EUROPA GLEDA PRIJENOS S TOMISLAVCA: Eurovizija mladih glazbenika nagodinu u Zagrebu EUROPA GLEDA PRIJENOS S TOMISLAVCA: Eurovizija mladih glazbenika nagodinu u Zagrebu
Eurovizija mladih glazbenika je dvogodišnje natjecanje klasične glazbe za europske glazbenike u dobi od 12 do 21 godine. Organizira ga Europska radiodifuzna unija (... EUROPA GLEDA PRIJENOS S TOMISLAVCA: Eurovizija mladih glazbenika nagodinu u Zagrebu

Eurovizija mladih glazbenika je dvogodišnje natjecanje klasične glazbe za europske glazbenike u dobi od 12 do 21 godine. Organizira ga Europska radiodifuzna unija ( EBU) a emitira se na televiziji u cijeloj Europi. Prvo izdanje održano je 11. svibnja 1982. u Manchesteru u Velikoj Britaniji

Hrvatska će biti domaćin 20. jubilarnog izdanja Eurovizije za mlade glazbenike 2020., rekao je Kazimir Bačić dodavši kako će HRT za cijelu Europu prenositi program iz Muzičke akademije i s Trga kralja Tomislava.

Naglasio je  kako Eurovizija pruža vrhunski estetski sadržaj i etička načela te dodao kako će se završna večer održati 21. lipnja uz pratnju Orkestra HRT-a.

Pomoćnica ministrice kulture Ivana Hraste Sočo organizaciju Eurovizije mladih glazbenika ocijenila je odličnim pothvatom u godini kad Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije.

Zamjenica zagrebačkoga gradonačlenika Jelena Vukić Pavičić istaknula je kako se manifestacija održava u sklopu Zagrebačkoga kulturnog ljeta, koje je postalo nezaobilazna kulturna manifestacija.

“Grad Zagreb će kao glavni partner ovog projekta dati punu podršku u organizaciji i produkciji. Bit ćemo dobri domaćini i potrudit se da naša publika uživa u izvedbama najboljih mladih europskih glazbenika”, istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Eurovizija mladih glazbenika je dvogodišnje natjecanje klasične glazbe za europske glazbenike u dobi od 12 do 21 godine. Organizira ga Europska radiodifuzna unija ( EBU) a emitira se na televiziji u cijeloj Europi.

Prvo izdanje održano je 11. svibnja 1982. u Manchesteru u Velikoj Britaniji, a sudjelovalo je šest zemalja. Natjecanje je osvojio Markus Pawlik iz Zapadne Njemačke, koji je svirao klavir. Austrija je najuspješnija zemlja u natjecanju, osvojivši pobjedu pet puta.

Komentari