FOTO: Bralić i Intrade u srce dirnuli 1200 Hrvata u Stuttgartu, Nina osvojila muški dio ”Dalmacije u Njemačkoj” FOTO: Bralić i Intrade u srce dirnuli 1200 Hrvata u Stuttgartu, Nina osvojila muški dio ”Dalmacije u Njemačkoj”
Trio Gušt digao je publiku na noge hitovima: Crna mačka, U neveri sreće, E da mi je pamet sve’ca. Tomislav Bralić i klape Intrade... FOTO: Bralić i Intrade u srce dirnuli 1200 Hrvata u Stuttgartu, Nina osvojila muški dio ”Dalmacije u Njemačkoj”

Trio Gušt digao je publiku na noge hitovima: Crna mačka, U neveri sreće, E da mi je pamet sve’ca. Tomislav Bralić i klape Intrade nisu ni trebali pjevati jer je publika otpjevala: Croatio iz duše te ljubim, Stina pradidova, a Nina Badrić izvodila je balade Dani i godine, Rekao si, Ratujem s tugom… Prisjetila se i kolege Olivera Dragojevića te njegovih hitova

Piše i snimila: Nena Kieron

Posebno svečano i veselo bilo je prošli vikend u prelijepoj dvorani “Necker Forum”u Esslingenu, gdje su Hrvati svih generacija u subotu u velikom broju, svečano proslavili jubilarnu, 10. Dalmatinsku večer.

Organizirala ju je Dica Dalmacije na čelu sa predsjednikom Ivanom Banovićem. Bila je to večer za pamćenje koja je okupila više od 1.200 Hrvata, kako iz Dalmacije, tako i iz drugih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke u kojoj živi skoro pola milijona Hrvata.

Pjevali su i plesali okupljeni iz sveg srca i duše, a uz dalmatinske delicije i vino svatko je pronašao ponešto za svoj ukus. Radost iščekivanja probudila je u mnogima dobro odabrana tombola: nagrade su bile izlet u Plitvice Selo, vikend u hotelu na Braču, dental paket s noćenjem u Solinu, zrakoplovna karta za Hrvatsku te večera za dvoje i još puno dobrih poklona – od pršuta, do Hajdukova dresa s potpisima.

Prezentaciju Dalmacije i cijele Hrvatske vodila je voditeljica Edita Lučić Jelić iz Radio Dalmacije koja je to vrhunski odradila.

Na Dalmatinskoj večeri u Stuttgartu okupilo se i ove godine veliki broj Hrvata iz gospodarskog i javnog, kulturnog i športskog života, okoline Stuttgarta i drugih gradova Njemačke i Hrvatske. Nakon uvodnog govora predsjednika Udruge Ivana Banovića i dopredsjednika Željka Grljušića zavladala je ugodna atmosfera, a gostima se obratila prigodnim govorom i hrvatska konzulica Lada Pleše iz GKRH u Stuttgartu, koja je posebno naglasila značaj nastave hrvatskog jezika i kulture te pozvala roditelje na upis djece.

Osim jezikoslovlja, nastava će obuhvaćati stjecanje znanja o hrvatsko-povijesnoj kulturnoj baštini. Ovogodišnja Dalmatinska večer će – kao i svake godine – omogućiti da najpotrebitiji dobiju humanitarnu pomoć. Dvorana “Necker Forum” bila je prepuna, a za vrhunsku atmosferu u glazbenom djelu programa pobrinuli su se: Trio Gušt, Tomislav Bralić i klape Intrade. Šlag večeri je bila Nina Badrić.

Trio Gušt digao je publiku na noge svojim hitovima: Crna mačka, U neveri sreće, E da mi je pamet sve’ca i s još mnogo zabavnih pjesama uz koje se publika raspjevala. Tomislav Bralić i klape Intrade dirnuli su brojne u srce pjesmom: ‘Zora bila’, a bilo je tu još pjesama iz srca srcu: ‘Croatio iz duše te ljubim’, ‘Stina pradidova’, ‘Ne mogu te prestat jubit’…,samo su neke od hitova koje su obožavatelji u glas s njima pjevali.

Nina kraljica dostojanstveno je na bini osvojila srca muškog djela publike uz svoje balade: ‘Dani i godine’, ‘Rekao si’, ‘Ratujem s tugom’, ‘Volim te volim’. Prisjetila se i kolege Olivera Dragojevića te njegovih velikih hitova.

Bila je ovo još jedna nezaboravna Dalmatinska večer, prilika za novo druženje Hrvata uz dobru spizu, glazbu i ples. Fešta je potrajala do kasno u noć.

Komentari