PROMETNI ČEP U ZAGREBU: Radovi na obnovi istočnog kolnika Držićeve izazvali velike gužve PROMETNI ČEP U ZAGREBU: Radovi na obnovi istočnog kolnika Držićeve izazvali velike gužve
‘Ispričavam se građanima zbog gužve koju će trpiti ovih 6 dana. Prije dvije godine smo isti ovaj dio poteza napravili, samo sa zapadne strane,... PROMETNI ČEP U ZAGREBU: Radovi na obnovi istočnog kolnika Držićeve izazvali velike gužve

‘Ispričavam se građanima zbog gužve koju će trpiti ovih 6 dana. Prije dvije godine smo isti ovaj dio poteza napravili, samo sa zapadne strane, a sad je došlo vrijeme za istočni dio. To moramo završiti, ne možemo raditi u zraku, radit će se 12 sati dnevno i nastojat ćemo da to bude gotovo u nedjelju, 25. ovoga mjeseca, u kasnim poslijepodnevnim satima”, istaknuo je Bandić

Početak radova na sanaciji kolnika jedne od najprometnijih zagrebačkih ulica – Avenije Marina Držića, uzrokovao je jutros velike prometne gužve. U Aveniji Marina Držića uređuje se, naime, istočni kolnik, od ulice Milke Trnine do Ulice Grada Vukovara, koji je zatvoren za promet. Obilazni pravci su: Držićeva – Lastovska – Kruge – Ulica grada Vukovara – Držićeva.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je obišao novo gradilište te je zamolio građane za strpljenje.

”Ispričavam se građanima zbog gužve koju će trpiti ovih 6 dana. Prije dvije godine smo isti ovaj dio poteza napravili, samo sa zapadne strane, a sad je došlo vrijeme za istočni dio. To moramo završiti, ne možemo raditi u zraku, radit će se 12 sati dnevno i nastojat ćemo da to bude gotovo u nedjelju, 25. ovoga mjeseca, u kasnim poslijepodnevnim satima”, istaknuo je Bandić.

Za vrijeme radova, autobusi linije 222 (Remetinec – Žitnjak) će voziti djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Žitnjaka. Autobusi će iz Jaruščice voziti uobičajenom trasom do raskrižja Avenije Marina Držića i Ulice Milke Trnine, skrenuti lijevo u Lastovsku ulicu, lijevo u Ulicu Prisavlje, zatim desno u Ruždjakovovu ulicu, opet lijevo u Lastovsku, desno u Ulicu Kruge te desno na Slavonsku aveniju otkuda nastavljaju uobičajenom trasom do Žitnjaka.

Za vrijeme radova, neće se koristiti stajalište Folnegovićevo, dok će se autobus zaustavljati na svim ostalim stajalištima duž trase.

Također, zbog navedenih će radova i autobus na noćnoj liniji 31 voziti obilazno.

Radovi na frekventnim gradskim prometnicama trebali bi, prema najavama iz Grada, biti završeni do kraja kolovoza. Nakon toga, radnici i strojevi preselit će na periferiju, odnosno na manje opterećene ceste koje trebaju onovu, gdje će nastaviti s radovima sanacije kolnika.

FOTO: Zagreb.hr

 

Komentari