Ocjenjujte prijedloge inovacija, NAJBOLJI dobivaju nagradu i postaju GRADSKI PROJEKTI Ocjenjujte prijedloge inovacija, NAJBOLJI dobivaju nagradu i postaju GRADSKI PROJEKTI
TweetEmailPrint Od dosad predloženih više od stotinu ideja, uvjerljivo najviše lajkova dobio je prijedlog Irene Borovine iz udruge Vestigium, koja gradskoj upravi predlaže da im... Ocjenjujte prijedloge inovacija, NAJBOLJI dobivaju nagradu i postaju GRADSKI PROJEKTI


Od dosad predloženih više od stotinu ideja, uvjerljivo najviše lajkova dobio je prijedlog Irene Borovine iz udruge Vestigium, koja gradskoj upravi predlaže da im omogući da se na prostor neiskorištenog trga iza bivše Name Vrbani proširi Prva ekološka tržnica te da  zeleni trgić postane uistinu ‘Trg dobre ekonomije’. Na drugom mjestu je prijedlog da na Dolcu jednom tjedno zaživi večernji ‘Zagorkin sajam knjiga, stripova, filmova i nosača zvuka’ 

Dr. Miroslav Mađarić, voditelj projekta ‘Zagreb-inovativni grad’, o kojem smo pisali u tekstu ‘OTKRIVAMO: Evo koje bi ideje mogle naslijediti KARTU OD 4 KUNE i postati gradski projekti‘, pozvao je Zagrepčane da iskoriste posljednji tjedan u travnju, kako bi ocijenili i komentirali postojeće prijedloge inovacija, jer će Gradska uprava krajem travnja odabrati i nagraditi tri prijedloga s najviše najboljih ocjena.

Najbolji prijedlozi postat će i službeni gradski projekti, baš kao što je to postala i ZET-ova karta od četiri kune.

”Zahvaljujemo na Vašem sudjelovanju u pilot projektu “Zagreb – inovativni grad“! Nakon tri tjedna ste kao korisnici sustava predložili preko 100 inovativnih ideja i dodali gotovo 200 svojih komentara i ocjena.

Gradska uprava planira krajem mjeseca travnja odabrati i nagraditi tri prijedloga koji su dobili najviše najboljih ocjena, te za koje stručne službe procijene da su izgledni za realizaciju. Zato Vas pozivamo da u preostalom tjednu travnja 2017. ocijenite i po potrebi komentirate objavljene prijedloge inovativnih ideja ovdje: www.zg-inovacija.eu !

Bilo bi korisno proširiti informaciju o pilot projektu među Vašim poznanicima i internetskim “prijateljima”, kako bi se što više građana grada Zagreba uključilo u pilot projekt. Ako imate nekih problema u radu sa sustavom ili prijedloga za njegovo poboljšanje, nemojte oklijevati javiti se https://www.zg-inovacija.eu/?page_id=1778 ili odgovorom na ovaj e-mail.”, pozvao je dr. Miroslav Mađarić, voditelj projekta, građane na uključivanje u ovu hvale vrijednu akciju.

Jer projekt ‘Zagreb inovativni grad‘ se nakon nepunih mjesec dana provođenja pokazao kao pun pogodak, odnosno kao odličan alat za međusobno poticanje i kreativno povezivanje građana i Uprave Grada Zagreba.

Radi se, da podsjetimo, o projektu kojim se omogućava Zagrepčanima da preko jednostavne internetske aplikacije upravljaju svojim Gradom, odnosno politikom Gradske Uprave. Svojevrsni je to nastavak uvođenja odlično prihvaćenih noviteta poput polusatne tramvajska karte za svega 4 kune, projekta koji je, kako tvrdi gradonačelnik Bandić, nastao na prijedlog jedne Zagrepčanke.

Kako natjerati gradonačelnika i gradsku upravu da oživotvore ideje za koje mi ostali građani smatramo da trebaju ovome gradu?

Na web adresi: www.zg-inovacija.eu i www.facebook.com/zginovacija, građani imaju priliku tijekom travnja, svibnja i lipnja predlagati ideje, komentirati ih, ocjenjivati i pratiti status svake predložene inovacije, a inicijativa koja prikupi najviše ‘lajkova’ i koju struka ocijeni dobrom i provedivom pretvorit će se u konkretne projekte, što znači da će Grad Zagreb pokrenuti njihovo provođenje.

Na navedenoj web adresi: www.zg-inovacija.eu i www.facebook.com/zginovacija, mnoge Zagrepčanke i Zagrepčani su već ostavili brojne zanimljive prijedloge, a upravo traje i nadmetanje kroz lajkanje, ocjenjivanje i komentiranje postojećih inicijativa.

”Što je veći broj lajkova uz pojedinu ideju, veća je i šansa da ta ideja pobjedi. Aplikacija je tako uređena da pobjeđuje uistinu najpopularniji i najbolji prijedlog”, istaknuo je u razgovoru za naš portal ranije Miroslav Mađarić, informatički stručnjak koji vodi cijeli projekt.

Valja istaknuti da je potkraj travnja od dosad predloženih stotinjak ideja, uvjerljivo najviše lajkova dobio prijedlog Irene Borovine iz udruge Vestigium, koja gradskoj upravi predlaže da im omogući da se na prostor neiskorištenog trga iza bivše Name Vrbani proširi već postojeća Prva ekološka tržnica u gradu te da prostrani i zeleni trgić postane uistinu ‘Trg dobre ekonomije’.

Na drugom mjestu je prijedlog da na Dolcu jednom tjedno zaživi večernji ZAGORKIN SAJAM KNJIGA, STRIPOVA, FILMOVA I NOSAČA ZVUKA.

Redoslijed ostalih prijedloga možete vidjeti OVDJE.

Komentari