Velika SVEČANOST u restoranu u kojeg dolaze viđeni Hrvati i Nijemci, gdje se snimao film o legendarnom Stenzelu Velika SVEČANOST u restoranu u kojeg dolaze viđeni Hrvati i Nijemci, gdje se snimao film o legendarnom Stenzelu
TweetEmailPrint Na proslavi 10. godišnjice rada restorana Westerbachhalle bio je i gradonačelnik Eschborna, Mathias Geiger, koji je tu stalni gost, baš kao što su stalni gosti... Velika SVEČANOST u restoranu u kojeg dolaze viđeni Hrvati i Nijemci, gdje se snimao film o legendarnom Stenzelu


Na proslavi 10. godišnjice rada restorana Westerbachhalle bio je i gradonačelnik Eschborna, Mathias Geiger, koji je tu stalni gost, baš kao što su stalni gosti i sportaši Kluba Turn-u Rasensportverein Niederhöchstad-a. U Westerbachalle-u je 2014., Tanja Ćaćić voditeljica restorana s fra Vukmanom i Anitom Akmadža, predsjednicom Hrvatskog europskog kulturnog društva, prikupljala pomoć za poplavljena hrvatska i BiH područja, odnosno za ljude koji su ostali bez svojih domova, tu se snimao film o slavnom rukometnom treneru – Hrvatu koji u Njemačkoj ima iznimno veliki ugled…

Piše: Nena Kieron

Posebno svečano i veselo bilo je prošli vikend u restoranu Westerbachhalle u njemačkom gradu Eschbornu (Georg Bücher Straße 30), gdje je voditeljica restorana Tanja Ćaćić s velikim društvom i u ugodnoj atmosferi, uz pjesme klape Frankfurt te uz obilje ukusnih jela i odabranih pića do dugo u noć slavila 10. godišnjicu uspješnog vođenja tog uglednog restorana – u kojega rado svraćaju viđeni Nijemci, kao i brojni Hrvati.

Na proslavi je bio i gradonačelnik Eshborna, Mathias Geiger, koji u specijalitetima Westerbachalle-a uživa vrlo često, jer je tu stalni gost, baš kao što su stalni gosti sportaši Kluba Turn-u Rasensportverein Niederhöchstad-a, najvećeg sportverein – sportskog kluba u okrugu Main -Taunus-Kreis u njemačkoj pokrajini Hessen (klub postoji još od 1893. godine).

U vise navrata, restoran su posjetili i nogometaši Kluba FSV Frankfurt. Gradonačelnik Geiger posebno je pohvalio ambijent, glazbu, hranu i piće – u kojima su gosti mogli guštati tu slavljeničku noć (sa subote na nedjelju – 6. na 7. rujna). Ukusna glavna jela, hladne plate, slastice i druge delicije pripremale su vrijedne ruke kuhara Ivice Mihaljevića, Kristijana Kyrova, te Božica Egić, dok je za ugođaj brinula Tina Ćaćić, kćerka ponosne gazdarice, inače zadužena za marketing restorana.

U desetljeću iza nas, kroz restoran Westerbachhalle prošli su mnogi ugledni gosti iz Njemačke kao i iz hrvatske dijaspore. U Westerbachalle-u, kod Ćaćićevih, snimao se i film o velikoj svjetskoj rukometnoj legendi, Hrvatu Vladi Stenzelu, jednom od najpoznatijih i najuspješnijih rukometnih trenera u povijesti koji je 1978. kao trener osvojio svjetsko prvenstvo sa Zapadnom Njemačkom, zbog čega je u Njemačkoj i danas izuzetno cijenjen.

U Westerbachalle-u je 2014. godine, Tanja Ćaćić voditeljica restorana s fra. Marinko Vukmanom i Anitom Akmadža, predsjednicom Hrvatskog europskog kulturnog društva, zajedno s lokalnim mještanima prikupljala pomoć za poplavljena hrvatska i BiH područja, odnosno za ljude koji su ostali bez svojih domova. Jedna od specijalnosti restorana, kojega vodi gospođa Ćaćić je i catering usluga, pogotovo za velike novogodišnje, sportske ili neke druge domjenke.

Brojni Nijemci ali i Hrvati, tu organiziraju i rođendanska slavlja, vjenčanja, proslave prve pričesti, zlatnog pira… Slavlja se organiziraju – po želji – uz njemačku i hrvatsku glazbu i naša tradicionalna jela, domaće vino i rakije. Hrvatske produkte i vina dostavlja najveći hrvatski uvoznik vina iz Frankfurta, Petar Budimir. Taj poznati stručnjak u restoranu Westerbachalle je radio i degustacije vina znajući da tu navraća velik broj njemačkih gostiju – zaljubljenih u naša vina.

Gosti kažu da su jela uvijek vrlo ukusna i mirisna, jer su pripremljena od svježih namirnica. U jelovniku se mogu naći jela s tartufima, dopremljenima direktno iz Istre, a uvijek se mogu kušati i druga svježa sezonska jela.

”Naš cilj je ponuditi gostima vrhunsku uslugu s vrhunski pripremljenim delicijama, bilo da se radi o hrvatskim ili njemačkim specijalitetima. Vrlo ljubazno osoblje gostima u svakom trenutku stoji na raspolaganju”, poručuje voditeljica restorana, Tanja Ćaćić koja uz potporu svoga supruga Tomislava Ćaćića, posao vodi uspješno već deset godina.

Komentari