I Bandić u kampanji: Nudi demografsku obnovu, obrazovanje, zapošljavanje, sigurnost I Bandić u kampanji: Nudi demografsku obnovu, obrazovanje, zapošljavanje, sigurnost
Bandić je najavio i 11 novih projekata koje želi ostvariti u novom gradonačelničkom mandatu, a započeti su u ovom. Među ostalim, to su obnova... I Bandić u kampanji: Nudi demografsku obnovu, obrazovanje, zapošljavanje, sigurnost

Bandić je najavio i 11 novih projekata koje želi ostvariti u novom gradonačelničkom mandatu, a započeti su u ovom. Među ostalim, to su obnova pročelja, podrška poduzetinicima i obrtnicima, izgradnja sljemenske žičare, socijalnih stanova, povezivanje Grada i Zračne luke Franjo Tuđman tračnicama te izgradnja kongresnog centra

Na Zagrebačkom Velesajmu, na mjestu koje će uskoro biti dato na korištenje mladim zagrebačkim poduzetnicima i njihovim start up tvrtkama, zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić najavio je svoju kandidaturu za Gradonačelnika Grada Zagreba na predstojećim lokalnim izborima

Predstavio je i svoje dvije zamjenice – dugogodišnju suradnicu Jelenu Pavičić Vukićević i Oliveru Jurković Majić.

Skinuvši sako i kravatu te zasukavši rukave, gradonačlenik Bandić se obratio prisutnima objasnivši koji je njegov ideal grada.

”Svakodnevno ga mijenati, a da pritome to graniči s umjetnošću, ali je moguće. Zato je Zagreb danas među najpoželjnijim gradovima za život u Europi.”

Osvrnuo se i na temeljne točke programa. Briga za demografsku obnovu, drugo – znanje i obrazovanje, treće – zapošljavanje, četvrto – solidarnost, peto – zajedništvo, šesto – možda najbitnije – otvoren i siguran grad.

Bandić je najavio i 11 novih projekata koje želi ostvariti u novom gradonačelničkom mandatu, a započeti su u ovom. Među ostalim, to su obnova pročelja, podrška poduzetinicima i obrtnicima, izgradnja sljemenske žičare, socijalnih stanova, povezivanje Grada i Zračne luke Franjo Tuđman tračnicama te izgradnja kongresnog centra. Namjera mu je graditi škole i novu knjižnicu u Paromlinu, te napokon izgraditi hospicij. Postavit će se četiri spomenika, a u bivšoj tvornici Zvijezda izgraditi Muzej tolerancije. Bandić se osvrnuo i na pitanja o tome gdje će sebi podići spomenik.

”A ja njima izvadim iz rukava Ivu Andrića, kaže rijetki su oni koji umiru dvaput, jednom kad umru, kad se duša i tilo, što bi rekla moja baka, dile, a drugi put kad umri njihova dijela. Budući da djela sugrađana i mene nikad neće umrijeti – to su naši spomenici – zajednički!”, istaknuo je Bandić.

Od važnijih projekata koje će raditi u suradnji s Vladom, Bandić je istaknuo skrb o Imunološkom zavodu i o izgradnji nove dječje bolnice.

 

Komentari