FOTO: Čak tri tisuće Hrvata na Hercegovačkoj večeri u Stuttgartu, BEBEK publiku digao na noge FOTO: Čak tri tisuće Hrvata na Hercegovačkoj večeri u Stuttgartu, BEBEK publiku digao na noge
U STUTTGARTU, HERCEGOVINA! A HRVATSKI VELEPOSLANIK TVRDI DA JE ISELJAVANJE GOTOVO ZAUSTAVLJENO...

FOTO: Čak tri tisuće Hrvata na Hercegovačkoj večeri u Stuttgartu, BEBEK publiku digao na noge

Iseljeništvo i svijet 22. listopada 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint Cijeli program-od glazbe, podsjećanja na kulturne običaje, na tradicionalne destinacije-podsjećao je na Hercegovinu. Plesalo se s guštom, a ugostitelji su imali pune ruke... FOTO: Čak tri tisuće Hrvata na Hercegovačkoj večeri u Stuttgartu, BEBEK publiku digao na noge


Cijeli program-od glazbe, podsjećanja na kulturne običaje, na tradicionalne destinacije-podsjećao je na Hercegovinu. Plesalo se s guštom, a ugostitelji su imali pune ruke posla u pripremanju i serviranju domaćih delicija. U Stuttgartu, Hercegovina! Pjevalo se: ‘Otišli su, morali su, dio Hercegovine ponijeli su, …velika je ta zemlja Hercegovina’

Piše i snimila: Nena Kieron

Dvadeseta po redu Hercegovačka večer, koja se održala u Carl Benz Arena u Bad Cannstatt (Stuttgart) u subotu 19. listopada, i ovaj puta je privukla velik broj Hercegovaca te drugih hrvatskih iseljenika.

Na fešti se okupilo čak tri tisuće Hrvata iz cijele Njemačke, od Frankfurta, preko Münchena, Kölna, Berlina, kao i iseljenika iz susjedne Austrije, Švicarske te naravno Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Uvod u zabavno kulturno Hercegovačko večer počela je hrvatskom i njemačkom himnom, koju su dojmljivo otpjevale ženska klapa “Filiae Croatiae”. Šlag na tortu bila je pjesma ‘Hercegovina’.

Govor dobrodošlice održao je predsjednik Hrvatske zajednice Hercegovina iz Stuttgarta Zoran Primorac, a goste je pozdravila i voditeljica programa Misijana Brkić Milinović. 

Pozdravnom govoru se pridružio ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman.

Kazao je da se smanjio broj odlazaka pripadnika našeg naroda u strane zemlje i da je vlada donijela odgovarajuće rješenja u Republici Hrvatskoj. Naglasio je da Vlada RH brine za Hrvate i njihovu ravnopravnost u Bosni i Hercegovini.

Među uzvanicima su bili; generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sabljić, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, Franjo Akmadža. Fratri; Ante Bilić, voditelj HKZ Stuttgart Bad Cannstatt zajedno s kapelanom fra Franom Milanovićem Litrom i fra Ante Malešom, voditeljem Hrvatske katoličke misije Ludwigsburg u društvu sa postolarnin referentom Ivanom Bošnjakom.

Jubilarnoj Hercegovačkoj večeri nazočili su i predstavnici hrvatskih udruga, društava i sportskih klubova s područja Stuttgarta. U bogatom kulturnom umjetničkom programu, nastupali su izuzetno uspješni članovi KUD Tomislav iz HKZ Stuttgart-Zentrum i folklorno društvo Krešimir HKZ Stuttgart Bad Cannstatt sa voditeljicom Ivankom Kamenšek Pavlivić.

Oba kluba su izveli ples “Linđo” što ih je popratio veliki pljesak publike. U zabavnom programu koji je osmišljen da zadovolji svačiji ukus, nastupali su: Terapana bend, guslar Stojan Čarapina iz Stuttgarta, “Trio jukbox” iz Mostara i zvijezda večeri, legenda pop-rock glazbe, Željko Bebek koji je izvedbom poznatih hitova digao na noge i staro i mlado.

Hercegovačka večer (kao i sve naše fešte) i ovaj put se uključila u humanitarnu akciju. Od bogate tombole skupljeni su prilozi za udrugu fra Mladena Hrčak-a, a koja pomaže poboljšanju smještaja roditelja, prilikom liječenja bolesne djece u Zagrebu.

Cijeli vrhunski program – od glazbe, podsjećanja na kulturne običaje, na naše tradicionalne destinacije – podsjećao je na Hercegovinu. Plesalo se i pjevalo s guštom, a i ugostitelji su imali pune ruke posla u pripremanju i serviranju domaćih delicija. U Stuttgartu, Hercegovina!

Pjevalo se: ‘Otišli su,morali su, dio Hercegovine ponijeli su, …velika je ta zemlja Hercegovina’.

Komentari