Fra IVO PAVIĆ snažnom DUHOVNOŠĆU POMAŽE novodoseljenim Hrvatima da izdrže izazove u tuđini Fra IVO PAVIĆ snažnom DUHOVNOŠĆU POMAŽE novodoseljenim Hrvatima da izdrže izazove u tuđini
I mnogo mladih okupilo se na duhovnom seminaru. Lako je bilo vidjeti koliko im znače susreti intezivne molitve. Vjernici su bili oduševljeni novim iskustvima... Fra IVO PAVIĆ snažnom DUHOVNOŠĆU POMAŽE novodoseljenim Hrvatima da izdrže izazove u tuđini

I mnogo mladih okupilo se na duhovnom seminaru. Lako je bilo vidjeti koliko im znače susreti intezivne molitve. Vjernici su bili oduševljeni novim iskustvima vjere i obraćenja. Brojni su tek nedavno stigli iz Hrvatske u Njemačku i dobro im je došla duhovna obnova pod vodstvom poznatog karizmatika

DARMSTADT – Kada on propovijeda njemačke crkve su opet krcate. Darmstadtska crkva St.Johannes der Täufer bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Brojni vjernici došli su nazočiti dvodnevnoj duhovnoj obnovi koju je predvodio poznati hrvatski karizmatik dr. fra IVO PAVIĆ.

Višesatna molitva i klanjanje ostavili su duboki dojam vjere i slavljenja Gospodina kod vjernika i potrebitih koji su i ovom prigodom u više navrata novinarima svjedočili o neobičnim oslobođenjima i ozdravljenima, gdje im je zajedničkom molitvom i polaganjem ruku pomogao fra Ivo Pavić, kojega su ovom prigodom došli pozdraviti hrvatski vjernici i iz susjednih gradova: Hanau, Frankfurta, Mainza, Wiesbadena, Russelsheima, Offenbacha, koji su i prijašnjih godina nazočili duhovnim obnovama.

Zanimljivo je da se mnogo mladih okupilo na ovom duhovnom seminaru. Lako je bilo vidjeti koliko njima znače susreti intezivne molitve.  Vjernici su bili oduševljeni novim iskustvima vjere i obraćenja, viđenim i doživljenim na ovom seminaru. Brojni su tek nedavno stigli iz Hrvatske u Njemačku u novom gastarbajterskom valu i sada im – bilo je vidljivo – i te kako nedostaje snage za izdržati sve te izazove tuđine.

Jer kod kuće su ostavili svoje najmilije, prijatelje, rodbinu i rodnu grudu.

Duhovna obnova počela je kao i obično Svetom Misom , a onda su uslijedili molitva i meditacija, predavanje, ispovijed, molitva za ozdravljenje i iscjeljenje, zaziv Duha Svetoga, posvećenje vode, soli i ulja.

Kako pričaju vjernici, na fra Ivinim obnovama može se doživjeti Duha svetoga, taj franjevac tako dobro zna Boga moliti i pomoć Gospodnju ljudima od spasitelja  isprositi za ozdravljenje i oproštenje njihovih grijeha. Nažalost, ima i ljubomornih pojedinaca koji bi fra Ivi zbog velikog uspjeha najradije zabranili održavanje duhovnih obnova.

Hrvatski vjernici u Njemačkoj ističu da će raditi na tome da uskoro u Frankfurtu organiziraju fra IVI PAVIĆU zaista veliku duhovnu obnovu u većoj dvorani, gdje bi se kao u Šurkovcu, moglo okupiti nekoliko tisuća ljudi. Jer pokazalo se koliko je veliki interes vjernika za ovakvim duhovnim obnovama poznatog karizmatika”, navodi Zoran Paškov, suradnik portala Promise.hr iz Njemačke.

 

 

Komentari