Potaknuo ga gradonačelnik Vukovara: Neka se istina o svim nestalima konačno sazna! Potaknuo ga gradonačelnik Vukovara: Neka se istina o svim nestalima konačno sazna!
”Ne pričam često o ovome, ali potaknuo me je vukovarski gradonačelnik, jer je imao hrabrosti reći istinu, pa kome drago kome krivo. I ovom... Potaknuo ga gradonačelnik Vukovara: Neka se istina o svim nestalima konačno sazna!

”Ne pričam često o ovome, ali potaknuo me je vukovarski gradonačelnik, jer je imao hrabrosti reći istinu, pa kome drago kome krivo. I ovom prigodom pozdravljam svakoga svog kolegu koji je bio uz mene toga 13. rujna u Jajcu”, napisao je Anto Pranjkić

Novinar i pisac, Anto Pranjkić, podsjetio se na svom Facebook profilu događaja otprije 23 godine, odnosno vojnih pobjeda hrvatskih snaga u Herceg Bosni tijekom akcije Južni potez, krajem ljeta i početkom jeseni 1995. godine, u kojima je i osobno sudjelovao.

Budući da o tadašnjim uspjesima hrvatskih snaga – koje su oslobodile najveći dio zapadne Bosne, danas kao da je zabranjeno govoriti i pisati, prenosimo ovdje objavu kolege Pranjkića.

”U životu svakog čovjeka postoje veliki životni trenutci. nekima je to rođenje djeteta, nekima vjenčanje, nekima ostvarenje doktorske diplome, nekima nešto drugo i tako….

Mi koji smo, svatko na svoj način, sudjelovali u Domovinskome ratu posebno smo ponosni na ono što smo tada radili. Opet, svatko je radio ono zašto je bio zadužen. I ja kao novinar Hrvatskih vojnih glasila dobro se sjećam te 1995. godine kada sam zajedno s Petrom Škorićem, sada zastupnikom u Hrvatskom Saboru, njegovim bliskim kolegom Davorom Primorcem, snimateljem Petrom Malbašom i novinarom HRT-a Antom Ivankovićem, Ignacom Koštromanom, tadašnjim šefom Političke Uprave Herceg-Bosne išao stazama vojnih pobjeda našega naroda.

Ponosan sam na te dane. Fotografija prikazuje večer današnjega dana prije 23 godine. Ponosan sam i sretan, što su brojni ljudi s ove fotografije živi. A osmijeh mi na lice izmami svaki puta kada viidm generala Rojsa, jer njegov humor i u to vrijeme davao je neku neopisivu snagu. Pamtimo dane hrvatskog ponosa i slave i prisjetimo se i danas onih teških dana i bitnih aktera, koje se želi zaboraviti, poginulih i nestalih, jer…. Vukovar, Škabrnja, Jajce, i svaka stopa naše zemlje naša su sloboda koja viče, vapi da se isitna o nestalima konačno sazna.

Oprostite mi, ne pričam često o ovome, ali potaknuo me je vukovarski gradonačelnik, jer je imao hrabrosti reći istinu, pa kome drago kome krivo. I ovm prigodom pozdravljam svakoga svog kolegu koji je bio uz mene toga 13. rujna u Jajcu. Na fotografiji sam Vam ja onaj mali na kutu što drži zastavu, u sredini je hrvatski zastupnik Petar Škorić, koji ponosno korača svijetom politike, a malo tu do nas i general Ljubo i mnogi drugi. Ti se događaji jednostavno ne mogu zaboraviti”, napisao je kolega Pranjkić te podijelio 23 godine stare ratne fotografije.

Komentari