POBJEGLI IZ ZATVORA PA SILOVALI i orobili maloljetnicu! Šprlje: Naši zatvori su sigurni?! POBJEGLI IZ ZATVORA PA SILOVALI i orobili maloljetnicu! Šprlje: Naši zatvori su sigurni?!
Tijekom bijega, Šišaković i Dejanović su napali maloljetnu djevojku te ju silovali i seksualno zlostavljali, a nakon toga su ju odvezli do bankomata i... POBJEGLI IZ ZATVORA PA SILOVALI i orobili maloljetnicu! Šprlje: Naši zatvori su sigurni?!

Tijekom bijega, Šišaković i Dejanović su napali maloljetnu djevojku te ju silovali i seksualno zlostavljali, a nakon toga su ju odvezli do bankomata i prisilili da podigne novac i preda im ga Do bankomata su ju odvezli automobilom, u kojem je djevojka uplašena šutjela jer su joj prijetili pištoljem.

šišakovićIza rešetaka je ponovno Damir Šišaković, 34-godišnjak koji je u nedjelju pobjegao iz zatvora u Sisku, ali je zajedno s prijateljem Ivanom Dejanovićem svega 48 sati kasnije uhićen na Krku.

Tijekom bijega njih su dvojica napala maloljetnu djevojku te ju seksualno zlostavljali, a nakon toga su ju odvezli do bankomata i prisilili da podigne novac i preda im ga.

Do bankomata su ju odvezli automobilom, u kojem je djevojka uplašena šutjela jer su joj prijetili pištoljem. S tim pištoljem, što je navodno imao i metak u cijevi, Šišaković je i uhićen. Policajci su ga zatekli u šumi nedaleko od Malinske. Iako je bio naoružan i očito spreman na sve, nije se opirao uhićenju.

Sada su on i Dejanović, osim ranijih nedjela zaradili i prijave zbog protupravnog oduzimanja slobode, silovanja te razbojništva.

Županijski sud u Rijeci prihvatio je zahtjev tužiteljstva da se Dejanoviću odredi istraži zatvor, dok je Šišaković vraćen natrag u zatvor u Sisku.

U međuvremenu su se pojavile informacije da će biti smješten u zatvor koji ima veći stupanj sigurnosti. Naime, iz sisačkog je, nakon očito pomnih priprema, u nedjelju pobjegao rastegnuvši rešetke. Iskočio je zatim kroz prozor u policijsko dvorište te nastavio bijeg.

Policija ih je pronašla nakon što je jedan građanin dojavio da je Šišakovića primijetio na Krku. Prepoznao ga je, naime, prema fotografiji koja je objavljena u medijima. Iz Uprave za zatvorski sustav još nisu potvrdili sve okolnosti bijega iz sisačkog zatvora, niti je priopćeno je li protiv nekoga od nadležnih išta poduzeto.

Ministar pravosuđa, Ante Šprlje kratko je nakon sjednice Vlade izjavio da se bijegovi iz zatvora događaju, ali da Hrvatska prema njihovu broju nije na lošijoj strani europskog prosjeka, izvijestio je net.hr.

Zanimljivo je, međutim, da nitko – nakon još jednog veliko pravosudnog skandala – nije pozvao na odgovornost ministra Šprlju, niti su o ovom velikom skandalu te o odgovornosti za ovaj slučaj (zatvorenici pobjegali pa silovali maloljetnu djevojku) na primjeren način izvještavali mediji.

Čudno, jer je to drugi uzastopni velik gaf ministra Šprlje u svega nekoliko dana. Nedavno je, da podsjetimo, nakon informacije da Sigurnosno obavještajna agencija upozorava da su 20 hrvatskih sudaca sigurnosna prijetnja za RH, Šprlje rekao kako to potvrđuje da je samo manjina hrvatskih sudaca korumpirana!

Taj skandal nije se ni slegao, a Šprlje se već pobrinuo za novi. Nakon što je kažnjenik pobjegao iz zatvora i odmah potom silovao djevojčicu, ministar pravosuđa nije osjetio potrebu reći ništa pametnije od: ‘hrvatski zatvori nisu ništa nesigurniji od europskih’!

Prisjetimo li se da je nedavno provaljeno u policijski sef usred najveće policijske stanice u Hrvatskoj te da ni taj slučaj dosad nije riješen, kao što još nisu otkriveni ni odgovorni za skandal s kukastim križom na travnjaku Poljuda, sječe se zaključak da je Most inzistirao na vođenju MUP-a i Ministarstva pravosuđa da bi napravio još veći kaos u tim prevažnim resorima, a ne da bi kreirao reforme i borio se za pravdu.

Dodamo li svemu tome informaciju da je upravo MOST najviše inzistirao na tome da podobni, a neučinkoviti Dinko Cvitan ostane na funkciji glavnog državnog odvjetnika, stječe se dojam da cilj Mosta nije bila borba za pravnu državu i veću pravednost, već upravo suprotno – zaštita kriminala i korupcije.

Toliko o promjenama i reformama koje su pompozno najavljivali Šrlje, Orepić, Petrov i ekipa..

 

Komentari