SVI PODRŽALI ČOVJEKA koji je prijetio sutkinji i ovršitelju jer su ga BACILI NA CESTU SVI PODRŽALI ČOVJEKA koji je prijetio sutkinji i ovršitelju jer su ga BACILI NA CESTU
'OSVETA SLIJEDI' - GRAĐANI MASOVNO STAJU NA STRANU DELOŽIRANIH

SVI PODRŽALI ČOVJEKA koji je prijetio sutkinji i ovršitelju jer su ga BACILI NA CESTU

Hrvatska 4. svibnja 2016. D.K.

TweetEmailPrint Unatoč krivo napisanoj vijesti (novinar se poistovjetio s onima koji su starijeg čovjeka izbacili na ulicu), čitatelji su shvatili o čemu se radi.... SVI PODRŽALI ČOVJEKA koji je prijetio sutkinji i ovršitelju jer su ga BACILI NA CESTU


Unatoč krivo napisanoj vijesti (novinar se poistovjetio s onima koji su starijeg čovjeka izbacili na ulicu), čitatelji su shvatili o čemu se radi. Doslovce svi komentari ispod vijesti o uhićenju ljutitog ovršenika branili su nesretnog šezdesetgodišnjaka te su za njegove nevolje krivili zločinačko pravosuđe. Genijalno je, u par riječi, golemu nepravdu i sav hrvatski apsurd na facebooku opisao Ivan Horvat: ”Ode didovina za 80 kuna duga HRT-u!”

policija prijetiPojedini hrvatski portali izvijestili su zadnjih dana o incidentu koji se dogodio u Starom Gradu na Hvaru. Policija je uhitila 60-godišnjeg ovršenika zbog prijetnje sudskom ovršitelju i sutkinji.

Portal Index.hr piše tako ‘da je ovršenik bio dosta neugodan, da je poruka ozbiljno shvaćena te da je alarmirana policija’. Uhitili su potom 60-godišnjaka i prebacili ga na kopno, gdje je i pritvoren.

Naknadno je, par dana kasnije, isti portal izvijestio da je uzrujan ovršnim postupkom, tj. iseljenjem, šezdesetogodišnjak došao u sudnicu sutkinje A. J. te joj kazao: “Prolit će se krv, osveta slijedi.” Povišene tonove čuli su zaposlenici suda, a ovršenik je, prema izvještaju sa suda, žučno vikao te pokušavao zastrašiti sutkinju.

Prilikom izlaska iz sudnice u hodniku je naletio na sudskog ovršitelja T. T. Njemu je navodno zaprijetio kako će ga ubiti. Sa suda su odmah nazvali policiju koja je uhitila Hvaranina. Za taj dan je bilo zakazano iseljenje u ovršnom predmetu protiv 60-godišnjaka. Ovrha je izvršena te je kuća predana u vlasništvo ovrhovoditelja, stoji u bezdušnom novinskom izvješću u kojem je novinar propustio napisati da se radi, u stvari, o skandaloznom otimanju doma starijem čovjeku.

U izvješću ne piše – ali možemo zamisliti – da je taj čovjek vikao iz očaja, Ne piše da je bio izluđen nepravdom i surovošću zakona pisanih za odvjetničko-lihvarsku mafiju. Taj dio iz izvještaja o ‘pritvaranju ovršenika’, izostavljen je!

No, unatoč posve krivo napisanoj vijesti (novinar se poistovjetio s onima koji su starijeg čovjeka izbacili iz doma na ulicu), čitatelji su shvatili o čemu se tu zapravo radi.

Jer, doslovce svi komentari ispod gore citiranih vijesti branili su nesretnog šezdesetgodišnjaka te su za njegove nevolje krivili isključivo zločinačko hrvatsko pravosuđe!

Ovakav preokret u raspoloženju građana Hrvatske (donedavno su mnogi u komentarima ispod sličnih vijesti krivili ljude kojima se dug dogodio) trebao bi zabrinuti političke elite koje su i skrojile zakone po kojima je više od 330.000 građana blokirano i po kojima četvrtini stanovništva Hrvatske prijete ovrhe i izbacivanje iz jedinog doma.

Evo što hrvatskom pravosuđu i hrvatskim političarima, u komentarima ispod vijesti, poručuju građani:

‘Pravosudna mafija izrazito je jaka na sudu u Starom Gradu na Hvaru’, napisao je Ante Vranković te ponudio linkove na tekstove u kojima se njegova tvrdnja može, po svemu sudeći, detaljnjije provjeriti.

”Moj Ante, upleo si se među zupčanike pravne mašinerije kao gospodin K u “procesu” F. Kafke i sva je prilika da će te mašinerija samljeti.Pravosuđe u Hrvatskoj s pravom nema ništa zajedničkog. S pravdom još manje.
Od svih karika društvenog lanca, karika pravosuđa je najslabija i tu puca cijeli sustav, koji bi trebao počivati na pravnim normama.
Zato se mogu bezlični nikogovići iz pravnog aparata s tobom loptati i sprdati bez ikakvih posljedica…, napisao je Miloš Obradović.

”Smrt vješanjem! Mamu vam j..em,a lopove što kradu milijune puštate na slobodu, kao i one što ubijaju na cesti, a iz finih su obitelji! Jebem ti pravosuđe! Sramota!”, žestio se Predrag Krstić.

”Slučajna država! Vode ju razno razni legalni lopovi i kriminalci! Izmjenjuju se svake 4 godine!”, napisao je Ivica Marić.

”Koja banda.., govnarska.., nevjerovatno! A ja sam po pitanju ovrhe bio u ZG u ministarstvu i državni inspektor kaže doslovno: “A ne mogu vam ja ništa.., ja sam njima pisao kazne od pola miliona kuna i oni izvrdaju uvijek preko korumpiranih sudaca.” Radilo se o tome da mi je VIPnet maznuo putem trajnog naloga 18.000 kuna.., i poslije sam ih sam natjerao preko e-maila da mi vrate 9.500 kuna.., a državni inspektor mi je ovo rekao. U policiji su tada postojali uredi za privredni kriminal.., nisu me htjeli niti pustiti unutra.., kamoli da nešto pomognu”, podijelio je svoje iskustvo Marcos Males.

Podrška svim onima koji prijete sucima i ovršiteljima bez obzira o čemu se radilo, poručuje, pak,  Roko Paić, a podršci su se pridružili mnogi drugi facebook komentatori.

‘Nemate se što čuditi, ti koji iz sudstva i policije to pristaju raditi za plaću (mizerije bez mozga – sigurno ni prstom nisu mrdnuli i sebe žrtvovali kad se Domovina branila krvlju u opasnosti od granata i metaka), ti stvarno nisu odgojeni niti su razumjeli za kakav tip države su se branitelji borili. A nje ni na vidiku nema – oteli su je pizde i kukavice i pretvorili u novu tamnicu sličnu JUGI…!

I nije kasno za na ulice! Jer kad ste na ulici, treba imat’ muda da vas među desetinama tisuća izvuku pojedinačno i zatvore! Nemaju oni TAKVA MUDA, jer da su ih imali davno bi ih riskirali za poštenu Državu Hrvatsku i pošten Narod, a ne za ove gnjide u sudstvu. ONI NEMAJU MOZGA DA TO SHVATE I ODBIJU RADITI TE GNUSOBE ZA OVAKVE VLASTI UDRUŽENE S LOPOVIMA I PLJAČKAŠKOM MAFIJOM!  Sve te dugove po Ovršnom zakonu treba odmah ukinuti ustavnim zakonom, a onda samo onu stvarnu petinu duga naplatiti iz imovine svih tajkuna i njima oproštenih 100 milijuna kuna poreznih dugova u 21 godini postojanja RH po završetku rata, napisao je Stjepan Šeperić.

Nadovezao se Ivica Udovčić riječima: ‘Stjepane, meni se čini da je se lakše bilo obraniti 91. nego od ovih lopova’.

”U ovoj predekani svako politički podobno govno može biti sudac, a prijetiti govnu nije ni prekšajno a kamol’ kazneno djelo”, kaže, pak, Ana Marinov.

”Svatko treba zaprijetiti! Ama baš svi! Da se počne graditi novi goli otok Korčula!
Da se prijetnje mogu ostvariti!”, tvrdi na internetu Franjo Polak.

Genijalno je, u par riječi, golemu nepravdu i sav hrvatski apsurd opisao Ivan Horvat: ”Ode didovina za 80 kuna duga HRT-u”.

‘Na ulice!!!’, pozvala je, pak, Sanja Grbčić iz Rijeke.

Isti ti suci oslobadjaju Horvatinčiće,Vrhovnike,Sanadere i druge i onda ga zabiju sirotinji…”, primjetio je ‘John Mcdoe

‘Suci su velikim dijelom bagra i prijatelji mafije. Treba smanjiti broj sudaca’, piše Ivica Pavlović.

Znamo! Uhljebi, kriminalci… mogu si priuštiti odvjetnike poput Sloković i Prodanović.
Sloboda kriminalcima,mi svoje dugove od 500 kuna vratiti moramo s kamatama,a oni milijune ne moraju. Suci krše zakon u korist jakih igrača, a na nama se iskaljuju.Treba počistiti sudstvo tako da se zaposle novi mladi koji nisu skloni korupciji. Samo, ne znam da li takva škola postoji u RH’, zapazio je ‘Ljutić Hr pobuna‘.
‘Mene ne čudi da ljudi tako nešto kažu. Mene čudi da to ne napravi veći dio ljudi… Užas je što se našem narodu radi…’, napisao je Nenad Jambrešić.

‘To se ne najavljuje, to se jednostavno napravi. Ovako te kazne više nego da to zbilja i napraviš…’, dodao je Marko Lonewolf.

Svi ostalli komentari u sličnom su, ili u još žešćem, tonu.

Znakovito?