FESTIVAL U ŠKOLSKOM VRTU: Ugodno druženje učenika, roditelja i nastavnika uz brojne zabavne sadržaje FESTIVAL U ŠKOLSKOM VRTU: Ugodno druženje učenika, roditelja i nastavnika uz brojne zabavne sadržaje
Održan prvi Teslafest u zagrebačkoj Osnovnoj školi Nikole Tesle

FESTIVAL U ŠKOLSKOM VRTU: Ugodno druženje učenika, roditelja i nastavnika uz brojne zabavne sadržaje

IzdvojenoZagreb 23. svibnja 2019. S.P.K

TweetEmailPrint Posjetitelji su imali samo riječi hvale za Teslafest u sklopu kojeg je održan i Dječji sajam poduzetništva Opušteno i veselo bilo je danas... FESTIVAL U ŠKOLSKOM VRTU: Ugodno druženje učenika, roditelja i nastavnika uz brojne zabavne sadržaje


Posjetitelji su imali samo riječi hvale za Teslafest u sklopu kojeg je održan i Dječji sajam poduzetništva

Opušteno i veselo bilo je danas poslijepodne na Teslafestu u zagrebačkoj Osnovnoj školi Nikole Tesle. Festival, u sklopu kojeg je održan i Dječji sajam poduzetništva, organiziran je kao jedna od završnih aktivnosti Erasmus+ projekta u kojem je ova škola sudjelovala već drugi put.

Na Teslafestu, koji je održan u školskom vrtu, okupilo se mnoštvo mama, tata, braće i sestara, baki i djedova, a nastavnici i učenici svih razreda potrudili su se što bolje ih ugostiti.

“Sve ponuđene radove i aktivnosti osmišljavali smo i pripremali tijekom cijele školske godine, a zadnjih tjedan dana udarno. U pripremu Teslafesta bili su uključeni učenici svih razreda. I svi djelatnici škole bili su aktivno uključeni, a zadnjih smo dana radili od osam sati ujutro do osam navečer. Sretni smo da nam je danas vrijeme išlo na ruku”, otkrila nam je Suzana Kovač, profesorica kemije.

A njihov se trud itekako isplatio: za svoje su posjetitelje pripremili pregršt raznih događanja: od vrtnih sportskih igri (skakanja u vreći, zabijanja čavala, preskakanje slame, natjecanja u kopanju djece i roditelja), IzaZOV radionica (na temu pčela i oprašivanja bilja), Business Cafea gdje su snimani Erasmus intervjui s roditeljima poduzetnicima, Second Hand štanda Krameraj (gdje su se prodavale stare knjige, odjeća i ukrasni predmeti), do štandova na kojima su učenici svih razreda prodavali ručno izrađene sapune, magnete, broševe, torbe, etno bočice, ogrlice, lampe, viseće teglice za cvijeće, domaći sirup od bazge, likovne radove učenika te razne sadnice. Sve spomenuto izradile su ili zasadile vrijedne dječje ruke pod budnim očima svojih nastavnika.

Tako ste preslatke magnete-bubamare mogli kupiti po cijeni od 5 kuna, ručno izrađene sapune od lavande i drugog ljekovitog bilja , i to sa slikom Nikole Tesle, po 10 kuna, ukrasne biljke u teglama po 20 kuna, kao i ukusni domaći sirup od bazge, s više ili manje šećera, po 20 kuna. A to je samo djelić bogate ponude koju smo zatekli u školskom vrtu zagrebačke Osnovne škole Nikole Tesle.

Veliki interes posjetitelja privukao je ulomak iz povijesne predstave “Seljačka buna” koju su izveli sedmaši. “Samo delaj, delaj, delaj. Samo plaćaj, plaćaj, plaćaj. Vino moramo prodavati Tahiju po ceni koju on veli! Lako je gospodi živeti na naš račun! Ne možemo više ovako živeti, moramo se pobuniti!” – žalili su se kmetovi zajedno s Matijom Gupcem na ljetnoj pozornici OŠ Nikole Tesle. Glumci su nagrađeni velikim pljeskom, a iz publike su se čuli komentari kako je i danas slično.

 

 

 

 

“S predstavom “Seljačka buna” sudjelovali smo na Smotri literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019. Moram priznati da su sve predstave na ovogodišnjem LiDraNo-u bile odlične, a naša je stigla do županijske smotre na što smo jako ponosni jer smo tek prvi put sudjelovali”, kazala nam je Dubravka Zavrtnik, profesorica povijesti i voditeljica školske povijesno-dramske skupine.

Gužva je bila baš na svim punktovima Teslafesta, no najveća je ipak bila u kutku nazvanom “S Teslom na kavu” gdje se mogla popiti kava ili sok za 5 kuna te pojesti palačinke ili kokice za sedam kuna. Vrijedne učenice sedmog A razreda jedva su stizale isporučiti naručena ića i pića kolika je potražnja bila. Nakon brojnih kišnih dana, ovo je bila odlična prilika da se prezaposleni roditelji napokon malo opuste te zajedno sa svojim najmiljima uživaju na svježem zraku s pogledom na uistinu prekrasan vrt OŠ Nikole Tesle – vrt koji bi posramio i onaj od popularne TV vrtlarice.

Tako se u ovom vrtu moglo naći sve osim korova – od ukrasnog cvijeća i zdravog povrća, mirisni jagodnjak, ljekovito bilje, voćnjak starih sorti, pa čak i jedna vila insekta te ježeva kućica. Vrt Osnovne škole Nikole Tesle, kako doznajemo, odnedavno je i dom dvaju ježeva.

 

 

 

“Prekrasno”, “baš je fora” i “tako bismo trebali i mi doma urediti vrt” – komentirali su pojetitelji dok su upijali sve te ljepote.
I naša sugovornica, Ana Bratanić nije krila oduševljenje Teslafestom i školskim vrtom. “Fakat je sve super, svaka čast na trudu i volji nastavnicima i djeci”, kratko je komentirala Bratanić, majka dvoje učenika OŠ Nikole Tesla.

Komentari