POMOZIMO IM: Zeleni odred prikuplja donacije da bi mogli SPASITI NAŠE ŠUME POMOZIMO IM: Zeleni odred prikuplja donacije da bi mogli SPASITI NAŠE ŠUME
TweetEmailPrint ”Otkrili smo poveznice politike i pustošenja šuma, organizirali proteste, marševe, tribine, imenovali počinitelje, predavali tužbe i kaznene prijave DORH-u, istraživali i proputovali gotovo... POMOZIMO IM: Zeleni odred prikuplja donacije da bi mogli SPASITI NAŠE ŠUME


”Otkrili smo poveznice politike i pustošenja šuma, organizirali proteste, marševe, tribine, imenovali počinitelje, predavali tužbe i kaznene prijave DORH-u, istraživali i proputovali gotovo čitavu Hrvatsku. Budući da hrvatske institucije nisu reagirale, bili smo primorani o svemu obavijestiti EU komisiju, kojoj smo dosad poslali dva Izvješća o deforestaciji u RH, potkrijepljena stravičnim dokazima o uništavanju naših šuma. EU je krenula u izvide. Kako bi mogli nastaviti jednakim intenzitetom, trebamo vašu pomoć. Pokrećemo crowdfunding kampanju, u kojoj prikupljamo sredstva za nastavak našeg djelovanja. Donirajte koliko možete. Svaka kuna je dobrodošla”, ističu u Zelenom odredu – forumu braniteljske udruge Vidra

Oni koji su najzaslužniji što su u javnost izašle brojne informacije (potkrijepljene autentičnim videosnimkama i fotografijama) o stravičnom pustošenju hrvatskih šuma, odnosno oni koji već nekoliko godina hrabro i ustrajno rade posao koji bi trebali obavljati istražitelji USKOK-a ili DORH-a,  zamolili su građane da im pomognu kako bi mogli nastaviti obavljati taj za Hrvatsku izuzetno dragocjeni, no vrlo zahtjevni posao (spašavati šume, ali i vode te druga prirodna bogatstva koja su u Hrvatskoj sve ugroženija!!).
Ovdje prenosimo objavu s Facebook stranice Zelenog odreda:
”Pune tri godine aktivisti Zelenog odreda ulažu sve svoje napore kako bi spriječili daljnju deforestaciju Hrvatske i javnosti ukazali na kriminal koji se događa u državnoj tvrtki Hrvatske šume d.o.o., a pod čijom dirigentskom palicom se bezdušno i pohlepno sijeku stabla čak i na zaštićenim područjima.
Zeleni odred, forum braniteljske udruge VIDRA, više od tri godine organizirano i intenzivno radi na dokazivanju, ali i zaustavljanju kriminalnih aktivnosti organiziranog pustošenja hrvatskih šuma. Otkrili smo poveznice politike i pustošenja, organizirali proteste, marševe, tribine, predavanja, imenovali počinitelje, predavali tužbe i kaznene prijave DORH-u, istraživali i proputovali gotovo čitavu Hrvatsku. Budući da hrvatske institucije nisu reagirale, bili smo primorani o svemu obavijestiti EU komisiju, kojoj smo dosad poslali dva Izvješća o deforestaciji u Hrvatskoj, potkrijepljena stravičnim dokazima o uništavanju naših šuma. EU je stoga krenula u izvide.
Već za nekoliko dana dočekujemo prve stručnjake koji su do sada informacije o stanju naših šuma primali isključivo od Hrvatskih šuma, a sada su odlučili čuti i našu stranu priče o organiziranom pustošenju, obići sa nama terene koje im Hrvatske šume nikada nisu i ne bi pokazale, uvjeriti se u istinitost naših navoda i o viđenom, po prvi puta, nepristrano izvijestiti nadležne u Europi.
S obzirom da je rad u Zelenom odredu baziran ISKLJUČIVO na volonterskoj osnovi, da sva ulaganja u prijevoz, opremu i produkciju materijala financiramo iz vlastitih džepova, doslovce smo na izmaku snaga. Na fondove EU-a nismo se prijavljivali jer je jedan od uvjeta da surađujemo s institucijom koja je tematski vezana uz našu problematiku, a to su Hrvatske šume d.o.o. To, naravno, ne dolazi u obzir jer je riječ o subjektu na čije malverzacije upozoravamo zadnje tri godine. JEDINI.
Kako bi mogli nastaviti jednakim intenzitetom u radu kao dosad, trebamo vašu pomoć. Pokrećemo crowdfunding kampanju, u kojoj prikupljamo sredstva za nastavak našeg djelovanja.
Donirajte koliko možete. Svaka kuna je dobrodošla.
POMOZITE NAM DA SPASIMO NAŠE ŠUME, NAŠU BIORAZNOLIKOST, NAŠA PLUĆA”, stoji u svježoj objavi Zelenog odreda – foruma braniteljske udruge Vidra.
FOTO: Broj računa Udruge Vidra na koji možete uplatiti donaciju