PRIMALE MITO? Uhićene službenice suda; jedna je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama PRIMALE MITO? Uhićene službenice suda; jedna je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama
TweetEmailPrint Današnja uhićenja su uslijedila nakon antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima... PRIMALE MITO? Uhićene službenice suda; jedna je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama


Današnja uhićenja su uslijedila nakon antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Prvog srpnja USKOK i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika

Nastavlja se antikoruptivna akcija USKOK-a i policije u Zagrebu. U antikoruptivnoj akciji USKOK-a i policije u Zagrebu ukupno je dosad uhićeno pet osoba. Jutros je u Dubrovniku uhićen bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota kojeg policija vodi u Zagreb, a među uhićenima je i Šegotina sestra i dvije službenice suda. Uhićeni su, prema neslužbenim informacijama zbog sumnje na malverzacije u javnoj nabavi, pogodovanje i zloupotrebu položaja. Uhićenja su obavljena na području tri županija.

Kako neslužbeno doznaju pojedini mediji, među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama za koje se sumnja da su primale mito.

Neslužbeno doznajemo da su istražitelji PNUSKOK-a jutros ušli u prostorije Gradskih groblja i da ondje pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša.

Šegotina sestra, Tamara Šegota, uhićena je jer policija i USKOK sumnjaju da je preko svoje firme pomagala Šegoti u kriminalnim radnjama. Riječ je navodno o firmi Notitia u kojoj je Šegota direktorica.

Pogodovao Šegoti da mu firme dobiju poslove

Prema informacijama kojje je objavio Index.hr, istražuju se sumnjivi poslovi bivšeg šefa Groblja Šegote s poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je u međuvremenu počinio samoubojstvo. Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga.

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on.

Šegota koji je podnio ostavku upravo nakon afere s kućicama, a sada radi u Zagrebparkingu, za svoje je usluge od poduzetnika Bukovca, sumnja se, tražio dio zarade.

Uhićene i dvije službenice suda, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić.

Svim uhićenima se danas pretražuju nekretnine.

PNUSKOK je od jutros u Gradskim grobljima, pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša koji nije došao na posao. Nagađa se da je i on uhićen.

PNUSKOK je ušao i u prostorije Zagrebparkinga gdje pretresa sadašnji ured uhićenog Petra Šegote.

Priopćenja USKOK-a i policije

USKOK se oglasio priopćenjem.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćio je USKOK.

Priopćenjem se oglasio i MUP.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke i Primorsko-goranske uhitila pet osoba.
U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, stoji u priopćenju MUP-a.

Podsjetimo, Šegota je dao ostavku zbog afere koja je izbila jer je raspisao javni natječaj za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na Mirogoju. Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana su pobijedile četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne – 3510 kuna.

Sve te tvrtke nisu poslovale na lokacijama koje su dobile, već su poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše dance pjevačice.

Šegota se na Bandićevom sprovodu isticao po tome što je nosio masku s njegovim likom.

Nastavak akcije u čijem početku je uhićen ravnatelj HRT-a

Današnja uhićenja su uslijedila nakon antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prvog srpnja USKOK i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.