POMOZIMO UDRUZI OSI SMŽ: Osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prikupljaju novac za krov inkluzivne farme POMOZIMO UDRUZI OSI SMŽ: Osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prikupljaju novac za krov inkluzivne farme
TweetEmailPrint U subotu 14. prosinca 2019. godine s početkom od 16 sati u zgradi Zagrepčanke na adresi Savska 41, Zagreb, započet će sportsko-humanitarna inicijativa... POMOZIMO UDRUZI OSI SMŽ: Osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prikupljaju novac za krov inkluzivne farme


U subotu 14. prosinca 2019. godine s početkom od 16 sati u zgradi Zagrepčanke na adresi Savska 41, Zagreb, započet će sportsko-humanitarna inicijativa naziva “Stairway to roof”.

Panda će u zgradi Zagrepčanke odraditi disciplinu Everesting: 107 uspona, 25 katova, 52430 stepenica. Cilj “Stairway to roof” je skupiti sredstva za Udrugu OSI SMŽ (osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije) kojima će se financirati krov njihove inkluzivne farme. Farma je zamišljena kao Centar za boravak i neovisno življenje djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Svaka fizička ili pravna osoba može sudjelovati u realizaciji ove priče, svako tko želi može ugraditi dio stepenica kako bi zajedno stigli do vrha, do izgradnje željenog krova. PandaMyWay će se tijekom izazova popeti na 52430 stepenica, a svaka ta stepenica stavlja se na “prodaju”. Što to znači? Svatko tko želi može kupiti neograničen broj stepenica po jediničnoj cijeni od 2 kune (npr. 10 stepenica 20,00 kuna, 2000 stepenica 4.000,00 kuna) do trenutka kada sve stepenice budu “prodane”. Iznos koji osoba odluči donirati uplaćuje se direktno na račun Udruge OSI SMŽ s opisom plaćanja “Za krov inkluzivne farme”.

Svaka tvrtka ili pojedinac zainteresiran za kupnju određenog broja stepenica kojem je minimalna cijena 2 kune po stepenici neka se javi na e-mail: ivana@uosismz.hr kako bi rezervirala svoje stepenice. Stepenice će se “prodavati” redom i osoba će dobiti povratnu informaciju koji je točan redni broj stepenica kojima ste postali vlasnik.

Nakon korespondencije zainteresirana strana treba uplatiti minimalan iznos donacije na račun Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, uz unos sljedećih podataka:

Primatelj: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Jelene Babić 18, 44250 Petrinja

Broj računa: IBAN: HR3324840081105429603, RBA

Matični broj: 01726188, OIB: 59369523052

Poziv na broj platitelja: model HR99 – Poziv na broj ostaviti prazno

Poziv na broj primatelja: model HR00 – upisati OIB uplatitelja

Opis plaćanja: Za Inkluzivnu farmu

Nakon što se odradi uplata daljnjom korespondencijom putem navedenog e-maila vlasnik/ica koji kupi više od 1000 stepenica šalje logotip firme i osnovne podatke kako bi informaciju objavili na društvenim mrežama te se javno zahvalili. Ako darivatelj / kupac stepenica želi ostati anoniman to će se poštivati.

Budite dio priče koju vi možete odraditi bez pretjerane muke, iste priče koja će nekome postati novo, bolje i uspješnije poglavlje u životu. Dio smo sustava koji ima svoje pozitivne i negativne strane, a u trenucima kada sustav nešto ne prepoznaje, naš je zadatak djelovati. Sudjelujte u inicijativi i ostavite trag u krovu koji će pružiti sigurnost, toplinu i sreću onim članovima društva čije smo bitke dužni voditi za njih.

MAJA PAVLEKOVIĆ, majka 15. godišnjeg Andreja kojemu je dijagnosticirana cerebralna paraliza:

“Izazov u odgoju? Pa ne znam da se to može uopće izdvojiti. Odgoj je odgoj, ma koga mi željeli odgojiti. I dijete bez teškoća i ono sa teškoćama se moraju naučiti poštivati red i poredak, autoritet. Ponekad treba više da on to prihvati, ali odgoj je osnova svega i nema odmaka bez obzira na teškoće s kojima je rođen u ovaj svijet.

Kada bih išta mogla mijenjati onda bi to bio pogled drugih ljudi prema drugačijima. Voljela bih da se ne gleda samo i isključivo ono što je drugačije već da se nekim ljudima da prilika da se vidi dalje njihove (in)validnosti.”

Komentari