Kokolingo vježbenica, koja pomaže djeci s teškoćama, nominirana za najbolje svjetsko digitalno rješenje Kokolingo vježbenica, koja pomaže djeci s teškoćama, nominirana za najbolje svjetsko digitalno rješenje
TweetEmailPrint ”Kokolingo je vesela avantura u društvu papigice Koko i gusara Srećka koji će djetetu pomoći da ozbiljne vježbe ne budu napor već igra... Kokolingo vježbenica, koja pomaže djeci s teškoćama, nominirana za najbolje svjetsko digitalno rješenje


”Kokolingo je vesela avantura u društvu papigice Koko i gusara Srećka koji će djetetu pomoći da ozbiljne vježbe ne budu napor već igra i zabava. To je izrazito bitno za djecu jer potiče da zadrže koncentraciju na onome što rade. Tako djetetu redovita vježba ne predstavlja problem i opterećenje, a osoba koja radi s djetetom može biti opuštena jer je korištenje jednostavno i sigurno te prati napredak djeteta.  Ustanove također mogu koristiti Kokolingo za veći broj djece i pratiti pojedinačni napreda”, ističu kreatori digitalne logopedske vježbenice

KOKOLINGO – prva digitalna logopedska vježbenica u Hrvatskoj za pomoć djeci s artikulacijskim poremećajima, nominirana je za najbolje digitalno rješenje na World Summit Awards (WSA) 2020. godine! Lijepa je to vijest te iznimno priznanje hrvatskoj tvrtki E-Glas, koja uz pomoć tehnologije pomaže djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom u njihovu osamostaljivanju.

The World Summit Awards (WSA) je, podsjetimo, natjecanje na kojem se izabiru najbolje digitalne inovacije koje imaju pozitivan utjecaj na društvo. WSA je globalna inicijativa u okviru Svjetskog summita Ujedinjenih naroda o informacijskom društvu (WSIS) i jedini ICT događaj na svijetu koji okuplja zajednicu društvenog utjecaja koja je usmjerena na digitalne tehnologije u preko 180 zemalja. Nominacije dodjeljuju svjetski stručnjaci, a proglašenje je predviđeno krajem godine. No, i sama činjenica da su nominirani i da je njihov trud prepoznat u svijetu, za kreatore KOKoLINGA je, kako tvrde, velika nagrada.

”Razmišljajući o artikulacijskim poremećajima koji su sve prisutniji, odlučili smo razviti inovativnu interaktivnu kreaciju dostupnu djeci s artikulacijskim poremećajima kako bismo im omogućili da vježbaju uz igru i tako brže napreduju. Biti taj ključan faktor u nečijem životu, velika je i najznačajnija nagrada koju možemo dobiti. Naša tvrtka ima 11 godina iskustva u razvoju asistivne tehnologije, a inovacijom mijenjamo okruženje, podižemo kvalitetu života i kreiramo budućnost”, naglašava Miroslav Vrankić, direktor tvrtke E-Glas, koja ima 11 godina iskustva u razvoju asistivne tehnologije.

Dodaje potom da su svjesni problema s kojim su suočeni logopedi i roditelji djece s artikulacijskim poremećajima jer u Hrvatskoj jedan logoped dolazi na 7000 stanovnika, dok je u EU prosjek: jedan logoped na 3000 stanovnika.  To, kaže, rezultira dugim listama čekanja na početak terapije kod logopeda.

”Prepoznali smo važnost rane intervencije i pravovremenog početka terapije te smo željeli dati doprinos ostvarivanju tih ciljeva razvojem Kokolingo digitalne logopedske vježbenice. Na taj oblik smo se odlučili jer je digitalna vježbenica puno fleksibilnija,  i zabavnija za rad. Uz logopedsku terapiju, redovito korištenje Kokolingo digitalne logopedske vježbenice pomoći će djetetu da brže napreduje, a redovito korištenje kod kuće pomoći će da vježba pravilan izgovor. Logoped kao stručnjak djetetu određuje tijek tretmana i izbor vježbi koje će dovesti do željenih rezultata.  Međutim, roditelj je također bitna podrška i prema uputi logopeda trebao bi provoditi vježbe kod kuće kako bi se postigli željeni rezultati. Upoznati smo s poteškoćama s kojima se roditelji susreću, posebno zbog nedostatka vremena. To kod roditelja i djece izaziva frustraciju. No, uloga roditelja izrazito je bitna jer roditelj je suradnik logopedu i rad s djetetom kod kuće neophodan je zato što pojačava efekt vježbi koje dijete provodi. Događa se nažalost da dijete odbija rad kod kuće jer ga vježbe opterećuju pa dijete gubi motivaciju”, tumači čelnik tvrtke E-Glas, koji je zajedno sa svojim suradnicima osmislio digitalnu vježbenicu koja je djeci zanimljiva i pristupačna.

”Kokolingo je vesela avantura u društvu papigice Koko i gusara Srećka koji će djetetu pomoći da ozbiljne vježbe ne budu napor već igra i zabava. To je izrazito bitno za djecu jer potiče da zadrže koncentraciju na onome što rade. Na taj način djetetu redovita vježba neće predstavljati problem i opterećenje, a osoba koja radi s djetetom može biti opuštena jer je korištenje jednostavno i sigurno te prati napredak djeteta.  Ustanove također mogu koristiti Kokolingo za veći broj djece i pratiti pojedinačni napredak. 30 minuta redovite igre i učenja dnevno potrebno je za napredak u korekciji nepravilna izgovora glasova uz zabavne aktivnost”, dodaje Vrankić.

Prvih 15 dana korištenja Kokolingo vježbenice je besplatno kako bi ju roditelji mogli testirati. U tvrtki E-Glas ističu da vraćaju novac ako roditelji nisu zadovoljni.

Ostale informacije o KOKOLINGO digitalnoj vježbenici možete pronaći OVDJE

Komentari