stanovništva koji se provodio u Hrvatskoj….”, odgovorio je tada Zelić, pokušavši, očito, opravdati Milanovićevu Vladu i bivšeg ministra Uprave SDP-ovca Bauka za nečinjenje, odnosno za činjenicu da su i za njihovog mandata birački spiskovi ostali prenapuhani i da je na njima ostalo više stotina tisuća birača viška…

Potpisniku ovih redaka nije tada bilo posve jasno zašto je Zelić u potpunosti promijenio stav, iako se ništa bitno u vezi s viškom birača nije promijenilo…

No, nakon što su hakeri nedavno provalili u bazu podataka Georgea Sorosa i objavili tamo pronađene informacije, puno je jasnije zašto Zelić iz GONG-a nije objektivan sugovornik te zašto nije mogao i ne može biti jednako kritičan prema lijevo liberalnoj Milanovićevoj vladi, kao što je bio prema HDZ-ovoj.

”Hakeri su, među 25 tisuća dokumenata, pronašli i mailove koji dokazuju kako je Soros utjecao na moćne lidere u kreiranju svjetske politike. Na stranici soros.dcleaks objavljeni su dokumenti koji otkrivaju sve Soroseve planove od 2008. godine. Među njima i zahtjev za financiranjem svih proturuskih djelovanja u Americi i Europi. Dok ruski mediji pišu o neprihvatljivom utjecaju, Soros svoj projekt pravda željom za transparentnošću:

“Sve su naše društvene institucije nesavršene i moraju se otvoriti javnosti da bi napredovale. To se zove ‘Otvoreno društvo”, rekao je Soros, a javlja RTL.

Među dokumentima je i mail u kojem je Soroš 2011. tražio od Hillary Clinton da hitno riješi stanje u Albaniji te joj u tome dao precizne instrukcije. Iz stožera Hillary Clinton traže od Trumpa da što prije otkrije svoje odnose s Rusima.

Za hrvatsku javnost najzanimljivija je informacija, po svemu sudeći, da je upravo Soros financirao spotove udruge GONG. I to su, naime, pronašli hakeri. GONG je, doduše, taj podatak javno objavljivao u svojim financijskim izvješćima…

“Oni su sufinancirali kampanju za osvještavanje građana o važnosti glasanja na EU parlemantarnim izborima i podržali aktivnosti oko Partnerstva za otvorenu vlast koji su vladu u Hrvatskoj i drugim zemljama potaknuli na bolju regulaciju transparentnosti neprofitnih organizacija”, istaknula je Jelena Berković iz GONG-a.

No, politolog Instituta za europske i globalizacijske studije upozorava da svi koji nekoga financiraju, traže nešto zauzvrat.

“GONG i druge udruge civilnog društva jesu u funkciji razvoja civilnog društva, a s druge strane su u funkciji održavanja lijevo liberalno orijentiranog poretka”, tvrdi dr. Anđelko Milardović s Instituta za europske i globalizacijske studije u Splitu.

Valja podsjetiti da je Soros devedesetih financirao puno više projekata i medija u Hrvatskoj, pogotovo onih koji su se suprotstavljali Franji Tuđmanu i HDZ-u.

Na sve ove informacije, duhovito je – s povodom, reagirao novinar i urednik televizijske emisije Bujica, Velimir Bujanec.

”Novi slogan GONG-a: “NEKA SE ŠUŠKANJE SOROSEVIH ŠKUDA ČUJE!

Zahvaljujući hakerima, sada smo dobili još jednu potvrdu – GONG je uzeo milijune od Sorosa da bi podržavao Josipovića i Milanovića
Nije to nikakva “neovisna” niti “nevladina” udruga – ovisni su o Sorosevim dolarima i navikli od lijeve Milanovićeve vlade uzimati kune! Njihov posao uopće nije “nadgledati izbore za građane”, njihov je posao navijati za lijevu jugo-opciju i pri tome dobro zaraditi. Zato su i napadali ministra Hasanbegovića i organizirali tzv. Platformu 112. Ako ste na platnom spisku Georgea Sorosa, što se onda bunite kad vam Hrvati zatvore pipu?!, napisao je Bujanec ono što je danas mnogima puno razumljivije, te dobio veliku podršku čitatelja na facebooku.

Nakon svega navedenog valjalo bi, u najmanju ruku, ignorirati GONG, sve njihove aktivnosti i pripoćenja te imati na umu da oni nisu i ne mogu biti neutralni.

 

Komentari