‘Uveli smo stranu valutu koju ne tiskamo, niti kontroliramo. Možemo li zajedno s kunom ugasiti i guvernera?’ ‘Uveli smo stranu valutu koju ne tiskamo, niti kontroliramo. Možemo li zajedno s kunom ugasiti i guvernera?’
TweetEmailPrint ”Vlada RH putem alata monetarne politike (preko HNB-a) više ne može utjecati na inflaciju, cijene i kamatne stope. Trebaju li nam onda još... ‘Uveli smo stranu valutu koju ne tiskamo, niti kontroliramo. Možemo li zajedno s kunom ugasiti i guvernera?’


”Vlada RH putem alata monetarne politike (preko HNB-a) više ne može utjecati na inflaciju, cijene i kamatne stope. Trebaju li nam onda još guverner, zamjenica i 6 viceguvernera HNB-a? Možemo li kako i njih vratiti lijepo na tržište rada? Sigurno će nastati pomama za tako kvalitetnim kadrom”’, predlaže dr. Dražen Đurović u objavi na svom FB profilu. Njegov post prikupio je u kratko vrijeme puno zanimljivih komentara…

Kirurg, bivši saborski zastupnik i branitelj Vukovara, dr. Dražen Đurović na svom je Facebook profilu komentirao danas (utorak 3. siječnja) brzo odricanje tek stasale države od vlastite valute – kune, te je svojim smislenim prijedlogom izazvao mnoštvo reakcija.

”Nešto se pitam ovih dana. Riješili smo se nacionalne valute i uveli stranu valutu koji niti štampamo niti kontroliramo. Vlada RH putem alata monetarne politike (preko HNB-a) više ne može utjecati na inflaciju, cijene i kamatne stope. Trebaju li nam onda još guverner, zamjenica i 6 viceguvernera HNB-a? Možemo li kako i njih ugasiti zajedno s kunom? Vratiti lijepo ljude na tržište rada, sigurno će nastati pomama za tako kvalitetnim kadrom”, napisao je poznati liječnik i hrvatski dragovoljac, a njegova objava prikupila je u kratko vrijeme mnogo zanimljivih pa i duhovitih komentara.

Prenosimo neke od njih:

”Da, i mi smo to komentirali, potjeraše kunu, a sad bi mi njih trebali potjerati. Može u EU, takav super kadar sigurno bi tamo bili neophodni”.

‘Otkad imaju Ćorića, jaki kao Premier liga’

”Jok.., sad kada su tržili najvećeg kapitalca ministra Ćorića jaki su kao Premier liga”.

“Bosanska” premijer liga!”

”Osim što se vrlo vjerojatno tamo neće ukinuti niti jedno radno mjesto. A i kad bi se ukinulo, sigurno nitko od njih ne bi završio ni na burzi rada, a vjerojatno ni u privatnom sektoru. Našlo bi se nešto za njih u državnom aparatu”

Otkud naziv ‘narodna’?

”Riješili se mi svega, pa što sad?”
”Pa sad kako nam Bog da”
”I naziv “narodna”, čudno”.
”Nema ovo više veze s Hrvatskom.
Tek sada je jako opipljivo koliko je većina naroda bijedna.
Mirovine cca 300 eura – tih je najviše. A socijala u Njemačkoj 516 Eura.
Sada će na bubanj krenuti poljoprivredno zemljište i pomorsko dobro, Kornati itd.
Eto zašto smo se borili. Da budemo dobre sluge loših gospodara.
Za 10 godina ćemo biti Nikaragva. Elita u vile na brdu a narod će spavati po pothodnicima…’, stoji , između ostaloga, u komentarima ispod Đurovićevog posta.
FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s FB profila Dražena Đurovića