Kolinda i Orešković zbog velikog skandala zajednički SMJENJUJU ŠEFA TAJNE SLUŽBE Kolinda i Orešković zbog velikog skandala zajednički SMJENJUJU ŠEFA TAJNE SLUŽBE
SOA POKUŠALA KOMPROMITIRATI HRVATSKU PREDSJEDNICU!

Kolinda i Orešković zbog velikog skandala zajednički SMJENJUJU ŠEFA TAJNE SLUŽBE

Hrvatska 26. siječnja 2016. Promise.hr

TweetEmailPrint Optužbe idu tako daleko da se Dragana Lozančića, ravnatelja Sigurnosno obavještajne agencije, optužuje da je “pustio” sumnjive osobe da stupe u kontakt s predsjednicom... Kolinda i Orešković zbog velikog skandala zajednički SMJENJUJU ŠEFA TAJNE SLUŽBE


Optužbe idu tako daleko da se Dragana Lozančića, ravnatelja Sigurnosno obavještajne agencije, optužuje da je “pustio” sumnjive osobe da stupe u kontakt s predsjednicom kako bi tajne službe imale “navodni” kompromitirajući materijal protiv nje!

njih dvojeDržavni vrh, odnosno predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Tihomir Orešković pokrenut će proces smjene ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije, saznaje Jutarnji list iz izvora bliskog Uredu predsjednice i Banskih dvora. Ako se to ostvari, to bi bila prva smjena uz supotpis predsjednice i premijera nakon imenovanja nove Vlade.

Prema izvorima Jutarnjeg, razloga za smjenu je više, a u državnom vrhu imaju više prigovora na rad SOA-e i njegova ravnatelja. Kako isti list doznaje, predsjednica Grabar Kitarović je izrazito nezadovoljna radom Dragana Lozančića iz više razloga. Prije svega činjenicom da je nisu upozorili na to da joj se pokušavaju približiti i s njom stupiti u kontakt osobe koje su u to vrijeme bile podvrgnute mjerama praćenja. Sugovornici Jutarnjeg nisu željeli kazati o kojim osobama je riječ.

”To znači da je SOA znala da je riječ o sumnjivim osobama, ali predsjednicu nisu upozorili na to. Optužbe idu tako daleko da se Lozančića optužuje da je “pustio” te osobe da stupe u kontakt s predsjednicom kako bi tajne službe imale “navodni” kompromitirajući materijal protiv nje. Kako saznajemo, SOA je o rezultatima praćenja tih osoba izvijestiala DORH i u izvješću se navodi kako su te osobe ostvarile kontakt s predsjednicom države. Tek nakon toga, tvrde izvori, predsjednica je izviještena da se susrela s osobama koje su bile pod nadzorom tajne službe”, piše Jutarnji list.

Komentari