PET LINIJA U PROMETU: Opet voze tramvajska linija 7 i 12, a linija 5 se vraća na uobičajenu trasu PET LINIJA U PROMETU: Opet voze tramvajska linija 7 i 12, a linija 5 se vraća na uobičajenu trasu
TweetEmailPrint Linija 12 prometovat će izmijenjenom trasom, Ljubljanica – Ulica Grada Vukovara – Držićeva –  Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava. Istovremeno, tramvajska... PET LINIJA U PROMETU: Opet voze tramvajska linija 7 i 12, a linija 5 se vraća na uobičajenu trasu


Linija 12 prometovat će izmijenjenom trasom, Ljubljanica – Ulica Grada Vukovara – Držićeva –  Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava. Istovremeno, tramvajska linija 5 će od ponedjeljka prometovati svojom uobičajenom trasom, Prečko – Savska cesta – Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava

Danas (ponedjeljak 4. svibnja), u 13.30 sati s terminala u Dupcu u promet će biti puštena tramvajska linija 7 (Savski most – Dubec) koja će prometovati od Dupca, preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora do Savskog mosta.

Puštanje tramvajske linije 7 u promet bit će ujedno prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa. Tramvaj će biti prigodno oslikan u vatrogasne motive, čime se ujedno obilježava i 150 godina vatrogastva u Gradu Zagrebu, kao i blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Prigodno oslikani tramvaj će u promet pustiti gradonačelnik Grada Zagreba,  Milan Bandić, uz predsjednicu Uprave ZET-a,  Ljubu Žgelu te predstavnike zagrebačkog vatrogastva, predsjednika Vatrogasne zajednica Grada Zagreba,  Zlatko Križanića te zapovjednika JVP Grada Zagreba, Sinišu Jembriha.

Uvođenjem tramvajske linije 7 nastavlja se postupna normalizacija tramvajskog prijevoza te u ovom trenutku Zagrebom prometuje 5 tramvajskih linija.

Linija 7 prometovat će prema prilagođenom rasporedu polazaka.

U drugoj fazi uspostave tramvajskog prijevoza, od ponedjeljka, 4. svibnja, u promet su puštene tramvajska linija 12, a linija 5 se vraća na svoju uobičajenu trasu, priopćili su u nedjelju iz ZET-a.

Linija 12 prometovat će izmijenjenom trasom, Ljubljanica – Ulica Grada Vukovara – Držićeva –  Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava. Istovremeno, tramvajska linija 5 će od ponedjeljka prometovati svojom uobičajenom trasom, Prečko – Savska cesta – Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava.

U priopćenju se podsjeća kako od 27. travnja tramvajska linija 3 prometuje trasom Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće, dok linija 14 prometuje od Zapruđa preko remetinečkog rotora do Ljubljanice.

Tramvajske linije prometovat će prema prilagođenom rasporedu vožnje. Detaljnije informacije o trasama linija kao i važećem rasporedu bit će dostupne na internetskoj stranici www.zet.hr.

“Stručne službe ZET-a u suradnji s ostalim interventnim službama svakodnevno su na terenu i intenzivno rade na osiguravanju uvjeta kako bi tramvajski promet i na ostalim linijama nastavio postupno uspostavljati”, stoji u priopćenju ZET-a.

Komentari