FOTO PODSJEĆANJE: Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvata izvan domovine ODUŠEVILO sve sudionike i gledatelje FOTO PODSJEĆANJE: Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvata izvan domovine ODUŠEVILO sve sudionike i gledatelje
Pobjedom reprezentacije Hrvata iz američkog San Pedra (SC Croat San Pedro) u finalnoj utakmici protiv Hrvata iz Toronta (NK Croatia Toronto) protekli je vikend... FOTO PODSJEĆANJE: Svjetsko nogometno prvenstvo Hrvata izvan domovine ODUŠEVILO sve sudionike i gledatelje

Pobjedom reprezentacije Hrvata iz američkog San Pedra (SC Croat San Pedro) u finalnoj utakmici protiv Hrvata iz Toronta (NK Croatia Toronto) protekli je vikend završilo natjecanje koje je privuklo brojne gledatelje te oduševilo pripadnike hrvatske dijaspore koji su sudjelovali na ‘Svjetskom prvenstvu’ u Zagrebu

Brojne pozitivne i vrlo emotivne reakcije – koje su pratile i još uvijek prate nedavno završeno Četvrto svjetsko nogometno prvenstvo Hrvata iz dijaspore, koje je održano u Zagrebu, potvrdile su da je organiziranje tog jedinstvenog natjecanja bio pun pogodak.

Pobjedom reprezentacije Hrvata iz američkog San Pedra (SC Croat San Pedro) u finalnoj utakmici protiv Hrvata iz Toronta (NK Croatia Toronto) protekli je vikend, da podsjetimo, završilo to natjecanje koje je privuklo brojne gledatelje te koje je oduševilo pripadnike hrvatske dijaspore koji su sudjelovali u ‘Svjetskom prvenstvu’ u Zagrebu.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, suorganizator prvenstva, jučer se na svojoj Facebook stranici objavom brojnih fotografija još jednom prisjetio tog uspješnog i pozitivnim emocijama nabijenog natjecanja.

”Još jedna lijepa priča je iza nas, još jedno druženje Hrvata iz svih krajeva svijeta u glavnom gradu Hrvatske završilo je. Ovo je projekt koji ima i značaj i budućnost, koji će se kontinuirano usavršavati i razvijati. U tome će imati potporu Vlade RH i svih hrvatskih institucija te naročito Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Veliki je ovo uspjeh koji ostaje generacijama koje dolaze iza nas, jer je upravo nogomet jedan od temeljnih sastavnica hrvatskog identiteta po kojem jesmo prepoznati u svijetu”, istaknuo je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda tom prigodom.

”Državni tajnik Zvonko Milas i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ovim putem čestitaju SC Croat San Pedro na osvojenom natjecanju!”, napisali su uz objavu uz koju su postavili na stotine fotografija s natjecanje.

Na ovogodišnjem natjecanju u Zagrebu sudjelovalo su sljedeće momčadi:

NK Pajde (Mohlin) iz Švicarske kao branitelji naslova
NK Croatia Toronto iz Kanade
SC Croat San Pedro iz SAD-a
Canberra FC iz Australije
NK Slavonija Bern iz Švicarske
Reprezentacija vojvođanskih Hrvata, kao pobjednik prvenstva Hrvatske nacionalne manjine iz 2017. godine.
Sve te klubove utemeljili su Hrvati izvan domovine – predstavnici hrvatskog iseljeništva i hrvatske nacionalne manjine.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Komentari