Provjereno dokazalo da se ZAKONOM iznad svih zakona sustavno PROVODI GENOCID Provjereno dokazalo da se ZAKONOM iznad svih zakona sustavno PROVODI GENOCID
ZAKON PIŠU ZA JEDNOG ČOVJEKA, A 330.000 GLADNIH NEKA CRKNU!

Provjereno dokazalo da se ZAKONOM iznad svih zakona sustavno PROVODI GENOCID

Hrvatska 28. ožujka 2017. Fran Podoreški

TweetEmailPrint Nova TV objavila je dokaze da se primanja-koja bi morala biti zaštićena od ovrha poput porodiljne naknade-masovno ovršuju unatoč zakonskoj zabrani! Znamo li... Provjereno dokazalo da se ZAKONOM iznad svih zakona sustavno PROVODI GENOCID


Nova TV objavila je dokaze da se primanja-koja bi morala biti zaštićena od ovrha poput porodiljne naknade-masovno ovršuju unatoč zakonskoj zabrani! Znamo li da Vlada užurbano piše Lex Todorić, kojim će od bankrota spasiti tajkuna kojemu je i dosad sve bilo podređeno, a da sedam godina nisu našli za shodno napisati zakon kojim bi od siromaštva i sve većih dugova spasili 330.000 opljačkanih obitelji, onda cijela priča postaje još gnusnija te prijeti daljnjim usijanjem i eksplozijom bijesa s pravom ogorčenog stanovništva

Provjereno Nove TV – nedvojbeno najkvalitetnija informativna emisija na svim televizijama u Hrvatskoj – ponovno je obradila još jednu temu koju drugi mediji izbjegavaju te pokazala da se u Republici Hrvatskoj – kroz zločinački ovršni sustav – doista sustavno provodi genocid nad većinom naroda od strane povlaštene manjine, ‘elite’ koja je sama sebi skrojila zločinačke zakone, kroz koje godinama legalno pljačkaju sve ostale.

Emisija Provjereno objavila je, naime, brojne dokaze da se primanja – koja bi morala biti zaštićena od ovrha – poput porodiljne naknade, dječjeg doplatka, invalidnine – masovno ovršuju i otimaju s računa, unatoč postojećoj zakonskoj zabrani!

Novinari koji su radili priču na kraju su zaključili da je skandalozni Ovršni zakon iznad svih zakona, protiv kojeg nitko ne može ništa, a zbog kojega najviše ispaštaju obični građani. A takvih je u ovom trenutku više od 330 tisuća.

Kada se tome doda činjenica da Hrvatska vlada užurbano piše zakon, takozvani Lex Todorić, kojim namjerava od dugova i bankrota spasiti tajkuna kojemu je i dosad sve bilo podređeno, a da sedam godina ni Vlada, ni i Sabor, ni Ustavni sud nisu našli za shodno napisati zakon kojim bi od siromaštva i sve većih dugova spasili 330.000 osiromašenih i opljačkanih obitelji (na što s pravom upozorava Mario Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani), onda cijela priča postaje još gnusnija te prijeti daljnjim usijanjem nezadovoljstva i konačnom eksplozijom bijesa s pravom ogorčenog stanovništva.

”Postoji li netko tko je u Hrvatskoj zaštićen od ovrha? Zakonski, tako bi trebalo biti jer primanja poput porodiljne naknade, dječjeg doplatka, invalidnine ili ona koja sjedaju na već zaštićeni račun ne smiju se ovršiti. Ali mi smo pronašli upravo te ljude.

Uzet im je novac koji ne smio biti, a oni dovedeni na rub egzistencije. Ispostavlja se tako da je riječ o zakonu iznad svih zakona, protiv kojeg nitko ne može ništa, a najviše ispaštaju obični građani. A takvih je u ovom trenutku više od 330 tisuća.

Dva invalida, poduzetnik i mlada majka. Njih četvero u istom su problemu. Računi su im blokirani, iako im primanja spadaju u kategoriju onih koji su zakonom izuzeti od ovrha.

Marija Vujičić je majka šestomjesečne bebe. Njezin hod po trnju počeo je prije mjesec dana. Kao i svakog mjeseca dotad, krenula je u banku podići 1600 kuna, od porodiljne naknade i dječjeg doplatka. “Ja kažem sjela je porodiljna naknada i dječji, žena kaže nema ništa, račun vam je blokiran”, za Provjereno priča Marija.

Novac je blokiran zbog duga za telefon, unatoč tome što su dječji doplatak i porodiljna naknada zakonom izuzeti od ovrhe. I tu ulazi u začarani krug. Poslali su je u Finu, a tamo su je slali natrag u banku. “Išla sam 20 puta iz Fine u banku i obratno. Odustala sam od svega”, kaže Marija.

S njom su novinari Provjerenog razgovarali točno na dan kada je trebala primiti novu uplatu. Nakon blokade otvorila je i zaštićeni račun jer svaka joj kuna puno znači. Mora kupiti pelene, hranu, platiti stanarinu. Suprug joj radi u pilani.

Nosila je u socijalno broj zaštićenog računa, ali su joj tamo rekli da to sve ide kompjutorski. Ali ovom slučaju automatizma nije bilo, u to smo se i sami uvjerili. Zajedno s Marijom otišli smo u banku, gdje je i bankar priznao da su krivo uplatili.

“Ne znam što bih rekao. Ne znam što bih rekao“, ponavljao je bankar, koji je opet lopticu prebacio na Finu “nek’ se sad oni bakću oko toga”, dodajući da je to sramota i katastrofa. Mariju je poslao u Finu i rekao da će, kad se vrati, ponovo poslati zahtjev ovrhovoditelju da vrati novac.

Iz banke pravac Fina. I sami se uvjeravamo s čime se susreće od trenutka blokade.

Ali iz Fine vrlo brzo izlazimo neobavljena posla, s uputom da se vratimo u banku. No, povratak u banku nije donio pomaka.

I da apsurd u ovom slučaju bude još i veći, ovrhovoditelj kojeg je sama kontaktirala, koji bez problema pristaje na povrat novca. Od banke traži samo pismenu potvrdu da su ovršena zakonom izuzeta primanja. Ali banka to ne čini. “Kažu mi da sam prvi slučaj u kojem ima problema da banka pošalje zahtjev. U banku sam išla dvadesetak puta da im kažem što treba poslati, a oni kažu da daju sve od sebe da se to vrati. na meni kaže da ste vi meni prvi slučaj da ima problema s bankom da banka pošalje zahtjev. Ja sam jedno 20ak puta išla u banku i kažem što treba poslat, on kaže da daje sve od sebe da se to vrati i da je mislio da je vraćeno”, kaže Marija.

U ovom trenutku u Hrvatskoj je blokirano oko 330 tisuća građana. Mnogima je zbog toga ugrožena životna egzistencija. Upravo u Đakovu je krenulo potpisivanje peticije za ukidanje Ovršnog zakona.

Organizatori kažu da je u samo jednom danu prikupljeno je više od 700 potpisa. Jedan od potpisnika je i Slavko Raić, ratni invalid, kojem je ovršena invalidnina. “Invalidnina je zakonom zaštićena, ali Finu to ne zanima, njima je bitno da se oni naplate i uzmu novac”, kaže Raić, kojemu je dosad ovršeno oko pet tisuća kuna za sudske troškove, koje sud ne uspijeva naplatiti od stranke koja je s njim izgubila spor. Pa uzima od njega i tako će biti i iduća četiri mjeseca.

‘Ovršni zakon ne pita treba li preživjeti iz mjeseca u mjesec, već isključivo brine o naplati, pa je tako gotovo 10 posto građana Hrvatske blokirano, a ukupno duguju oko 40 milijardi kuna.’ ”

“Ja sam pet mjeseci bez ijedne lipe. Teško je kad vam dođu unuci i kad pitaju, jer naučili su da uvijek nešto ima. Onda ja kažem da dida nije dobio mirovinu jer mu je netko drugi uzima”, kaže Slavko Raić, koji od svog dugovanja ne bježi, ali je želja da se zakon jednako primjenjuje u oba smjera.

Poduzeće, životna ušteđevina, voćnjak i 40 tisuća stabala jabuka – sve to izgubio je Ivan Mihin iz Petrijanca kraj Varaždina. “Ta 2014. je bila malo slabija za voćarstvo i nisam na vrijeme mogao otplatiti kredit. Onda se to prolongiralo na 2015. kad sam trebao s 400 tona jabuka nadoknaditi izgubljenu dobit od 2014.”, priča Mihin.

Banci je ostao dužan 250 tisuća kuna kredita i blokiran je. Otvara, međutim, zaštićeni račun, na koji mu sjeda 50 tisuća kuna od Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Taj račun trebao je biti izuzet od ovrhe, ali nije. “Tada je banka ovršila zaštićeni račun kojeg sam kod nje otvorio i nisam 2015. mogao završiti svu proizvodnju jabuka i nisam mogao dobiti preko milijun kuna novaca za tu jabuku”, kaže Mihin koji je bezuspješno tražio pomoć od suda da mu se taj novac vrati.

U slučaj se uključila policija, sumnja u nepravilnosti, a o svemu je, kaže, obaviješteno i Državno odvjetništvo. Ali u međuvremenu je višegodišnji trud i napor nepovratno nestao. Voćke su propale, a ista sudbina čeka i poduzeće.

“Prošli tjedan su podigli stečajni postupak i sad kad više nemaj izlaza i vide šta su napravili, firmu namjeravaju staviti u stečaj”, kaže Mihin.

U ova tri spomenuta slučaja svi prebacuju odgovornost jedni na druge, od banke, Fine pa do vlasnika računa. Ali Zakon je jasno na strani ovih ljudi.

“Ovršnim zakonom su izuzeta primanja po osnovi plaće, mirovine, dječji doplatak invalidnine, s time da je zakonom točno propisano koja su primanja u cijelosti izuzeta od ovrhe i koja su u određenom iznosu, zakon to takstaivno navodi i svaki uplatitelj zna u kojem iznosu treba isplatiti zaštićeno primanje na zaštićeni račun”, kaže Sandra Cindrić iz Fine.

Marijan Lažeta ima zaštićeni račun od 2008. godine i sve je bilo u redu sve dosad. “Imao sam što za vidjet na mirovini, skinuto mi je sa zaštićenog računa 938 kuna”, kaže Lažeta.

Cindrić objašnjava da se u tom slučaju svakako reagira. “Pišu se reklamacije prema ovrhovoditelju i traži se od strane ovrhovoditelja povrat tih sredstava jer se radi o izuzetim sredstvima”, kaže Cindrić.

U slučaju Marijana Lažete iz Dugog Sela reakcija je očito izostala. Jer nakon ovrhe zaštićenog računa, počinje već viđena priča. “Šetaju te, mirovinsko, banka, sa banke na Finu, s Fine na mirovinsko. Vraćaju te non-stop tako da jednostavno više ne znate šta da napravite”, kaže Lažeta.

Nije utvrđeno tko je napravio pogrešku, ali Marijanu i nezaposlenoj supruzi novac nedostaje. “Ovo je za mene doslovce krađa. Podstanar sam, žena je nezaposlena, režije su 600 kuna mjesečno. Faktički od mirovine nemam apsolutno ništa. Moram se snalaziti i probijati na neki način da bih došao do nekih novaca, da bih preživio”, kaže Lažeta.

No Ovršni zakon ne pita treba li preživjeti iz mjeseca u mjesec, već isključivo brine o naplati, pa je tako gotovo 10 posto građana Hrvatske blokirano, a ukupno duguju oko 40 milijardi kuna”, prenio je portal Dnevnik.hr sadržaj priloga emisije Provjereno.

Valja podsjetiti da odvažni i časni sudac Mislav Kolakušić već dugo upozorava da samo u Hrvatskoj postoje ovako zločinački zakoni,l zakoni koji su usmjereni protiv vlastitog naroda. Zbog te činjenice, Kolakušić je otvoreno pozvao građane da napokon kažu: Dosta! I otvoreno se kroz ulične prosvjede usprotive ozakonjenoj pljački.

”U HRVATSKOJ živimo po zakonima koji su pisani isključivo za korist užeg kruga pojedinaca. Sada prelazimo na tamnu stranu svjetske povijesti prava, jer je taj krug sve manji”, istaknuo je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, komentirajući najave iz Vlade o novom posebnom zakonu za “sistemske tvrtke”.

”Razočaravajuća je činjenica da se za neodrživu socijalnu situaciju skoro milijun građana RH ne želi odvojiti vrijeme za kvalitetnu izmjenu propisa kojima bi im se pomoglo i spriječila eksplozija novih blokiranih građana”, dodao je ugledni sudac.

 

Komentari