PLEHAN OŽIVIO: Sveta misa i blagoslov gradilišta novog franjevačkog samostana, stari je srušen 1992. PLEHAN OŽIVIO: Sveta misa i blagoslov gradilišta novog franjevačkog samostana, stari je srušen 1992.
Uz brojne uzvanike iz duhovnog, društvenog i političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na svečanosti su sudjelovali i predstavnici Središnji državni ured za... PLEHAN OŽIVIO: Sveta misa i blagoslov gradilišta novog franjevačkog samostana, stari je srušen 1992.

Uz brojne uzvanike iz duhovnog, društvenog i političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na svečanosti su sudjelovali i predstavnici Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Na Plehanu, pokraj Dervente, je u ponedjeljak održana Sveta misa i blagoslov gradilišta i kamena temeljca novog franjevačkog samostana sv. Marka Evanđelista. Uz brojne uzvanike iz duhovnog, društvenog i političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na svečanosti sudjelovali i predstavnici Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Valja podsjetiti da je župa Plehan najstarija župa u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a do 1991. godine bila je i najbrojnija, sa 5500 župljana. Samostan i crkva su potpuno srušeni tijekom ratnih razaranja 1992. godine.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Komentari