Otac i sin, obojica glazbenici, razgalili Hrvate okupljene na zabavi u stuttgartskom Velebitu Otac i sin, obojica glazbenici, razgalili Hrvate okupljene na zabavi u stuttgartskom Velebitu
Zabava je trajala cijelu noć bez prestanka. Sviralo se, plesalo, pjevalo veselilo. Valja naglasiti da Antonio ima samo 16 godina, a od malena svira... Otac i sin, obojica glazbenici, razgalili Hrvate okupljene na zabavi u stuttgartskom Velebitu

Zabava je trajala cijelu noć bez prestanka. Sviralo se, plesalo, pjevalo veselilo. Valja naglasiti da Antonio ima samo 16 godina, a od malena svira klarinet, klavijature, mandolinu i harmoniku te je pred njim, uvjeren je njegov otac Samir, uspješna glazbena karijera

Tekst i foto:Josip Mayer

Nekada davno, u Večernjem listu, pisao sam članke o mladoj pijanistici Dijani Brekalo, kćerki iseljenika hrvatskih korijena. I tata Slavko je glazbenik i glazbeni učitelj te podučava hrvatsku iseljeničku djecu glazbi.

Dijana je u međuvremenu postala slavna pijanistica, velika europska i svjetska zvijezda te je dosad primila mnoga odličja. Nastupala je u Njemačkoj, Hrvatskoj, Engleskoj, Japanu, SAD-u i u drugim europskim, te prekooceanskim zemljama.

Danas se Diana najviše veseli kada može i sama pratiti djecu na vodećim njemačkim pijanističkim natjecanjima za mlade, na kakvima se i ona u tinejdžerskim godinama natjecala. Kaže da je imala prilike čuti mnogo velikih talenata i dojmljivih nastupa.

Priču koja podsjeća na ovu, opet smo mogli vidjeti nedavno u Stuttgartskom Velebitu. Uz domaću hranu, kolače i piće, duo otac Samir &Sin Antonio Dobrostal, rodom iz Virovitice, uspjeli su popuniti društvene prostorije“HKSU“Velebit 70372 Stuttgart.Bad-Canstatt Mercedes str 23. Zabava je trajala cijelu noć bez prestanka. Sviralo se, plesalo, pjevalo veselilo.

Valja naglasiti da Antonio ima samo 16 godina, a od malena svira klarinet, pa klavijature, mandolinu i harmoniku.

Tata Samir nam je otkrio da je sin Antonijo vrlo talentiran u glazbenom smislu – što smo se i sami već nekoliko puta uvjerili na njegovim glazbenim nastupima. Samir Dorbostal stoga vjeruje i nada se sinovoj uspješnoj glazbenoj karijeri.

 

 

Komentari