KOLAKUŠIĆ: Kada nas se skupi 100.000, nijedan predmet o KORUPCIJI više neće biti u ladici! KOLAKUŠIĆ: Kada nas se skupi 100.000, nijedan predmet o KORUPCIJI više neće biti u ladici!
MASOVNA POTPORA HRABROM SUCU SLUTI NA KORJENITE PROMJENE

KOLAKUŠIĆ: Kada nas se skupi 100.000, nijedan predmet o KORUPCIJI više neće biti u ladici!

Hrvatska 21. studenoga 2018. Promise.hr

”Ova akcija neće stati dok ne iskorijenimo korupciju koja uništava hrvatsko društvo” izjavio je Kolakušić na splitskoj Rivi. Dodao je da je prema istraživanju... KOLAKUŠIĆ: Kada nas se skupi 100.000, nijedan predmet o KORUPCIJI više neće biti u ladici!

”Ova akcija neće stati dok ne iskorijenimo korupciju koja uništava hrvatsko društvo” izjavio je Kolakušić na splitskoj Rivi. Dodao je da je prema istraživanju koje je proveo Europski parlament, Hrvatska najkorumpiranija država u EU i da 20 milijardi kuna ili 15 posto BDP-a svake godine nestaje samo u postupcima javne nabave! “Korupcija je u RH preuzela cijelo društvo,” zaključio je sudac koji oko sebe okuplja sve više nezadovoljnih građana, a koji bi mogao izaći na sljedeće izbore

Usporedo sa sve izraženijom pojavom da pojedini suci tuže sve one koji napišu ili kažu ijednu kritičnu riječ o sudstvu, te s viješću da je jedan sudac pravomoćno dobio odštetu od 50.000 kuna za ‘duševne boli’ za citat iz intervjua u kojem nije ni spomenut (?!), nakupljeno nezadovoljstvo hrvatskim pravosuđem rezultira, čini se, sve većom podrškom sucu i aktivistu koji posve jasno i glasno govori o trulom i korumpiranom hrvatskom pravosuđu.

Nedavni boravak suca Mislava Kolakušića u Šibeniku i Splitu potvrdio je, naime, da ogroman broj hrvatskih građana u tom sucu vidi nadu u nužne promjene te da na tisuće nezadovoljnih ljudi sada imaju lidera kojega žele podržati.

O tome svjedoči i tekst splitske Slobodne Dalmacije, koja je prije nekoliko dana javila da su ”Brojni Splićani htjeli stisnuti ruku poznatom sucu: Kolakušić na Rivi predstavio akciju “Hrvatska bez korupcije

”Predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić u subotu je na splitskoj Rivi predstavio akciju “Hrvatska bez korupcije” za koju već 20-ak dana prikuplja potpise potpore po Hrvatskoj kako bi osnažio udrugu do te mjere da može da može utjecati na rješavanje slučajeva korupcije.

“Kada, primjerice, prikupimo 100.000 potpisa potpore onda će udruga Antikorupcija biti čimbenik koji može utjecati na rješavanje slučajeva korupcije. Tada neće biti niti jedne institucije koja nas neće morati slušati i nitko više neće moći staviti u ladicu nijedan predmet za koji postoje dokazi o korupciji, nego će to morati rješavati,” istaknuo je Kolakušić.

Uz prikupljanje potpisa, udruga poziva građane na volontiranje i učlanjenje. “Ova akcija neće stati dok ne iskorijenimo korupciju koja uništava hrvatsko društvo, a to znač da će udruga Antikorupcija trajno ostati dio civilnog društva i nikad neće prerasti ni u kakvu političku opciju,” izjavio je Kolakušić na splitskoj Rivi.

Rekao je da je prema istraživanju koje je proveo Europski parlament, Hrvatska najkorumpiranija država u Europskoj uniji i da 20 milijardi kuna ili 15 posto BDP-a svake godine nestaje samo u postupcima javne nabave. “Korupcija je u Republici Hrvatskoj preuzela cijelo naše društvo,” rekao je.

Kolakušić je udrugu, koju je osnovao prije šest mjeseci, u proteklih dvadesetak dana predstavio u Zagrebu, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Rijeci i Šibeniku i prikupio, kako je priopćio prije dva dana i ponovio danas, više od šest tisuća potpisa potpore.

Ponovio je da je cilj udruge Antikorupcija  država u kojoj lobiji neće pisati zakone, učinkovito pravosuđe, društvo bez zapošljavanja po rodbinskoj vezi i stranačkoj pripadnosti i stvaranje sveopćega temelja za gospodarski oporavak i povratak građana u domovinu.

FOTO: Građani za Mislava Kolakušića

 

Komentari