Državno tužiteljstvo KAZNENO PRIJAVILO ‘FINU’ zbog lihvarenja i kamatarenja! Državno tužiteljstvo KAZNENO PRIJAVILO ‘FINU’ zbog lihvarenja i kamatarenja!
U ITALIJI STALI NA ŽULJ 'MOSTRUMU' KOJI OTIMA SIROMAŠNIMA

Državno tužiteljstvo KAZNENO PRIJAVILO ‘FINU’ zbog lihvarenja i kamatarenja!

Hrvatska 21. veljače 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Ova kaznena prijava državnog odvjetništva Italije protiv državne agencije, kojom odvjetništvo štiti poziciju slabijih građana protiv strahovlade državne agencije je stvarno znakovita –... Državno tužiteljstvo KAZNENO PRIJAVILO ‘FINU’ zbog lihvarenja i kamatarenja!


Ova kaznena prijava državnog odvjetništva Italije protiv državne agencije, kojom odvjetništvo štiti poziciju slabijih građana protiv strahovlade državne agencije je stvarno znakovita – ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da FINA u Hrvatskoj za aktivnosti prisilne naplate i blokade ne odgovara nikome. Ne postoji kontrolni mehanizam nad FINOM, objavila je Udruga Blokirani i naslutila promjene i u Hrvatskoj

blokirani logo”Državno tužiteljstvo Italije kazneno je prijavilo državnu agenciju Equitaliju zbg lihvarenja i kamatarenja građana! U optužnici se navodi da Equitalija lihvari dužnika, nabijajući kamate na kamate, troškove na troškove….

(Equitalija je talijanska državna agencija slična FINI, kad je riječ o prisilnim naplatama, ali sa puno manjim ovlastima od hrvatske FINE)

Ova kaznena optužnica državnog odvjetništva protiv državne agencije, kojom odvjetništvo štiti poziciju slabijih građana protiv strahovlade državne agencije je stvarno znakovita – ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da FINA u Hrvatskoj za svoje aktivnosti prisilne naplate i blokade ne odgovara nikome. Ne postoji kontrolni mehanizam nad FINOM, objavila je Udruga Blokirani na svom facebook profilu, priželjkujući da i nova hrvatska vlast, koja je obećavala obračun s kriminalom i korupcijom, preispita postupke FINE te tu ‘monstrum agenciju’ također kazni zbog lihvarenja i kamatarenja siromašnih građana te promijeni dosadašnju praksu.
Jer Fina je – znaju to svi koji su došli na udar ovrha i blokada – doista ustrojena kao čudovište koje otima siromašnima, zavrće im ruke, blokira račune, izbacuje ih iz doma…

FINA je u Hrvatskoj, po mišljenju mnogih, monstrum nad monstrumima, no o tome hrvatski mediji ne pišu. No, znaju to tisuće onih koji su na FINI pokušavali doznati tko ih je i zbog čega blokirao, a kojima djelatnici FINE nisu htjeli odgovoriti…, sve dok ne plate skupo za informaciju…,  znaju i oni kojima je blokiran i dio primanja koji po zakonu ne bi smio biti blokiran, no koji su se za to zajamčeno pravo morali boriti u beskrajnim i skupim birokratskim natezanjima, trošeći i novac i vrijeme koje nemaju…

Doista, do kada će FINA moći raditi što god poželi osiromašenim hrvatskim građanima?

Komentari