Političari, hvala na NEBRIZI; kroz rupu u mostu past će i POGINUTI DIJETE, no vas to ne zanima! Političari, hvala na NEBRIZI; kroz rupu u mostu past će i POGINUTI DIJETE, no vas to ne zanima!
Udruga 'za kajzericu' upozorava godinama na opasnost od urušenog mosta:

Političari, hvala na NEBRIZI; kroz rupu u mostu past će i POGINUTI DIJETE, no vas to ne zanima!

Zagreb 6. lipnja 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Na starom pješačkom mostu koji spaja Kajzericu i okretište Savski most otvorila se tolika rupa da može kroz nju pasti malo dijete, upozorila... Političari, hvala na NEBRIZI; kroz rupu u mostu past će i POGINUTI DIJETE, no vas to ne zanima!


”Na starom pješačkom mostu koji spaja Kajzericu i okretište Savski most otvorila se tolika rupa da može kroz nju pasti malo dijete, upozorila je prije tri godine  Udruga “ZaKaj Za Kajzericu!”, no nitko, kažu, nije reagirao. Rupa na mostu danas je dvadeset puta veća, pa bi kroz nju mogao pasti i nosorog, a ne samo dijete! Pravo je čudo da dosad još  nitko nije poginuo, upozoravaju građanski aktivisti

”Iako smo kontinuirano u posljednjih desetak godina upozoravali na katastrofalno stanje pješačkog Savskoga mosta niti jedna gradska a niti državna institucija nije reagirala. Nije reagirala niti bilo koja politička stranka niti stranački pojedinac.

Osim medija, kojima iskreno zahvaljujemo, nitko nije ozbiljno shvatio upozorenja kako će pješački Savski most jednoga dana odnijeti nečiji život. Na sreću to se JOŠ NIJE DOGODILO! No katastrofa i dalje visi u zraku!!!

Iz toga razloga kao građani Kajzerice, grada Zagreba i Hrvatske ovim putem svim političarima i gradskim i državnim institucijama upućujemo iskrenu zahvalu na NEBRiZI za živote ljudi i našu imovinu. Ovakvi bi se propusti u civiliziranim zemljama najoštrije kažnjavali. No živimo u zemlji u kojoj tako nešto nije moguće. Još jednom, hvala vam na tome!”, upozorio je, u poruci poslanoj medijima, Ognjen Golubić iz građananske udruge ‘Za KAJ Za KAJzericu‘.

Iz udruge su podsjetili i na upozorenja od prije tri godine, kada su mjerodavne u Gradu i u državi dramatičnim fotografijama šupljeg mosta, upozorili da kroz rupe dijete može propasti!

Poslali su i link na tekst o tome, objavljen u ožujku 2016. u Večernjem listu.

”Na starom pješačkom mostu koji spaja Kajzericu i okretište Savski most nedavno se otvorila toliko velika rupa, napominju stanovnici kvarta, da može kroz nju pasti malo dijete. Udruga “ZaKaj Za Kajzericu!” upozorila je na oštećenje i pismeno upit proslijedila u Grad Zagreb, ali nitko još nije reagirao.

– Obično samo pokrpaju metalnom pločom koju pričvrste za tlo, no čak ni to nisu učinili. Gotovo cijeli most je krpan i u lošem stanju. Pitanje je vremena kad će se urušiti – kaže predsjednik udruge Ognjen Golubić. Most je sagrađen 1939. godine”, objavio je Večernjak u ožujku 2016.

No, most još nije popravljen (bila je, kažu, lažna obnova), pa su rupe danas i do deset puta veće nego prije tri godine, te je pravo čudo da  još nitko nije propao i poginuo.

No, žrtava će biti, ako se hitno ne krene u istinsku rekonstrukciju starog mosta.

FOTO: FB stranica 1postozagrad; Ognjen Golubić

 

 

Komentari